Leestijd: 2 minuten

Joe Tsai, de vice-voorzitter van de Alibaba Group, een Chinese multinational, heeft openlijk verklaard dat hij dol is op crypto. Tsai uitte dinsdag op Twitter openlijk zijn liefde voor cryptovaluta. Maar waarom is hij er zo dol op?

Joe Tsai is dol op crypto

Steeds meer mensen spreken zich uit over crypto. Daar waar Tsai Twitterde dat hij dol is op crypto, reageerde Binance CEO Changpeng Zhao op de tweet met “I like Joe.”

Tsai is ook de eigenaar van de Brooklyn Nets. In 2019 kocht jij voor een bedrag van $2,35 miljard de NBA-franchise van een Russische miljardair Mikhail Prokhorov. Tsai’s uitspraak komt vlak nadat Brooklyn Nets ster Kevin Durant een nieuwe promotiedeal tekende met Coinbase, de grootste crypto exchange in de VS. De deal houdt in dat Coinbase crypto-advertenties zal laten draaien op Durant’s sportwebsite.

Hoewel het niet meteen duidelijk is wat Tsai precies met “crypto” bedoelt, kwam de 57-jarige miljardair eerder dit jaar op het idee om NFT’s uit te geven naast andere activiteiten om de betrokkenheid van fans te vergroten.

Tsai is niet alleen de vice-voorzitter van de Alibaba Group, bij Alibaba is Tsai de second-in-command achter Jack Ma, de oprichter van de Chinese e-commerce reus. In de Chinese technologie-industrie wordt Ma beschouwd als de creatieve kracht en Tsai als degene die ideeën omzet in actie.

Het feit dat Tsai heeft aangegeven dat hij dol op crypto is, is vrij bijzonder. Tsai’s steunbetuiging aan crypto kan ook gezien worden als een politiek statement. De Chinese overheid heeft namelijk meerdere keren geprobeerd om de invoering van cryptovaluta door grote Chinese technologiebedrijven te onderdrukken.

Na het hardhandige optreden tegen crypto door de Chinese overheid in september 2021, kondigde Alibaba aan dat het zou stoppen met de verkoop van gespecialiseerde mijnbouwapparatuur. Het bedrijf verbood ook al zijn platforms om cryptovaluta zoals BTC, ETH, LTC te verkopen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.