Leestijd: 2 minuten

Rusland blijkt steeds meer een crypto-jurisdictie te zijn. Dit ondanks de strenge regels die de overheid oplegt. Volgens een recente enquête ziet ongeveer de helft van de retailbeleggers in Rusland cryptocurrency als een geweldige inflatiehedge.

Cryptocurrency steeds populairder bij Russische beleggers

Nu de inflatie toeneemt en er een economische crisis volgt op de COVID-pandemie, neigen wereldwijde beleggers steeds meer naar cryptocurrencies als een afdekking tegen financiële risico’s. Uit een nieuwe enquête blijkt dat ongeveer de helft van de retailbeleggers in Rusland cryptocurrencies als een inflatie-afdekking ziet.

De studie van financiële publicatie Investing.com, peilde bij 1.000 Russische retailbeleggers, naar de meest gevraagde soorten alternatieve beleggingen. Bijna 46 procent van de ondervraagden ziet cryptocurrencies als een potentieel defensief activum. Dat betekent dat ze het zien als een inflatiehedge in tijden van economische crisis.

Bovendien spraken de respondenten een voorkeur uit voor crypto-activa boven onroerend goed. Slechts 37 procent van hen beschouwt het verwerven van onroerend goed als een lonende vorm van investering.

Volgens een andere studie van big data platform Brand Analytics, was Bitcoin (BTC) van alle bestaande digitale activa het populairst in oktober, BTC overtrof daarmee Tether (USDT) en Litecoin (LTC), in termen van vermeldingen in de sociale media.

Een afzonderlijk onderzoek door de Russische Association of Forex Dealers (AFD), leverde soortgelijke resultaten op als die van Investing.com. In de loop der jaren zijn digitale valuta’s steeds populairder geworden bij Russische beleggers, waarbij 77 procent van hen Bitcoin boven goud verkiest.

Vorige week publiceerde de Bank of Russia een rapport over financiële stabiliteit, waaruit het toenemende belang van de natie in de $ 2,8 biljoen cryptomarkt blijkt. Rusland staat wereldwijd op de derde plaats als het gaat om de BTC hash rate, merkte de bank op. Het land heeft ook het op een na grootste verkeer naar Binance exchange na Turkije.

De centrale bank van het land heeft meerdere waarschuwingen gegeven over de financiële en consumentenrisico’s van crypto-activa, maar burgers geven nog steeds grotendeels de voorkeur aan cryptocurrency.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.