Altcoins

Iedere cryptocurrency anders dan Bitcoin valt onder de noemer Altcoin. Altcoins is de afkorting voor ‘alternatieve coins’ of ‘alternatief voor Bitcoin’. Er bestaan inmiddels duizenden Altcoins en op deze pagina vind je informatie over de verschillende Altcoins, de koersen en nieuws.

Crypto

Veilig aan de slag met het handelen in cryptovaluta doe je zo!

Steeds meer Nederlanders hebben cryptovaluta in bezit. We weten inmiddels dat het geen rage of een hype is, maar dat digitaal geld de toekomst heeft. Tal van websites op het internet zijn volgeschreven over dit onderwerp en als beginnend handelaar is het einde zoek. Voordat je begint met handelen is het goed om eerst te kijken naar de aspecten rond de veiligheid. Uiteindelijk wil je immers wel kunnen genieten van de winsten of het digitale geld dat je verzameld hebt.

Read More

Wat is Waves? Alles over het Waves platform, de Waves coin en meer

Waves is van mening dat veel bedrijven in de Bitcoin wereld nog steeds centraal aangestuurd worden. Veel van de exchanges die wij gebruiken beheren onze private keys en daarmee onze coins. En de kracht van Bitcoin is nou juist het decentrale karakter door middel van de blockchain. Iedereen moet zonder tussenkomst van derden kunnen beschikken over zijn eigen geld. Het Waves platform zorgt met hun decentrale platform voor in de Bitcoin wereld met de Waves coin.

Inhoudsopgave:
Waves platform
Waves koers
Waves coin kopen

Read More

Anycoin Direct

Alles over de nieuwe coin-to-coin feature van Anycoin Direct

Anycoin Direct is een cryptocurrency broker actief op de Europese markt sinds de oprichting in april 2013. Ze zijn van mening dat het kopen en verkopen van cryptocurrencies voor iedereen toegankelijk moet zijn. Anycoin Direct streeft er dan ook naar om dit hele proces zowel gemakkelijk als veilig te laten verlopen. De focus ligt daarom op gebruiksgemak en service en dit sluit dan ook goed aan bij de nieuwe feature die ze ontwikkeld hebben: de coin-to-coin feature.

Read More

VeChain logo

Wat is VeChain? Alles over VeChain, de VeChain coin en meer

De verkoop van namaak producten op het internet of de fraude tijdens het transport van producten zijn grote problemen die organisaties veel geld kosten. VeChain oftewel VeChain Thor (VET) gaat hier verandering in brengen door hulp te bieden in de supply chain. Dit gaan ze doen door de authenticatie van goederen op de blockchain vast te leggen. Zo kunnen zowel bedrijven als consumenten controleren waar hun producten vandaan komen en waar het van gemaakt is. Maar hoe doet VeChain dit precies?

Inhoudsopgave:
VeChain coin
Usercase VeChain
VeChain partners
VeChain wallet
VeChain koers

Read More

NAV coin logo

Wat is NavCoin? Alles over NavCoin, Proof of Stake en de NavCoin koers

NavCoin is een Cryptocurrency gebaseerd op Bitcoin. Omdat de code gebaseerd is op Bitcoin, profiteert het van de voordelen zoals het decentrale karakter en het versturen van geld zonder tussenkomst van derden. Maar waar NavCoin zich onderscheidt is de gebruiksvriendelijkheid. Het NavCoin project is van mening dat de crypto wereld een grote rol gaat spelen, maar ziet ook dat de grootste belemmering op dit moment het gebruiksgemak is.

Read More

Zilliqa koers

Wat is Zilliqa? Alles over Zilliqa, de Zilliqa ICO en Zilliqa kopen met iDeal

Schaalbaarheid is een belangrijk punt in de blockchain wereld waar veel projecten tegen de lamp lopen. Bij een lage populariteit van het netwerk is de hoeveelheid transacties meestal geen probleem. Maar bij grote projecten als Bitcoin en Ethereum kan deze schaalbaarheid wel degelijk voor problemen zorgen. Blocks die altijd vol zitten, waardoor de transacties langzamer verstuurd worden bijvoorbeeld. Dit probleem gaat Zilliqa oplossen, maar hoe doen ze dat?

