Wanneer je nadenkt over de mogelijke toepassingen van blockchain technologie kom je er snel achter dat er nog het een en ander nodig is om het te laten slagen. Technieken en tools om informatie van de ene naar de andere blockchain te verplaatsen bijvoorbeeld. Aion werkt aan het blockchain systeem om dit voor elkaar te krijgen.

In dit artikel kijken we naar Aion. We gaan in op de use-case en de manier waarop ze met een generatie drie de blockchain willen innoveren. Daarnaast kijken we naar de AION koers en de Aion verwachting voor de toekomst. Na het lezen van dit artikel heb je een beter beeld over het project en kun je hopelijk een betere keuze maken op de vraag: “Is Aion een goede investering?”.

Wat is Aion?

Aion noemt zichzelf een derde generatie multi-blockchain systeem. Het werkt aan de ‘standaard’ privacy- en schaalbaarheidsproblemen die veel blockchains ondervinden. Wat het project echter onderscheidt van bijvoorbeeld Bitcoin (eerste generatie) en Ethereum (tweede generatie) is de interoperabiliteit.

Veel informatie op de blockchains kan tegenwoordig namelijk goed en veilig opgeslagen worden. Het is alleen lastig om deze informatie te gebruiken in het ene ecosysteem wanneer het opgeslagen staat in het andere ecosysteem.  Met de interoperabiliteit van Aion wil het project een brug slaan tussen deze verschillende blockchains.

Op dit moment staat er veel waarde op de verschillende blockchains, maar om die waarde van de ene naar de andere te verplaatsen zijn centrale entiteiten nodig zoals exchanges. 

Het is dan ook logisch dat veel hackers constant bezig zijn om deze exchanges aan te vallen, al de waarde verloopt via deze platformen en het is daarom een ‘makkelijk’ doelwit.

Aion wil het protocol worden dat direct de brug slaat tussen de blockchains zonder dat hiervoor centrale entiteiten nodig zijn. 

Generaties blockchains

Generatie één is Bitcoin. Dit is het protocol dat wordt gebruikt om waarde te versturen van de ene naar de andere persoon op het internet zonder dat hier een tussenpersoon voor nodig is. Dit gebeurt pseudo anoniem en is permanent. Bitcoin heeft de weg vrijgemaakt voor verdere ontwikkelingen door het uitvinden van blockchain technologie.

Generatie twee zijn blockchains zoals Ethereum. De uitvinding van smart contracts bracht veel nieuwe mogelijkheden met zich mee. Niet alleen was het mogelijk om waarde naar elkaar te versturen, maar er konden nu ook voorwaarden aan deze transacties verbonden worden. De toepassingen voor deze technologie worden nog steeds verder ontwikkeld en zijn praktisch eindeloos.

Generatie drie is een combinatie van de eerste twee generaties met daarbij nieuwe features. Via bijvoorbeeld Aion blockchain kunnen andere blockchains zich met elkaar verbinden. Je kunt zo direct iemand Ethereum sturen met Bitcoin zonder dat je hiervoor de beide coins voor elkaar moet omwisselen op een exchange. 

Ook helpt het organisaties met de ontwikkeling van hun eigen blockchains. Door dit te maken op de bestaande blockchain van Aion staan alle nieuwe bedrijven direct met elkaar in verbinden. Wel hebben alle organisaties de ruimte om bijvoorbeeld hun eigen consensus mechanisme te kiezen.

Het belang van interoperabiliteit

Op dit moment werken exchanges nog als tussenpersoon en an sich gaat dat prima. Het probleem is alleen dat dit centrale partijen zijn waar van alles mee kan gebeuren. Zoals eerder al aangegeven zijn exchange een makkelijk doelwit voor hackers. Ze weten namelijk dat wanneer ze succesvol zijn ze direct beschikken over het geld van veel mensen.

Bovendien zijn exchanges echte bedrijven waar van alles mis kan gaan. Zo zou het bijvoorbeeld een periode offline kunnen gaan bij technische problemen of voor onderhoud. Dit betekent praktisch dat de mensen die op dat moment het geld bij de exchange hebben staan er even niet bij kunnen.

