Leestijd: < 1 minuut

Airbnb deed dit jaar een oproep aan zijn gebruikers om aan te geven wat Airbnb kan verbeteren. Het bedrijf ontving 4000 reacties en crypto betalingen stond bovenaan de verlanglijst. De CEO van Airbnb heeft nu aangekondigd dat het bedrijf gaat onderzoeken of cryptocurrencies als betaalmiddel geaccepteerd kunnen worden.

Airbnb is van plan crypto betalingen te accepteren

Begin 2022 nodigde Brian Chesky zijn 400.000 volgers uit om contact met hem op te nemen met hun suggesties over hoe het verhuurplatform voor woningen te verbeteren. Chesky onthulde dat het bedrijf meer dan 4.000 reacties had ontvangen en dat cryptobetalingen de grootste suggestie was.

Helaas zijn er geen garanties dat deze grote vraag zich in de nabije toekomst in concrete acties zal vertalen. In vertelde Fox Business, zei Chesky dat Airbnb gebruikers al enkele jaren om cyrpto betalingen vroegen.

Toen Airbnb aan zijn beursgang begon, diende het bedrijf een prospectus in bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Daarin werd ook Airbnb’s visie op crypto beschreven.

Airbnb zei hierover dat hun toekomstige succes zal afhangen van hun vermogen om het bedrijf aan te passen aan opkomende technologieën, zoals tokenization, cryptocurrencies, nieuwe authenticatietechnologieën, zoals biometrie, distributed ledger en blockchain technologieën, kunstmatige intelligentie, virtuele en augmented reality, en cloud technologieën.

Hoewel dit veelbelovend klinkt, sloegen de leidinggevenden van Airbnb hier een waarschuwende toon aan. Het bedrijf waarschuwde dat het omarmen van zulke technologie een dure onderneming kan zijn die zich uiteindelijk niet terugbetaalt. Immers, veel mensen zijn nog steeds huiverig voor crypto. Sommigen omdat het te ingewikkeld is en anderen vanwege de volatiliteit.

Airbnb is huiverig om crypto betalingen te aanvaarden. Dit uit angst dat als de steun voor crypto betalingen terugslaat, er klachten van klanten of schade aan het merk kunnen ontstaan.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.