Read More

Lastpass

LastPass review – Veilig je online wachtwoorden beheren

Wanneer je begint met het handelen in Cryptocurrency kom je er al snel achter. Je moet op enorm veel plekken een account aanmaken. Verschillende exchanges, een aantal chats om op de hoogte te blijven van het nieuws en noem het maar op. De valkuil is hier al snel om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Lekker makkelijk onthouden, maar veilig is dit alles behalve. Met wachtwoorden beheren en wachtwoorden opslaan met een password manager is dit zelfs nog makkelijker en een stuk veiliger. In dit artikel lees je alles over LastPass.

Read More

Omisego

Wat is OmiseGo? Alles over de OMG coin, OmiseGo kopen en het netwerk

Betalingsverkeer is een enorme business in de wereld. Hier in het westen is het over het algemeen prima geregeld, maar in landen in Azië bijvoorbeeld is dit al een ander verhaal. Het is daar niet vanzelf sprekend dat je even snel een overboeking kunt doen naar je familie en vrienden. Je bent daar al snel afhankelijk van bepaalde bedrijven. Heb jij geen account bij zo’n bedrijf? Dan kun je niet altijd geld ontvangen. Hier gaat OmiseGo verandering in brengen.

Read More

coinbase

Welke projecten onderzoekt Coinbase voor plaatsing?

Coinbase overweegt een aantal nieuwe projecten toe te voegen. En hoewel dit bij de verschillende exchanges wel eens vaker gebeurt, is een nieuwe Coinbase listing iets om rekening mee te houden. In het verleden is al duidelijk geworden dat alleen een aankondiging van Coinbase over een nieuwe listing al veel kan doen met de prijs van een project.

Read More

ZRX coin

Wat is 0x protocol? Alles over 0x protocol en de ZRX coin

Het 0x protocol en de ZRX coin zijn gemaakt voor de Ethereum blockchain. Het Ethereum netwerk kan gebruikt worden om Decentrale applicaties (Dapps) op te maken. Deze applicaties kunnen allerlei doeleinden hebben. En vaak heeft ieder project zijn eigen token. De aanname is dat in de toekomst steeds meer projecten hun eigen token zullen gebruiken, waardoor het steeds lastiger wordt om al deze tokens te bezitten. Het is een gedoe om telkens weer de juiste token te traden zodat je gebruik kan maken van de Dapps. Hier komt de ZRX coin en het 0x protocol om de hoek kijken.

Read More

ICON logo

Wat is ICON? Alles over ICON, de ICON coin, ICON koers en ICX kopen

ICON is een relatief nieuw blockchain project met de ICON coin als valuta. Sinds de opkomst van de blockchain technologie zijn er veel projecten gestart en deze projecten hebben vaak allemaal hun eigen blockchain en doeleinden. Wat goed is aan deze ontwikkeling is dat er hierdoor veel informatie en waarde op de blockchain geplaatst kan worden. Alleen is het door al die verschillende projecten lastig om onderling met elkaar te communiceren. Wanneer jij op de ene blockchain een smart contract hebt, is dit niet te gebruiken bij het andere project. ICON gaat er met zijn ICON coin voor zorgen dat er online communities ontstaan op de ICON blockchain die allemaal met elkaar kunnen communiceren en samenwerken.

Read More

Bitcoin cash

Wat is Bitcoin Cash? Alles over de Bitcoin Cash koers en BCH kopen

In de loop van 2017 is de adoptie en de populariteit van Bitcoin, vergelijken met andere jaren, hard gestegen. Meer mensen kochten Bitcoin en hierdoor steeg de prijs. Dit had tot gevolg dat de blokken waarin transacties geplaatst worden voor goedkeuring door miners vol kwamen te zitten. Daardoor stegen de miners fee’s die gebruikers moesten betalen en waren de transacties niet meer zo goedkoop als bedoelt. Dit is een van de redenen geweest dat er onenigheid is ontstaan in de Bitcoin gemeenschap over de voortgang van het project. Uit al deze commotie (waarover later meer) is Bitcoin Cash ontstaan.

Read More

KuCoin competitie

De KuCoin exchange is jarig en geeft Bitcoin weg: 19 BTC te verdelen

De KuCoin exchange staat erom bekend vaak win-acties te houden. Of dit nu een deelactie is via twitter of een trading competitie op de exchange, je kunt er vaak veel mee verdienen/winnen. In een eerder artikel schreef ik al dat je eenvoudig via twitter berichten van KuCoin kunt delen. Je krijgt hiervoor achteraf vaak een kleine hoeveelheid Bitcoin of een andere Cryptocurrency. Ook kun je meedoen aan trading competities, waar ik zelf ook al wel eens wat mee gewonnen heb. Dit was toen ter waarde van ongeveer €160 en koste me nog geen 2 minuten.

