Er wordt veel geschreven over Bitcoin in de diverse media. Zo zie je regelmatig berichten op bijvoorbeeld de NOS of NU.nl voorbij komen wanneer de Bitcoin koers ineens hard omlaag is gegaan. Ook wordt geschreven wanneer er bijvoorbeeld een exchange gehackt is of wanneer er iemand slachtoffer geworden is van een scam. Zelden lees je over de nieuwste ontwikkelingen die er gemaakt zijn in de wereld van Bitcoin.

In dit artikel gaan we dus in op een aantal interessante onderwerpen rondom Bitcoin waar we niet zoveel over horen in de ‘traditionele media’.

Bitcoin correleert niet met de beurs of goud

Vaak zie je in traditionele markten dat veel ‘assets’ met elkaar correleren. Dit betekent dat als de prijs van bijvoorbeeld de huizenmarkt dalen, ook de beurs een klap krijgt. Bitcoin correleert niet tot nauwelijks met traditionele markten en dit maakt het heel interessant. 

Uit data van CoinMetrics blijkt dat Bitcoin nauwelijks een correlatie heeft met goud of de S&P500 uit Amerika. Dit is ook te zien op onderstaande afbeelding waarbij een waarde van 1 een perfecte correlatie is en negatief nummer negatieve correlatie laat zien.

Bitcoin correlatie goud aandelenmarkt
Bitcoin correlatie goud & aandelenmarkt

Hieruit kunnen we opmaken dat Bitcoin voor het grootste gedeelte niet in verband staat met de goud of aandelenmarkt. Mocht de aandelen- of huizenmarkt binnenkort in elkaar storten, dan zal Bitcoin hier waarschijnlijk minimaal last van hebben. Bitcoin lijkt volledig op zichzelf de koers te bepalen zonder dat de andere genoemde markten hier invloed op hebben.

Bitcoin is niet afhankelijk van centrale bankenDe euro en de dollar zijn sterk afhankelijk van de centrale banken. Deze entiteiten kunnen met hun beleid de koers beïnvloeden en zelfs de economie sturen. Door het printen van geld kan er nieuw geld in de economie gestoken worden. Ook kan er door de rente te verlagen gestimuleerd worden dat er meer geleend wordt. Op de lange termijn is het echter nog niet zeker wat dit zal betekenen, sommige mensen zeggen zelfs dat we in een ‘bubbel’ leven gemaakt door de centrale banken. Bitcoin wordt niet beïnvloed door deze inmenging van centrale banken en de koers staan er dan ook volledig los van.

Crypto masterclass
Crypto masterclass

Bedoelt voor transacties

Zoals al eerder aangegeven wordt er veel geschreven over (negatieve) prijsschommelingen van Bitcoin. Er wordt echter nooit geschreven over misschien wel een van de interessantste use-cases, namelijk de (goedkope) transacties.  

Hoe groter een Bitcoin transactie, hoe goedkoper deze is. Het is waar dat voor een minimaal bedrag de fee soms op kan lopen wanneer het druk is op het netwerk. Dit is alleen nog maar het begin. Er worden nu al transacties van miljoenen gedaan zonder dat hier veel voor fee bij komt kijken. Voor iemand die zelf wel eens een internationale transactie heeft gedaan of gepind heeft in het buitenland is dit niets nieuws, het is behoorlijk prijzig. Bitcoin heeft de potentie om dit volledig op zijn kop te gooien en het lijkt er al in te slagen. Hoeveel denk jij dat een Bitcoin transactie van €332 miljoen kost? 

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.