Een investering van $600 miljoen in bitcoin en 5 maanden later ruim $1,1 miljard winst hebben. Dat lukte de Ruffer, een Brits vermogensbeheerders bedrijf. Het bedrijf staat positief tegenover eventuele aankopen van bitcoin in de toekomst, omdat ze vinden dat het sociale voordelen heeft en ze geloven dat het een veilige manier is om waarde vast te houden.

Een slimme investering door Ruffer, een Brits bedrijf.

Ruffer, een Britse vermogensbeheerder heeft flink verdiend met de bitcoin. Hij zegt dat zijn firma maar liefst 1,1 miljard dollar winst gemaakt te hebben door te investeren in bitcoin. Hij gebruikte bitcoin als een opslag van waarde, in zijn woorden. Ook over de toekomst van de cryptomunt is de vermogensbeheerder nog enthousiast.

Deze winst zou gemaakt zijn in slechts 5 maanden, werd op 6 juni in het Britse dagblad ‘The Sunday Times’ gemeld. Het bedrijf had eind april dit jaar al ruim 22,3 miljard pond, omgerekend naar dollar is dat 32 miljard dollar, onder zijn beheer.

Het brein achter de mega winst van het bedrijf ligt bij Hamish Baillie, een beleggings directeur bij de firma Ruffer. In november vorig jaar is er grootschalig in bitcoin geïnvesteerd, voor ruim $600 miljoen in bitcoin. De waarde van de bitcoin lag op dat moment nog onder de $20.000. Op dit moment schommelt de waarde van de munt rond de $30.000.

De directeur legt uit dat het bedrijf na een prijsverdubbeling in december en januari een klein deel van de winst nam voor hun klanten. De rest van de assets hebben ze tot in april gehouden en dat leverde een winst op van rond de $1,1 miljard.

Ook staat het bedrijf nog positief tegenover het kopen van bitcoin in de toekomst. Redenen die ze hiervoor hebben zijn onder andere de sociale voordelen en de verkeerde informatie die op dit moment verspreid wordt over het energieverbruik van bitcoin. Voor de sociale voordelen neemt hij Venezuela als voorbeeld, een land dat veel crypto in zijn bezit heeft.

Eerder legde Ruffer al uit dat bitcoin in het bedrijf gebruikt wordt om de monetaire en marktrisico’s die er zijn te ontlopen. Aangezien de rente op dit moment op nul staat, zijn veel bedrijven hard op zoek naar nieuwe havens waar hun investeringen veilig zijn en niet-gecorreleerde activa. De woordvoerder van het bedrijf zegt te denken dat zij een voorloper zijn in het gebruik van bitcoin als oplossing voor deze problemen.

Hoewel het bedrijf heeft aangegeven open te staan voor het gebruik van bitcoin in de toekomst met als doel vermogensbehoud, vinden ze dat de bitcoin op dit moment te onstabiel is.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.