Read More

Nebulas

Wat is Nebulas? Alles over Nebulas en de NAS coin

Nebulas is een van de vele projecten op de blockchain dat is ontstaan na Bitcoin. Op bepaalde platforms zoals Ethereum en NEO kunnen Decentrale applicaties (Dapps) gemaakt worden, en dit wordt dan ook veelvuldig gedaan. Je kunt dit vergelijken met het ontstaan van het internet. Er schoten toen enorm veel sites in de lucht die mensen konden gebruiken. Alleen waren er in die tijd nog geen zoekmachines, dus je moest daadwerkelijk weten welke site je wilde bezoeken. Tegenwoordig maken zoekmachines als Google het gemakkelijk om de site te vinden die jij zoekt.

Read More

Zcash

Wat is Zcash? Alles over Zcash mining, Zcash koers en de wallets

Privacy wordt een steeds hotter onderwerp op het internet. Mensen beginnen het vervelend te vinden dat bedrijven en overheden gegevens verzamelen en dit gebruiken om zaken te doen. Dit is een van de redenen geweest dat Bitcoin bedacht is, anonieme financiële transacties. Maar zo anoniem is Bitcoin helemaal niet. Bij de Bitcoin transacties worden op de Blockchain nog veel gegevens weergegeven, zoals het saldo op de betreffende Bitcoin wallet en de andere transacties die zijn gedaan door deze persoon. Zcash brengt hier verandering in. Door slimme cryptografische technieken zoals het zero-knowledge proof is het mogelijk om volledig anoniem transacties te doen op de blockchain.

Read More

Advertenties blokkeren met de Brave Browser

Ad blocker: Advertenties blokkeren met de Brave Browser REVIEW

De term ad blocker kom je de laatste jaren steeds vaker tegen. Dit omdat je ook steeds vaker met reclame in aanraking komt op het internet. Wanneer je een filmpje bekijkt op Youtube, wanneer je het nieuws aan het lezen bent of wanneer je iets aan het kopen bent. Deze advertenties leiden je af van wat je wilt doen en komt daarom jouw gebruikersgemak niet ten goede.

Read More

Reddcoin

Wat is Reddcoin? Alles over Reddcoin kopen, de RDD wallet en koers

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van social media. Platforms als Facebook, Twitter en Reddit worden druk bezocht door miljoenen mensen per dag. Van alle Nederlanders boven de 18 jaar gebruikte 87% wel eens social media in 2017. Je kunt je voorstellen dat er dan ook veel content gedeeld wordt en veel contact is tussen personen in deze online omgeving. Hierop gaat Reddcoin zich richten.

Inhoudsopgave:
Wat is Reddcoin
Reddcoin staking
Reddcoin verwachting

Read More

Ontology GAS

Wat is Ontology? “De infrastructuur voor vertrouwen” ONT

Ontology is een project dat zich volledig richt op vertrouwen. Dit is waar alles om draait in het leven. Je vertrouwt erop dat je betaald wordt door je werkgever voor je werkzaamheden. Je vertrouwt erop dat je je product ontvangt wanneer je dat besteld op het internet en je vertrouwt erop dat mensen zich aan hun afspraken houden wanneer je iets afspreekt.

Read More

Bankera hitBTC

Bankera: Het verhandelen van BNK tokens eindelijk mogelijk

Begin dit jaar schreef ik over Bankera en de Bankera ICO. En sinds die tijd hebben we geduldig afgewacht tot de Bankera coin te verhandelen is. Op social media platforms als Reddit waren veel profielen actief om de ‘goede naam’ van Bankera onderuit te halen en investeerders negatief over het project te laten denken. Maar gister kwam het verlossende woord van Bankera. Vanaf maandag 4 juni zijn de BNK tokens te verhandelen op de HitBTC Exchange. Sinds 18 juli kan kan je nu ook BNK aanschaffen op de Spectrocoin exchange.

Read More

NEM coin

Wat is NEM? “Het blockchain project gericht op performance” XEM

NEM is een blockchain project dat zich volledig richt op performance. Door verschillende technieken, zoals het Proof of Importance, Harvesting en een SuperNode weten ze de transactiekosten laag te houden. Daarnaast is de transactiesnelheid door deze technieken hoog en wordt voorkomen dat er inflatie optreedt bij de NEM coin, namelijk de XEM. Deze XEM coin is de munt die wordt gebruikt op het netwerk.

