Schaalbaarheid is altijd een pijnpunt als het gaat om blockchain, smart contracts en DApps. In het beginstadium werkt alles vaak wel, maar zodra het grote publiek gebruik gaat maken van de blockchain komt de snelheid vaak in het gedrang. Aeternity richt zich daarom precies op dit probleem. Door verschillende technieken toe te passen wordt de schaalbaarheid verhoogd.

In dit artikel gaan we in op Aeternity en bekijken we de technieken die het project gebruikt. Ook kijken we naar de AE koers en de Aeternity koers verwachting voor de toekomst.

Wat is Aeternity?

Met de opkomst van Ethereum is de wereld van smart contracts en DApps geboren. Het kwam met deze ontwikkeling weer een stap verder dan enkel het versturen van waarde via de Bitcoin blockchain. Het probleem zit hem echter in de schaalbaarheid zoals al aangegeven.

Op het moment dat er veel transacties gedaan worden, wordt de blockchain overbelast en gaat dit ten koste van de snelheid. Dit probleem wordt ook wel een van de belangrijkste problemen genoemd om de blockchain adoptie vaart bij te zetten. Er zijn meerdere problemen om dit probleem op te lossen.

Verhogen van de doorvoer

Hierbij wordt het aantal transacties per seconde verhoogd. NEO bijvoorbeeld doet het op deze manier om de transactiesnelheid op hun DApp platform te verhogen door hun consensus mechanisme (Proof of Stake).

Sharding

Hiermee worden de transacties door een gedeelte van de Nodes gecontroleerd en niet door iedere Node. Zilliqa bijvoorbeeld doet het op deze manier. De snelheid gaat hierdoor omhoog, echter wordt niet meer iedere transactie door iedere Node gecheckt dus doet dit afbreuk aan de veiligheid.

Off chain smart contracts

Deze laatste methode, het off-chain plaatsen van de smart contracts, is de manier waarop Aeternity het schaalbaarheidsprobleem te lijf gaat. Door de executie van smart contracts buiten de ‘core blockchain’ te laten lopen wordt deze ontzien en kan de snelheid aanzienlijk omhoog gebracht worden.

State channels

Dit zijn de kanalen waarop de partijen van een smart contract met elkaar communiceren. Dit gebeurt allemaal buiten de blockchain om, tenzij er aanpassingen gedaan moeten worden aan het contract of dat het contract uitgevoerd moet worden.

Doordat deze kanalen buiten de blockchain om gaan kan er veel efficiënter gewerkt worden. Als er namelijk niets met het contract gebeurt, hoeft deze niet iedere keer meeberekend te worden bij de goedkeuring van blokken. Bovendien wordt hierdoor het contract en de informatie op dit contract meer anoniem.

Alleen bij onenigheid op het contract of bij wijzigingen wordt het contract naar de blockchain ‘geschoten’ om deze wijzigingen door te voeren. Dit alles gebeurt terwijl de informatie op het contract alleen te zien is voor de betrokkene. 

Oracle machine

Een belangrijk aspect van Aeternity is de Oracle machine. Dit maakt het namelijk mogelijk om ook gegevens van buiten de eigen blockchain op te halen. In theorie zou je hiermee een weddenschap kunnen plaatsen op een voetbalwedstrijd met een smart contract welke automatisch uitbetaald wordt. De oracle machine haalt de uitslag van de partij op van een officiële bron waardoor de invoer van de score niet gemanipuleerd kan worden. 

Bij veel smart contracts moet alle informatie nog handmatig ingevoerd worden, maar door de Oracle machine (waar Chainlink zich ook op richt) is dit niet meer nodig. In de toekomst gaat dit waarschijnlijk enorm vaak gebruikt worden.

Aeternity koers verwachting

Het probleem waar Aeternity zich op richt is duidelijk, het verhogen van de schaalbaarheid voor blockchain DApps en smart contracts. Dit is een belangrijk doel waar met name in de toekomst meer vraag naar zal zijn. Bovendien werkt Aeternity met relatief nieuwe technieken zoals de off chain contracts en de Oracle machine. 

Weet Aeternity dit tot in de puntjes te perfectioneren en bovendien veel gebruikers / bedrijven naar het platform te trekken? Dan kan dit wel eens goed uitpakken voor de AE koers. De Aeternity koers verwachting is dan ook positief voor de toekomst als we de voorspellingen mogen geloven.

Historische Aeternity koers

De Aeternity ICO werd gehouden in mei en juni 2017 en bracht ruim $24 miljoen op. De ICO prijs voor AE was $0,30 toen. De actuele Aeternity koers vind je hieronder:

Aeternity prijs voorspelling 2020 – 2028

De prijs voorspelling voor Aeternity ziet er volgens de meeste verwachtingen goed uit. Tegen het einde van 2020 en in 2021 zou in het beste geval de AE koers uit kunnen komen op een waarde van $0,217097 ($ 0,26). Op het moment dat de handelaren deze prijsbeweging zien wordt er door crypto-rating een Aeternity koers van $0,305839 verwachting voor het einde van 2022. Dit groeit tot $0,336423 in 2023.

Tegen het einde van 2024 zou de koers neer kunnen komen rond een AE waarde van $0,474609. Deze koers kan realiteit worden op het moment dat ze daadwerkelijk bedrijven naar het platform weten te trekken die er actief gebruik van gaan maken. Zet die lijn zich door dan wordt tegen het einde van 2025 een koers verwacht van $0,522070. 

Het is opvallend om te zien dat de verwachting is dat de Aeternity koers heel geleidelijk omhoog zal gaan. Bij sommige andere projecten zie je voorspellingen van x10 of meer. 

Enkele andere Aeternity prijs voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 0,13
2022: $ 0,15
2023: $ 0,18
2024: $ 0,22
2025: $ 0,26
2026: $ 0,31
2027: $ 0,36
2028: $ 0,41

Aeternity kopen

Wil je Aeternity toevoegen aan je portfolio? Dan kun je dit op de Nederlandse exchange Bitvavo kopen met iDeal. Ook de wallet wordt op de exchange automatisch voor je aangemaakt. Via onderstaande link koop je de eerste week voor €1000 aan crypto zonder transactiekosten. 

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.