De term ad blocker kom je de laatste jaren steeds vaker tegen. Dit omdat je ook steeds vaker met reclame in aanraking komt op het internet. Wanneer je een filmpje bekijkt op Youtube, wanneer je het nieuws aan het lezen bent of wanneer je iets aan het kopen bent. Deze advertenties leiden je af van wat je wilt doen en komt daarom jouw gebruikersgemak niet ten goede. Hier komt de ad blocker om de hoek kijken. In dit artikel vertel ik de methode die ik gebruik om al de advertenties te blokkeren die mij getoond worden. Namelijk advertenties blokkeren met de Brave Browser.

Een ad blocker wordt gebruikt om advertenties  te blokkeren op het internet . In het begin van de online advertentie wereld was het effect van deze ad blocker nog niet zo groot. Maar naar verwachting van onderzoeksbureau eMarketer gebruikt in 2018 ongeveer 30% van het internet wel eens een ad blocker. Je kunt je voorstellen wat dit doet met het inkomen van websites en publishers.

Maar het is natuurlijk niet zo gek dat internet gebruikers op zoek gaan naar manieren om advertenties te blokkeren. Al die filmpjes die je moet bekijken kosten jou tijd die je niet meer terug krijgt. Daarnaast kan het je apparaten langzamer maken en kost het je je internet bundel wanneer je op je mobiele telefoon zit. Een goede reden dus op de advertenties te blokkeren.

Advertenties blokkeren met een ad blocker

Er zijn veel manieren om advertenties te blokkeren. Veel mensen maken gebruik van bijvoorbeeld een Google Chrome addblocker of een Firefox addblocker. Dit zijn plugings die je kunt installeren in je browser waarmee je advertenties blokkeren kunt. Op onderstaande afbeelding is duidelijk te zien dat Adblock Plus de meest gebruikte add blocker is op dit moment in Amerika (Cijfers uit mei 2017).

Addblocker

Brave Browser

Hoewel de bovenstaande methodes prima werken, maak ik gebruik van de Brave Browser. Wat de Brave Browser anders maakt dan de add blocker chrome plugins is dat Brave een internet browser is. Je installeert dus geen plugin, maar maakt gebruik van de browser. De browser heeft in feite een ingebouwde functie waarmee je trackers en advertenties blokkeren kunt. Zoals je kunt zien op de eerste afbeelding van deze pagina scheelt je dat behoorlijk veel tijd. In de 6 maanden dat ik de browser nu ongeveer gebruik heeft het mij bijna 3 uur bespaard. Gedurende deze tijd had ik anders naar advertenties gekeken.

De Brave Browser is te downloaden voor zowel je computer als je mobiele telefoon. Dus wil je advertenties blokkeren op android of je iPhone? Geen enkel probleem. De Brave Browser zal je ook mobiel veel tijd besparen.

Brave Browser download

Brave browser

Brave Browser review

De Brave Browser is wat advertenties blokkeren betreft voor mij de enige methode die ik wil gebruiken. Ik gebruik het zoals gezegd zowel op mijn mobiele telefoon als mijn computer. Ten eerste omdat de Brave Browser gewoon uitstekend werkt. De advertenties en trackers worden geblokkeerd en zoals je hebt kunnen zien scheelt dit me veel tijd.

Maar de tweede reden heeft in mindere mate met het blokkeren van advertenties te maken. Dit heeft te maken met het hele online advertentie model. Brave wil met zijn Browser dit hele advertentie model namelijk op de kop gooien. Het idee achter Brave is dat jij eigenlijk beloond hoort te worden om naar advertenties te kijken, het kost jou namelijk ook tijd.

Advertentie modellen

In het huidige advertentie model wordt het internet volgegooid met advertenties in de hoop dat je een product gaat aanschaffen of een website bezoekt. Veel websites zijn afhankelijk van deze advertentie inkomsten. Om hun inkomsten te verhogen zijn ze ooit meer advertenties gaan tonen. Dit heeft voor de sterke toename in ad blocker gezorgd en hiermee hebben de online adverteerders zich dus eigenlijk zelf in de vingers gesneden.