Interoperabiliteit neemt in feite de rol als tussenpersoon over en doet precies hetzelfde, maar dan op de achtergrond. De transacties tussen de gekoppelde blockchains worden hiermee sneller, goedkoper en veiliger.

Wat doet de Aion koers?

Op 23 november 2017 werd de tokens sale van Aion gehouden. In totaal is er $ 20 miljoen opgehaald en beleggers konden destijds één AION coin kopen voor 1 dollar. De actuele Aion koers is $ 0.030194.

De helft van alle tokens zijn verkocht via deze token sale. 20% is gegevens aan het bedrijf dat het project opgericht heeft (Nuco Global Inc.), 20% is in de Aion foundation geplaatst voor verdere ontwikkeling van het project en de overige 10% is via een eerste private sale verkocht.

De eerste notering van het project op coinmarketcap vinden we terug op 20 oktober 2017. Destijds konden beleggers één AION crypto kopen voor $ 0,77. Verder zien we in de koersgrafiek ook heel duidelijk terug dat de waarde behoorlijk omlaag gegaan is en daar zijwaarts verder heeft bewogen tot de bull markt van 2021 de koers waar wat omhoog deed bewegen.

De Aion All Time High staat op een waarde van $ 11.31 (January 9, 2018). Het is 1589 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Het project heeft een market cap van $ 15,258,253 en op dit moment staat het daarmee op plaats 781 van grootste crypto projecten.

Het is verstandig om dit soort koersinformatie goed in je op te nemen bij je onderzoek naar de potentie van Aion. Teams die het grootste gedeelte van de coins in bezit houden zouden een aandachtspunt kunnen zijn. Ook kun je aan de Aion waarde zien hoe het project zich heeft ontwikkeld sinds de token sale, al zegt deze waarde alleen daar niet alles over. Hieronder vind je de Aion koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Aion verwachting 2022 – 2027

Aion is een interessant project met een duidelijke use-case. Slagen ze erin om de blockchain te worden die gebruikt wordt voor de interoperabiliteit dan zal de Aion koers en ook de Aion koers verwachting voor de toekomst hard groeien. 

Aion is niet het enige project dat zich richt op dit probleem, zo heeft het bijvoorbeeld concurrentie van ARK. Beide projecten werken hard om dit voor elkaar te krijgen en het is de vraag wie het eerste het grote publiek zal treffen en/of er ruimte is voor meerdere blockchains met hetzelfde doel.

Het blijft afwachten op welke termijn er op grote schaal gebruikt gemaakt gaat worden van Aion. Wel is overduidelijk dat zodra dit gebeurt de koers hard kan groeien. Veel mensen in de crypto wereld zien het probleem van vrijstaande blockchains en het project dat de brug slaat tussen deze projecten zal flink in waarde toenemen. 

De Aion crypto verwachting ziet er dan ook positief uit wanneer we dit vergelijken met andere ‘dertien in een dozijn’ projecten. Het blijft echter afwachten of Aion daadwerkelijk de juiste stappen weet te maken om aan te slaan bij het grote publiek.

Met dit in het achterhoofd is het moeilijk om een goede voorspelling te doen. Wat betreft de Aion verwachting voor 2022 is dit kort dag. De algemene trend in de crypto markt is belangrijk, maar ook het product en het gebruik hiervan. Check daarnaast ook altijd het laatste Aion nieuws om de ontwikkelingen en voortgang van het project in de gaten te houden.

Wat betreft de Aion verwachting voor 2027 is dit in ieder geval een langere periode. De verwachting is dat de crypto markt in ieder geval in waarde zal stijgen. Het ligt aan het team en de gemeenschap achter het project of Aion ook mee zal groeien met deze trend.

In het beste geval zijn grote prijsstijgingen niet uitgesloten. Dit zagen we bijvoorbeeld terug eind 2017 en begin 2018 toen de koers binnen no-time steeg met 1819%. Dit is natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar onmogelijk is het dus niet.

* Currency in USD
Historical Price for Aion
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de AION coin?

De AION coin is de valuta op het netwerk. Het is een ERC-20 token en daarmee gemaakt op het Ethereum netwerk. De tokens kunnen verzonden worden als waarde en bedrijven kunnen het gebruiken om er hun eigen blockchain te ontwikkelen. Als je vertrouwen hebt in het netwerk, dan koop je dus de Aion crypto.

