Leestijd: 3 minuten

In de wereld van de cryptocurrency hebben nieuwe projecten constant geld nodig om te starten. Dit wordt vaak opgehaald met een token sale en hier zijn verschillende manieren voor. In dit artikel gaan we in op de Initial Exchange Offering (IEO).

Wat is een initial exchange offering? IEO

Een Initial Exchange Offering, ook wel IEO genoemd, is een manier om tegoeden in te zamelen voor projecten op een exchange. In tegenstelling tot een Initial Coin Offering (ICO) waar het team zelf de fondsenwerving doet gebeurt dit op een platform van een exchange.

In 2017 was de ICO gekte enorm. Talloze mensen namen toen deel aan een ICO, maar dit ging lang niet altijd goed. Het probleem met een ICO is ten eerste dat je niet zo goed weet met wie je te maken hebt. Naar wie maak je je geld over en ontvang je de tokens wel echt?

Ook is de instapdrempel hoger omdat lang niet iedere ICO een goed platform heeft om de tokensale op te houden. Een Initial Exchange Offering heeft dan ook een aantal duidelijke voordelen.

De voordelen van een IEO

We nemen hier de Binance exchange als voorbeeld. Dit platform heeft namelijk de Binance Launchpad. Hierop kunnen projecten hun token sale houden en de gebruikers van Binance kunnen hier direct met hun tegoeden tokens kopen.

Dit maakt het, ook voor de leek, aanzienlijk makkelijker op mee te doen aan een IEO en om daarom vroegtijdig tokens in te komen. Het handelen kan direct vanuit de eigen bekende wallets.

Bovendien heb je ook meer zekerheid dat je te maken hebt met een legitiem project. De exchange waarop de IEO gehouden wordt voegt namelijk niet zomaar iets toe. Zou het project een scam blijken, dan is dit ook heel slecht voor de reputatie van in dit geval Binance.

Ook is het gunstiger voor projecten zelf om hun token sale te houden op een exchange. Ze beschikken op deze manier namelijk direct over een grote markt van mensen. Binance is sinds jaar en dag een van de grootste exchanges. Een token sale op het platform is dan ook direct beschikbaar voor al deze gebruikers.

De nadelen van een IEO

Een nadeel van een IEO is ten eerste de kosten voor het crypto project. Deze liggen vaak aanzienlijk hoger dan wanneer ze zelf een tokensale houden. De exchange host de token sale natuurlijk niet voor niets en de kosten kunnen oplopen.

Ook is het gemak waarmee investeerders de nieuwe tokens kunnen kopen een gevaar. Bij een ICO doet men over het algemeen meer onderzoek. Het aankopen is lastiger en mensen willen daarom goed weten waarin ze investeren. 

Op de Binance Launchpad is het investeren in een token sale zo makkelijk dat het gevaar schuilt in het gebrek aan onderzoek. Dat er een token sale is betekend niet dat de token ook daadwerkelijk bestaansrecht heeft.

Voorbeelden IEO platformen

Er zijn een hoop platformen waarop je een IEO kunt houden als project. Enkele van de bekendste zijn: Binance Launchpad, Huobi Prime, OKEx Jumpsmart, Coineal Launchpad en ZBG Launchpad.

Hoe doe ik mee aan een IEO?

Afhankelijk van het platform dat je gebruikt is het proces anders, maar in feite is een IEO is alle gevallen zeer eenvoudig. In het geval van Binance Launchpad helemaal. Je logt in op Binance en moet in ieder geval de basis verificatie doorlopen hebben. Vervolgens klik je in het menu op ‘Binance Launchpad’ en je kunt de opties bekijken.

Doe vervolgens goed onderzoek naar het project en besluit in welke je wilt investeren. Vaak kun je hier betalen met Binance Coin en je ontvangt de tokens direct. Het werkt in feite vaak hetzelfde als het kopen van een andere cryptocurrency.

Naast het direct kopen van een nieuwe token kun je ook een cryptocurrency staken in ruil voor de nieuwe token. Dit is helemaal interessant omdat het je in feite niets kost. Je moet alleen je token beschikbaar stellen om te staken voor een bepaalde periode.

Hoe ziet de toekomst van IEO’s eruit?

Het is niet uitgesloten dat er in de toekomst nieuwe manieren komen om fondsen te werven. Als we het echter vergelijken met de bekende ICO methode is een IEO aanzienlijk veiliger. De kans dat je opgelicht wordt is lager en het is een stuk makkelijker. De toekomst voor IEO’s lijkt voorlopig dan ook rooskleurig. 

Heb je nog geen account op Binance en wil je wel meedoen aan een IEO? Dan kun je hier gratis een account aanmaken. Doe dit vooral, omdat Binance in het verleden wel eens een ledenstop heeft gehad. Het zou zonde zijn om net die ene tokensale te moeten missen.

  1. Geld storten met iDEAL
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.