Leestijd: 2 minuten

Vorige week werd CoinMarketCap in het zonnetje gezet toen zijn genoteerde cryptocurrencies astronomische prijzen, market cap cijfers en enorme handelsvolumes vertoonden. De prijzen leken onwaarschijnlijk, dit omdat ze dat ook waren.

Cryptoprijzen door het dak

Vorige week toonde CoinMarketCap, en andere platforms die op de gegevens van de aggregator vertrouwen, Bitcoin en andere cryptocurrencies tegen absurde prijzen die uit het niets kwamen. Volgens CoinMarketCap was de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $14,7 quintillion.

Toen andere platforms gegevens uit CoinMarketCap haalden, werden de enorme waarden over de hele markt gezien. Gebruikers van platforms als de toonaangevende wereldwijde cryptobeurs Coinbase en het gedecentraliseerde financieringsprotocol (DeFi) DeFiChain zouden hun holdings naar een onwerkelijke maan hebben zien schieten. Een bug in het systeem was de oorzaak achter de enorme prijsstijgingen, maar de impact ging iets verder dan de glitch.

Het is niet verrassend dat de bug een golf van aandacht op de sociale media zag. Individuele platforms grepen naar Twitter om de aard van de storing uit te leggen. Ze legden uit dat de enorme prijzen het gevolg waren van een bug en dat sommige functies op hun platforms waren opgeschort.

DeFi legde uit dat DeFiChain Vaults automatisch gehashed werden voor de beveiliging van leningen. Als gedecentraliseerd platform bracht de stop de vraag naar volledige decentralisatie aan het licht. De stop kwam echter als onderdeel van een bekabelde code op het protocol, niet van een enkele entiteit.

Ondanks de uitleg hebben gebruikers laten weten dat ze niet onder de indruk zijn van het gebruik van CoinMarketCap API als bron voor gegevens. Opmerkingen als “Hoe kan iemand in hemelsnaam geld in dit project achterlaten na het zien van een tweet als deze?” overspoelden de sociale media na de aankondiging van het protocol.

CoinMarketCap zelf ondervond nogal wat controverse toen het vorig jaar door Binance werd overgenomen. Daarbij wezen critici op vooringenomenheid in de rangschikkingen van de beurzen. Dit kwam ondanks updates van de aggregator, die zei dat hij onafhankelijk van de beurs zou draaien.

Crypto.com, dat ook door de glitch getroffen werd, was minder dan onder de indruk van CoinMarketCap’s glitch en reactie op de situatie, en drukte uit dat ze de gegevens van CoinMarketCap “nu al” uit hun product aan het verwijderen waren.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.