CurrentCrypto

Alles over Bitcoin, Altcoins en ICO's

Categorie: Cryptocurrencies (Page 1 of 4)

Peercoin

Wat is Peercoin? Alles over Peercoin en de eerste Proof of Stake

Peercoin is een peer-to-peer cryptocurrency, net zoals Bitcoin. Het doel is daarom ook om transacties te faciliteren en dit op een zo veilig en goedkoop mogelijke manier te doen zonder tussenkomst van derden. Maar waarin verschilt het dan van Bitcoin?

Meer lezen

pivx

Wat is PIVX? Alles over het PIVX project, de koers en de PIVX masternode

Anonieme, goedkope en snelle transacties moeten volgens PIVX voor iedereen toegankelijk zijn. Je zou je eigen geld moeten kunnen versturen zonder dat bedrijven of overheden met je mee kijken. Dit is daarom de reden geweest voor een groepje enthousiastelingen om PIVX te starten en zich te splitsen van Dash in 2016.

Meer lezen

Power ledger

Power Ledger: Alles over het Power Ledger project, POWR en meer

Energie wordt op dit moment vaak opgewekt op een niet-duurzame manier. In 2017 was ongeveer 6,6% van de gebruikte stroom groen blijkt uit cijfers van het CBS. En hoewel dit een stijging is van 10% met het jaar ervoor, is het grootste gedeelte van de stroom nog niet duurzaam. In deze sector is Power Ledger aan het werk.

Meer lezen

VeChain logo

Wat is VeChain? Alles over VeChain, de VeChain coin en meer

De verkoop van namaak producten op het internet of de fraude tijdens het transport van producten zijn grote problemen die organisaties veel geld kosten. VeChain oftewel VeChain Thor (VET) gaat hier verandering in brengen door hulp te bieden in de supply chain. Dit gaan ze doen door de authenticatie van goederen op de blockchain vast te leggen. Zo kunnen zowel bedrijven als consumenten controleren waar hun producten vandaan komen en waar het van gemaakt is. Maar hoe doet VeChain dit precies?

Meer lezen

NAV coin logo

Wat is NavCoin? Alles over NavCoin, Proof of Stake en de NavCoin koers

NavCoin is een Cryptocurrency gebaseerd op Bitcoin. Omdat de code gebaseerd is op Bitcoin, profiteert het van de voordelen zoals het decentrale karakter en het versturen van geld zonder tussenkomst van derden. Maar waar NavCoin zich onderscheidt is de gebruiksvriendelijkheid. Het NavCoin project is van mening dat de crypto wereld een grote rol gaat spelen, maar ziet ook dat de grootste belemmering op dit moment het gebruiksgemak is.

Meer lezen

Zilliqa koers

Wat is Zilliqa? Alles over Zilliqa, de Zilliqa ICO en Zilliqa kopen met iDeal

Schaalbaarheid is een belangrijk punt in de blockchain wereld waar veel projecten tegen de lamp lopen. Bij een lage populariteit van het netwerk is de hoeveelheid transacties meestal geen probleem. Maar bij grote projecten als Bitcoin en Ethereum kan deze schaalbaarheid wel degelijk voor problemen zorgen. Blocks die altijd vol zitten, waardoor de transacties langzamer verstuurd worden bijvoorbeeld. Dit probleem gaat Zilliqa oplossen, maar hoe doen ze dat?

Meer lezen

Omisego

Wat is OmiseGo? Alles over de OMG coin, OmiseGo kopen en het netwerk

Betalingsverkeer is een enorme business in de wereld. Hier in het westen is het over het algemeen prima geregeld, maar in landen in AziĆ« bijvoorbeeld is dit al een ander verhaal. Het is daar niet vanzelf sprekend dat je even snel een overboeking kunt doen naar je familie en vrienden. Je bent daar al snel afhankelijk van bepaalde bedrijven. Heb jij geen account bij zo’n bedrijf? Dan kun je niet altijd geld ontvangen. Hier gaat OmiseGo verandering in brengen.

Meer lezen

coinbase

Welke projecten onderzoekt Coinbase voor plaatsing?

Coinbase overweegt een aantal nieuwe projecten toe te voegen. En hoewel dit bij de verschillende exchanges wel eens vaker gebeurt, is een nieuwe Coinbase listing iets om rekening mee te houden. In het verleden is al duidelijk geworden dat alleen een aankondiging van Coinbase over een nieuwe listing al veel kan doen met de prijs van een project.