Brave wil dit model totaal omgooien. Ze zijn van mening dat jij beloond zou moeten worden voor de advertenties die je ziet, het kost jou tijd. De manier waarop ze dit voor elkaar willen krijgen is door jou alleen nog maar advertenties te tonen die je zelf interessant vindt. Maar voorop staat dat het allemaal je eigen keuze is. Wil je helemaal geen advertenties ontvangen? Dan zul je dat ook niet te zien krijgen. Maar wil je beloond worden voor het kijken van advertenties? Dan kun je de Brave Ads toestemming geven om jou advertenties te tonen in de toekomst.

Basic Attention Token

In de Brave Browser maken ze gebruik van de Basic Attention Token (BAT). Dit is de munt waarmee adverteerders in de toekomst kunnen betalen voor advertenties. Wanneer jij toestemming gegeven hebt voor de Brave Ads, zullen deze adverteerders jou advertenties tonen en hier zul je 70% van de opbrengst van ontvangen. Deze opbrengst zal gestort worden in de BAT wallet in je browser. Het idee achter dit model is dat jij deze BAT tokens vervolgens weer verdeelt aan jouw favoriete websites. Jij blokkeert immers de advertenties waar deze websites van moeten leven. Je kunt iedere maand aangeven hoeveel BAT je wilt doneren aan deze websites en welke websites het meeste zouden moeten krijgen.

Brave Payments

Ondersteun je favoriete websites

In de browser wordt een lijst bijgehouden van websites die je bezocht hebt zoals aangegeven op bovenstaande afbeelding onder ‘Site’. In deze lijst kun je aangeven welke websites jouw BAT tokens verdienen. Onder het ‘%’ kopje kun je een percentage aangeven achter iedere website. Dit percentage staat voor het percentage van je monthly budget dat je wilt doneren aan de betreffende website. Als voorbeeld hierboven staat deze site CurrentCrypto.nl, met daarachter 100%. Dit betekent dat als ik besluit om iedere maand 20 BAT te doneren, ik dit voor 100% aan CurrentCrypto.nl doe.

Aan de hand van deze lijst weet Brave dus ook welke websites en onderwerpen jij interessant vindt. Dit kan gebruikt worden om advertenties te tonen die jij wilt zien en zorgt voor de adverteerders voor een duidelijke doelgroep. Het mooie aan de Brave Browser is dat al deze data in je eigen browser opgeslagen wordt. De data zal niet teruggestuurd worden naar Brave, waardoor ook niemand over deze informatie beschikt behalve jijzelf. Dit is anders dan met advertenties van bijv. Google, die jouw tracked aan de hand van Cookies.

Conclusie Brave Browser review

Ik ben enorm tevreden met de Brave Browser. Het blokkeert de advertenties die ik niet wil zien en het vooruitzicht van het verdienen aan het bekijken van advertenties is goed. Het idee van het doneren van de BAT tokens staat mij enorm aan. Dit is voor zowel de adverteerder als de kijker van de advertentie een vooruitgang. Adverteerders kunnen nog steeds gericht adverteren door de lijst met voorkeuren en jij kunt, wanneer je hier toestemming voor geeft, advertenties kijken die aansluiten op wat jij leuk vindt. In ruil hiervoor ontvang je ook nog eens 70% van de opbrengst. Dit kun je op jouw beurt weer uitdelen aan je favoriete websites, zodat ook deze websites rond kunnen komen zonder al die vervelende advertenties. Een win situatie voor iedere partij. Wil je advertenties blokkeren en maak je nog geen gebruik van de Brave Browser? Het is deze ad blocker zeker de moeite waard! Je kunt de browser hier downloaden. Lees daarnaast hier ook de Bitcoin koers verwachting.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.