Leestijd: 2 minuten

Uit een Grayscale onderzoek blijkt dat bijna 26% van alle volwassen Amerikanen in het bezit zijn van Bitcoin. Dit betekent dat er maar liefst 67 miljoen Amerikaanse Bitcoin eigenaren zijn. Ruim de helft daarvan zijn nieuwe Bitcoin eigenaren. Zij hebben Bitcoin in de afgelopen 12 maanden gekocht.

67 miljoen Amerikanen in het bezit van Bitcoin

Uit een onderzoek van Grayscale, ’s werelds grootste beheermaatschappij van crypto-activa met meer dan $ 60 miljard Assets Under Management (AUM), blijkt dat 67 miljoen Amerikanen Bitcoin (BTC) bezitten.

Dit is ongeveer 26 procent van de totale volwassen bevolking van het land, een stijging van maar liefst 23 procent in de afgelopen 12 maanden. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat de bekendheid en het gebruik van Bitcoin flink is toegenomen.

Ruim de helft van de nieuwe Bitcoin bezitters hebben Bitcoin in de afgelopen 12 maanden aangeschaft. Hieruit kunnen we opmaken dat de interesse en Bitcoin adoptie het afgelopen jaar aanzienlijk is toegenomen. Ook blijkt uit het onderzoek dat de nieuwe kopers echte HODLโ€™ers zijn. Dat wil zeggen dat ze hun bezit voor een langere tijd vasthouden. Voor diegenen die er toch voor kozen om Bitcoin te verkopen geldt dat ruim 90 procent de koningsmunt met een winst kon verkopen.

Maar waarom investeren steeds meer Amerikanen in Bitcoin? De belangrijkste reden voor Amerikaanse beleggers om in Bitcoin te investeren is vanwege de toenemende inflatie in de VS. De afgelopen 12 maanden is het jaarlijkse inflatiecijfer in de VS naar 6,2 procent gestegen. Uit de gegevens van de Amerikaanse overheid blijkt dat dit het hoogste inflatiecijfer is sinds november 1990. Steeds meer beleggers zoeken nu een inflatiehedge in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Ook heeft de goedkeuring van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) door SEC een groot aantal spelers in de industrie gestimuleerd om in te stappen in de cryptomarkt. Door de goedkeuring van Bitcoin ETFโ€™s neemt het vertrouwen in Bitcoin en ook cryptocurrencies toe.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • ๐Ÿ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • ๐Ÿ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • ๐Ÿ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.