De laatste maanden neemt de interesse DeFi projecten (Decentralized Finance) toe. Er blijkt een grote behoefte te zijn aan financiële producten die niet gecontroleerd worden door bedrijven die er macht op kunnen uitoefenen. Projecten als MakerDAO of Bancor profiteren hiervan, maar Aave was een van de eerste. Aave is namelijk opgericht in 2017 toen de term DeFi nog niet zoveel betekende. 

In dit artikel kijken we naar de use-case van Aave. Ook nemen we de LEND koers onder de loep en gaan we in op de Aave koers verwachting.

Wat is Aave?

Aave is een decentraal cryptocurrency leen platform. Op het platform kunnen gebruikers met elkaar onderhandelen over leningen en de voorwaarden hiervan. Mensen die hun geld willen uitlenen (in de vorm van cryptocurrency) storten dit in een centrale ‘pot’. Leners kunnen vervolgens uit deze pot lenen zonder dat hiervoor een centrale partij de lening in beheer heeft zoals een bank. 

Om volatiliteit te voorkomen zet iedere ‘pot’ een klein percentage van het geld aan de kant, zodat mensen die geld uitlenen op ieder moment hun tegoed kunnen opnemen. Op het platform is het niet nodig om KYC-gegevens in te leveren of andere documenten te uploaden. Het is een platform waar iedereen zomaar gebruik van kan maken.

Op het leenplatform wordt gebruik gemaakt van een Chainlink Oracle om actuele prijsdata op te halen. Wanneer een lening ‘geliquideerd’ wordt, gebeurt dat met deze data. Hetzelfde geldt voor de rente, dit wordt per seconde weergegeven. 

Coins op het Aave platform:

Aave rentes

Er zijn verschillende rentes die je kunt krijgen over je cryptocurrency inleg, een variabele rente en een vaste rente. De variabele rente wordt bepaald door de hoeveelheid interesse in een bepaalde ‘pot’. Hoe hoger de vraag, hoe hoger de rente. De vaste rente wordt bepaald door het gemiddelde over de afgelopen 30 dagen. Je kunt met je lening ook wisselen van rente soort, dit kost alleen een kleine commissie in ETH.

Flash loans

Als we het hebben over leningen is deze Aave flash loan functie een opvallende. Hier heb je geen onderpand nodig om te lenen en je kunt grote hoeveelheden cryptocurrency tegelijk gebruiken. De reden dat het flash loans heet is omdat het binnen no-time ook weer terugbetaald moet zijn. 

Op het moment dat je de lening afsluit moet het namelijk terugbetaald zijn tegen de tijd dat het volgende Ethereum block gemined is. Ben je niet op tijd? Dan betaal je 0,3% per block dat je te laat bent met terugbetalen.

Het is een hele korte tijd en voor de meeste mensen dan ook niet interessant. Met name in de toekomst zal deze functie ‘belangrijker’ worden. Er worden steeds meer DeFi projecten gemaakt waarvan we alle mogelijke toepassingen nog niet eens kennen. 

Deze functie zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor het handelen in valuta. Even snel een valuta op exchange a inkopen en weer verkopen op exchange b tegen een kleine meerwaarde. Direct de lening terugbetalen en het verschil is je winst. 

Aava koers verwachthing

Aava was een van de eerste echte DeFi projecten en helemaal nu met het positieve sentiment van deze tak van sport lijkt dit zeer positief voor Aava. Er zijn veel leen platformen, maar weinig hebben ook de flash loan functie.

Er zijn op het moment van schrijven 19 coins te gebruiken op het platform, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dit in de toekomst alleen maar toenemen. Al met al is dit allemaal zeer positief voor de Aave koers verwachting voor de toekomst.

Historische Aave koers

Zoals al eerder aangegeven was Aave een van de eerste echte DeFi projecten, de Aave ICO werd namelijk al in 2017 gehouden. Er werd bijna $18 miljoen opgehaald. Geduruende de ICO kon je voor 1 ETH 27.500 LEND krijgen. De actuele Aave koers vind je hieronder.

Aave prijs voorspelling 2020 – 2026

Er zijn verschillende LEND prijs voorspellingen te vinden, de een positiever dan de ander. Over het algemeen lijkt de toekomst van Aave rooskleurig, al wordt de concurrentie steeds heviger. Het is aan Aave om zich te (blijven) onderscheiden en mee te groeien met de markt. Lukt Aave dit, dan is de Aave verwachting voor de toekomst postief. Hieronder vind je enkele van deze prijs verwachtingen voor LEND.

2020: $ 0,3875

2021: $ 0,4845

2022: $ 0,5094

2023: $ 0,4231

2024: $ 0,7504

2025: $ 1,34

2026: $ 1,40

Het kopen van Aave

Heb je besloten dat Aave een goede toevoeging is voor je portfolio? Dan kun je Aave kopen op een van de grootste exchanges ter wereld, Binance. Heb je nog geen account? Dan kun je die hier aanmaken.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass