De laatste maanden neemt de interesse DeFi projecten (Decentralized Finance) toe. Er blijkt een grote behoefte te zijn aan financiële producten die niet gecontroleerd worden door bedrijven die er macht op kunnen uitoefenen. Projecten als MakerDAO of Bancor profiteren hiervan, maar Aave was een van de eerste. Aave is namelijk opgericht in 2017 toen de term DeFi nog niet zoveel betekende. 

In dit artikel kijken we naar de use-case van Aave. Ook nemen we de LEND koers onder de loep en gaan we in op de Aave koers verwachting.

Wat is Aave?

Aave is een decentraal cryptocurrency leen platform. Op het platform kunnen gebruikers met elkaar onderhandelen over leningen en de voorwaarden hiervan. Mensen die hun geld willen uitlenen (in de vorm van cryptocurrency) storten dit in een centrale ‘pot’. Leners kunnen vervolgens uit deze pot lenen zonder dat hiervoor een centrale partij de lening in beheer heeft zoals een bank. 

Om volatiliteit te voorkomen zet iedere ‘pot’ een klein percentage van het geld aan de kant, zodat mensen die geld uitlenen op ieder moment hun tegoed kunnen opnemen. Op het platform is het niet nodig om KYC-gegevens in te leveren of andere documenten te uploaden. Het is een platform waar iedereen zomaar gebruik van kan maken.

Op het leenplatform wordt gebruik gemaakt van een Chainlink Oracle om actuele prijsdata op te halen. Wanneer een lening ‘geliquideerd’ wordt, gebeurt dat met deze data. Hetzelfde geldt voor de rente, dit wordt per seconde weergegeven. 

Aave tokens
Aave tokens

Coins op het Aave platform:

Aave rentes

Er zijn verschillende rentes die je kunt krijgen over je cryptocurrency inleg, een variabele rente en een vaste rente. De variabele rente wordt bepaald door de hoeveelheid interesse in een bepaalde ‘pot’. Hoe hoger de vraag, hoe hoger de rente. De vaste rente wordt bepaald door het gemiddelde over de afgelopen 30 dagen. Je kunt met je lening ook wisselen van rente soort, dit kost alleen een kleine commissie in ETH.

Flash loans

Als we het hebben over leningen is deze Aave flash loan functie een opvallende. Hier heb je geen onderpand nodig om te lenen en je kunt grote hoeveelheden cryptocurrency tegelijk gebruiken. De reden dat het flash loans heet is omdat het binnen no-time ook weer terugbetaald moet zijn. 

Op het moment dat je de lening afsluit moet het namelijk terugbetaald zijn tegen de tijd dat het volgende Ethereum block gemined is. Ben je niet op tijd? Dan betaal je 0,3% per block dat je te laat bent met terugbetalen.

Het is een hele korte tijd en voor de meeste mensen dan ook niet interessant. Met name in de toekomst zal deze functie ‘belangrijker’ worden. Er worden steeds meer DeFi projecten gemaakt waarvan we alle mogelijke toepassingen nog niet eens kennen. 

Deze functie zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor het handelen in valuta. Even snel een valuta op exchange a inkopen en weer verkopen op exchange b tegen een kleine meerwaarde. Direct de lening terugbetalen en het verschil is je winst. 

Aava koers verwachthing

Aava was een van de eerste echte DeFi projecten en helemaal nu met het positieve sentiment van deze tak van sport lijkt dit zeer positief voor Aava. Er zijn veel leen platformen, maar weinig hebben ook de flash loan functie.

Er zijn op het moment van schrijven 19 coins te gebruiken op het platform, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dit in de toekomst alleen maar toenemen. Al met al is dit allemaal zeer positief voor de Aave koers verwachting voor de toekomst.

Historische Aave koers

Zoals al eerder aangegeven was Aave een van de eerste echte DeFi projecten, de Aave ICO werd namelijk al in 2017 gehouden. Er werd bijna $18 miljoen opgehaald. Geduruende de ICO kon je voor 1 ETH 27.500 LEND krijgen. De actuele Aave koers vind je hieronder.

Aave prijs voorspelling 2021 – 2028

Er zijn verschillende LEND prijs voorspellingen te vinden, de een positiever dan de ander. Over het algemeen lijkt de toekomst van Aave rooskleurig, al wordt de concurrentie steeds heviger. Het is aan Aave om zich te (blijven) onderscheiden en mee te groeien met de markt. Lukt Aave dit, dan is de Aave verwachting voor de toekomst positief.

Hieronder vind je enkele van de Aave prijs voorspellingen die we gevonden hebben:

2021: $ 61,12
2022: $ 73,52
2023: $ 86,33
2024: $ 107,95
2025: $ 119,62
2026: $ 139,97
2027: $ 165,71
2028: $ 186,65

Het kopen van Aave

Heb je besloten dat Aave een goede toevoeging is voor je portfolio? Dan kun je Aave kopen op een van de grootste exchanges van Nederland, Bitvavo. Heb je nog geen account? Maak die dan aan via deze link en betaal de eerste week geen handelskosten!

  1. Geld storten met iDeal
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.