Blockchain is een technologie die groeit in populariteit. Steeds meer bedrijven willen er gebruik van maken en steeds meer bedrijven maken er producten mee. Echter is het grote probleem op dit moment nog de schaalbaarheid. Er moet nog flink wat gebeuren voordat bedrijven het op grote schaal kunnen gebruiken.

Aelf richt zich op dit probleem en heeft als doel deze schaalbaarheid te vergroten, zodat blockchain technologie door het grote publiek gebruikt kan worden.

In dit artikel kijken we naar Aelf, behandelen we de (historische) koers en kijken we naar Aelf koers verwachting voor de toekomst.

Wat is Aelf?

Aelf is een op blockchain gebaseerd platform dat moet dienen als een centrale plaats voor blockchains. Het heeft als doel om de belangrijkste pijnpunten van blockchain op dit moment op te lossen, namelijk:

  • Schaalbaarheid
  • Consensus
  • Segregatie van gegevens

Met de opkomst van Bitcoin werd blockchain geboren. Ethereum ontwikkelde dit verder met de smart contracts waardoor het voor het grote publiek te gebruiken is. Echter zijn de genoemde problemen nog niet opgelost, helemaal niet wanneer we dit vergelijken met de huidige markt.

De transactiesnelheid bijvoorbeeld is niet meer dan ongeveer 5 per seconde. Als we dit vergelijken met betalingsproviders zoals Visa (± 1700 per seconden) is er nog een lange weg te gaan.

Hoe werkt Aelf?

Aelf geeft twee duidelijke vernieuwingen aan waarmee ze deze problemen willen oplossen, sidechains en het consensus mechanisme. 

De Aelf chain bestaat uit een hoofd chain en verschillende side chains waarop taken uitgevoerd kunnen worden. Door gebruik te maken van side chains wordt de hoofd chain ontlast en wordt de efficiëntie verhoogd. Dit betekent concreet dat er meer transacties per seconde uitgevoerd kunnen worden. 

De side chains communiceren wel met de hoofd chain waardoor alle informatie toegankelijk blijft. De schaalbaarheid van Aelf gaat hierdoor omhoog, er kunnen namelijk meerdere sidechains gemaakt worden voor verschillende commerciële applicaties. 

Het consensus mechanisme dat gebruikt wordt om de transacties goed te keuren op de main chain is Delegeted Proof of Stake. Dit is een efficiëntere manier om alle side chains en de main chain te onderhouden en bovendien biedt het de gebruikers van Aelf de mogelijkheid om passief inkomen te verdienen. Dit kun je doen door je Aelf tokens beschikbaar te stellen aan het netwerk om zo transacties goed te keuren.

Aelf koers verwachting

De Aelf token (ELF) is de currency die gebruikt wordt op het netwerk op zowel de hoofd chain als de side chains. De Aelf koers is dus volledig afhankelijk van het gebruik van het netwerk. Hoe meer mensen en bedrijven de coin kopen en het netwerk gaan gebruiken, hoe beter dit is voor de Aelf koers verwachting voor de toekomst.

Wat de use-case van Aelf betreft is het een die erg veel lijkt op andere projecten, blockchain schaalbaarheid. Het richt zich wat dat betreft dan ook niet op een niche. Toch zijn Aelf voorspellingen te vinden die er rooskleurig uit zien voor het project. Belangrijk is om te onthouden dat je iedere voorspelling op het internet met een korrel zout moet nemen. 

Als we de mensen die vertrouwen hebben in Aelf geloven dan ziet de Aelf koers verwachting voor de toekomst er goed uit. 

Historische Aelf koers

De Aelf koers heeft sinds het begin in 2018 veel schommelingen mee gemaakt. De Aelf ICO eindigde in december 2017 en bracht maar liefst 24,75 miljoen dollar op. De Aelf token ging toen over de toonbank voor $0,09901. De actuele Aelf koers vind je hieronder.

Aelf prijs voorspelling 2020 – 2028

Een ding is zeker, Aelf heeft flinke concurrentie. De use-case die ze hebben is ‘gebruikelijk’ en veel projecten streven ernaar om de schaalbaarheid van blockchain te verhogen. Als we echter de Aelf verwachting erbij pakken die de enthousiastelingen hebben kan dit positief uitpakken.

De Aelf voorspelling voor het einde van 2020 bijvoorbeeld komt in deze voorspellingen uit op een ELF waarde van $0.1276966 ( $ 0,16). De Aelf voorspelling voor 2022 is  $0.1941830. De meest enthousiaste voorspelling is die voor het einde van 2023. Slaat het project tegen die tijd echt aan dan kun je verwachtingen lezen tot een waarde van ongeveer $1.27.

Hoe de ELF koers zich zal ontwikkelen blijft afwachten en volledig afhankelijk van hoeveelheid gebruikers die het project naar zich toe kan trekken.

Enkele andere Aelf voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 0,19
2022: $ 0,22
2023: $ 0,27
2024: $ 0,33
2025: $ 0,37
2026: $ 0,45
2027: $ 0,52
2028: $ 0,58

Aelf kopen

Heb je besloten dat Aelf een goede aanvulling is op je portfolio? Dan kun je Aelf kopen op Bitvavo. Je stort eenvoudig euro’s met iDeal en er wordt automatisch een Aelf wallet voor je aangemaakt. Schrijf je je in via onderstaande link? Dan betaal je in de eerste week ook nog eens geen transactiekosten over de eerste €1000.

  1. Geld storten met iDeal
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.