Meer lezen

ZRX coin

Wat is 0x protocol? Alles over 0x protocol en de ZRX coin

Het 0x protocol en de ZRX coin zijn gemaakt voor de Ethereum blockchain. Het Ethereum netwerk kan gebruikt worden om Decentrale applicaties (Dapps) op te maken. Deze applicaties kunnen allerlei doeleinden hebben. En vaak heeft ieder project zijn eigen token. De aanname is dat in de toekomst steeds meer projecten hun eigen token zullen gebruiken, waardoor het steeds lastiger wordt om al deze tokens te bezitten. Het is een gedoe om telkens weer de juiste token te traden zodat je gebruik kan maken van de Dapps. Hier komt de ZRX coin en het 0x protocol om de hoek kijken.

Meer lezen

ICON logo

Wat is ICON? Alles over ICON, de ICON coin, ICON koers en ICX kopen

ICON is een relatief nieuw blockchain project met de ICON coin als valuta. Sinds de opkomst van de blockchain technologie zijn er veel projecten gestart en deze projecten hebben vaak allemaal hun eigen blockchain en doeleinden. Wat goed is aan deze ontwikkeling is dat er hierdoor veel informatie en waarde op de blockchain geplaatst kan worden. Alleen is het door al die verschillende projecten lastig om onderling met elkaar te communiceren. Wanneer jij op de ene blockchain een smart contract hebt, is dit niet te gebruiken bij het andere project. ICON gaat er met zijn ICON coin voor zorgen dat er online communities ontstaan op de ICON blockchain die allemaal met elkaar kunnen communiceren en samenwerken.

Meer lezen

Bitcoin ca

Wat is Bitcoin Cash? Alles over de Bitcoin Cash koers en BCH kopen

 • In de loop van 2017 is de adoptie en de populariteit van Bitcoin, vergelijken met andere jaren, hard gestegen. Meer mensen kochten Bitcoin en hierdoor steeg de prijs. Dit had tot gevolg dat de blokken waarin transacties geplaatst worden voor goedkeuring door miners vol kwamen te zitten. Daardoor stegen de miners fee’s die gebruikers moesten betalen en waren de transacties niet meer zo goedkoop als bedoelt. Dit is een van de redenen geweest dat er onenigheid is ontstaan in de Bitcoin gemeenschap over de voortgang van het project. Uit al deze commotie (waarover later meer) is Bitcoin Cash ontstaan.

  Meer lezen

 • Nebulas

  Wat is Nebulas? Alles over Nebulas en de NAS coin

  Nebulas is een van de vele projecten op de blockchain dat is ontstaan na Bitcoin. Op bepaalde platforms zoals Ethereum en NEO kunnen Decentrale applicaties (Dapps) gemaakt worden, en dit wordt dan ook veelvuldig gedaan. Je kunt dit vergelijken met het ontstaan van het internet. Er schoten toen enorm veel sites in de lucht die mensen konden gebruiken. Alleen waren er in die tijd nog geen zoekmachines, dus je moest daadwerkelijk weten welke site je wilde bezoeken. Tegenwoordig maken zoekmachines als Google het gemakkelijk om de site te vinden die jij zoekt.

  Meer lezen

  Zcash

  Wat is Zcash? Alles over Zcash mining, Zcash koers en de wallets

  Privacy wordt een steeds hotter onderwerp op het internet. Mensen beginnen het vervelend te vinden dat bedrijven en overheden gegevens verzamelen en dit gebruiken om zaken te doen. Dit is een van de redenen geweest dat Bitcoin bedacht is, anonieme financiƫle transacties. Maar zo anoniem is Bitcoin helemaal niet. Bij de Bitcoin transacties worden op de Blockchain nog veel gegevens weergegeven, zoals het saldo op de betreffende Bitcoin wallet en de andere transacties die zijn gedaan door deze persoon. Zcash brengt hier verandering in. Door slimme cryptografische technieken zoals het zero-knowledge proof is het mogelijk om volledig anoniem transacties te doen op de blockchain.

  Meer lezen

  Qtum

  Wat is Qtum? “Alles over de Qtum coin, Qtum kopen en de Qtum koers

  Qtum, uitgesproken als ‘kwantum’, is een blockchain project opgericht door de Qtum foundation. Het doel van Qtum is om een brug te maken tussen de blockchain en de zakenwereld. Op de Qtum blockchain wordt de Qtum coin gebruikt om transacties op het netwerk te doen en om transacties goed te keuren.

  Meer lezen

  Decred

  Wat is Decred? Alles over Decred kopen, de wallet en de hybride consensus

  Decred is een naar eigen zeggen een cryptocurrency zoals Bitcoin. Alleen ligt bij Decred de focus sterk op de gemeenschap rond het project, een open bestuur en duurzame financiering en ontwikkeling. Waar bij andere crypto projecten een kleine groep grote investeerders veel invloed uit kan uitoefenen op het netwerk en de koers van het project, is dit bij Decred niet mogelijk.

  Meer lezen

  Page 1 of 4

  Privacy & Disclaimer