Een belangrijke factor in je onderzoek naar de potentie van het project is de coin. Onder andere de schaarste is een graadmeter van de toekomstige waarde. Dit kun je checken door de huidige supply (505,337,794 AION) te vergelijken met de maximale supply (487,496,874 AION). Hoe meer tokens er al zijn uitgegeven, hoe beter dit vaak is voor de waarde in de toekomst.

Toch is dat niet het enige waar je op moet letten. De beste kans van slagen heb je als je alle informatie op deze pagina combineert. Niet alleen de coin informatie, maar ook de use-case, de activiteit van het project zelf en de Aion crypto verwachting.

Veel mensen letten enkel en alleen op hype berichten van Youtubers of andere influencers. Dit is alleen niet altijd de beste manier om onderzoek te doen. Je weet namelijk niet wat de reden is dat ze een bepaalde coin aan je voorleggen. Het vormen van een eigen mening zorgt er bovendien voor dat je de meute altijd voor bent. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -6.21% en in de laatste zeven dagen was dit -50.44%.

Waar Aion kopen?

Voordat je overgaat tot het kopen van Aion is het verstandig zoveel mogelijk onderzoek te doen. Heb je eenmaal besloten dat Aion een goede toevoeging is voor je portfolio? Dan kun je eenvoudig Aion kopen op Bitvavo.

Heb je nog geen account? Dan kun je die hieronder gratis aanmaken. Je stort eenvoudig euro’s met iDEAL en wisselt dit zo om voor Aion. Profiteer nu van de actie en krijg direct een welkomstbonus van € 1000 aan handelskosten cadeau.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Aion nieuws

Naast de genoemde factoren op deze pagina is het Aion nieuws van vandaag ook erg belangrijk. Wat zijn de laatste ontwikkelingen rondom het project, is het project überhaupt nog actief en wat gebeurt er op dit moment dat invloed heeft op de toekomstige waarde?

Door dit goed in de gaten te houden en dit te combineren van de overige informatie op deze pagina kun je een zo’n volledig mogelijk beeld schetsen van het project. Alleen afgaan op berichten van anderen is naast je belegging al een gok op zichzelf. Het Aion nieuws en de activiteit van het project kun je o.a. checken op de Twitterpagina.

FAQ

Aion is een cryptocurrency met de focus op een nieuwe generatie blockchain die andere blockchains met elkaar in contact brengt. Het project heeft een market cap van $ 15,258,253 en staat op plaats 781 van grootste crypto projecten ter wereld. De actuele Aion koers is $ 0.030194 en de coin heeft een handelsvolume van $ 4,179,074 in de laatste 24 uur.

Niemand kan je met zekerheid zeggen of de Aion koers omhoog of omlaag zal gaan in de toekomst. De activiteit van het team, de verdere ontwikkeling van het product en de interesse vanuit het bedrijfsleven zijn hierin doorslaggevend.

De Aion coin is de currency op het netwerk. Je koopt het als je vertrouwen hebt in het project en bedrijven kunnen het gebruiken om er hun eigen blockchain mee te ontwikkelen.

De Aion koers in euro is 0,029003 .

De Aion koers in dollar is $ 0.030194.

De Aion koers gaat omhoog als er meer kopers dan verkopers op de markt zijn. Mensen hebben dan vertrouwen in de toekomstige waarde en willen meer geld betalen voor dezelfde tokens.

De Aion koers gaat omlaag zodra minder mensen vertrouwen hebben in de token. Meer mensen willen liever hun coins verkopen en er zijn minder kopers op de markt. De koers gaat zodoende omlaag.

Ieder crypto project heeft zijn eigen wallet. De beste manier om een cryptocurrency te bewaren blijft toch een hardware wallet. Je kunt zo je tokens los van het internet bewaren waardoor hackers er moeilijker bij kunnen.

Je kunt Aion kopen op verschillende exchanges ter wereld. In Nederland is Bitvavo je beste optie. Je hebt hier de minste handelskosten en het is makkelijk in gebruik. In dit overzicht met exchanges vind je daarnaast vast een geschikt platform dat bij je past.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?