Read More

Brave browser

Brave Browser update: Hoe je kunt verdienen aan het surfen op internet

Eerder schreef ik al eens over de Brave Browser en de Basic Attention Token. Recent hebben ze naar buiten gebracht dat de lang verwachte update waarmee gebruikers BAT kunnen verdienen aanstaande is. De Brave Browser is een internet browser zoals FireFox of Google Chrome, met de uitzondering dat alle advertenties en trackers standaard geblokkeerd worden. Brave wil op een nieuwe manier advertenties tonen aan gebruikers, zonder inbreuk te doen op hun privacy. Brave doet dit door de browser te combineren met de Basic Attention Token.

Read More

Golem

Wat is Golem? “Deel je computerkracht met de wereld” (GNT)

Golem is een project dat zich richt op het creëren van een deeleconomie voor computerkracht. Het doel van Golem is om een hele grote supercomputer te bouwen die draait op de vele computers die hun computerkracht beschikbaar stellen op het GNT netwerk. Grote ondernemingen hebben vaak voor projecten computerkracht nodig. Zei het voor Artificial Intelligence (AI) of het maken van bijvoorbeeld 3D video’s. Normaal gesproken dienen ze hiervoor een dure computer aan te schaffen of deze te huren voor torenhoge prijzen. Met het Golem netwerk moeten deze partijen eenvoudiger aan de benodigde computerkracht komen.

Read More

EOS

Wat is EOS? “De infrastructuur voor decentrale applicaties” EOS

EOS is een project dat werkt aan een platform waar ontwikkelaars eenvoudig applicaties op kunnen bouwen. Dit is in grote lijnen hetzelfde als Ethereum, alleen wil EOS zich onderscheiden door schaalbaarheid (veel transacties per seconde) en transactiekosten (gratis). Met EOS wordt het in de toekomst mogelijk om applicaties te bouwen op de EOS blockchain. Dit worden dan volledig decentrale organisaties, die allemaal hun eigen pad kunnen kiezen wat betreft doel van het project. Dit is dezelfde formule die voor Ethereum ook succesvol is gebleken.

Read More

DigixDao

Wat is DigixDAO? “Het goud op de Blockchain” DGD/DGX

Goud is een van de oudste middelen om in te investeren. Al sinds lange tijd wordt dit metaal gebruikt als ‘Store of Value’, om waarde in op te slaan voor de lange termijn. Tegenwoordig gebeurt dit ook steeds vaker in online valuta sinds de introductie van Bitcoin. DigixDAO combineert deze nieuwe technieken met het traditionele goud.

Read More

Dash

Wat is Dash? Het digitale cash op de blockchain (DASH)

Dash is een open-source Cryptocurrency met de focus op alledaagse betalingen, zowel online als offline. De nadruk bij Dash ligt op privacy, transactiesnelheid en decentralisatie. En dit alles tegen een zo laag mogelijke transactie fee. Dash streeft ernaar de meest gebruiksvriendelijke en meest schaalbare online valuta te zijn. Dit doen ze onder andere door functionaliteiten te bieden als ‘Private send’ en ‘Instant send’. Daarnaast is het naast minen ook mogelijk om Dash te verdienen door middel van een MasterNode, al moet je hier wel flink voor in de buidel tasten.

Read More

Substratum

Wat is Substratum? “Een decentraal internet voor iedereen” (SUB)

Internet is voor veel mensen de grootste bron van informatie. Maar tegenwoordig zijn er nog veel landen die het internet censureren voor haar burgers. Substratum gaat ervoor zorgen dat het internet weer toegankelijk is voor iedereen. Landen als China, Myanmar, Iran en Saoudi-Arabie blokkeren nog een (groot) gedeelte van het internet voor haar burgers. Dit zorgt ervoor dat deze mensen niet beschikken over informatie. Dit maakt het voor deze landen gemakkelijk om de opinie binnen een land te beïnvloeden.

Read More

Brave browser

Brave browser: veilig, snel en anoniem surfen op het internet

Tegenwoordig zijn er enorm veel advertenties, trackers en virussen op het internet waar je last van kunt hebben. Het is erg vervelend om telkens dezelfde advertenties te zien. Maar het kost ook nog eens veel tijd om ze te laden. Dit is tijd die je niet meer terug krijgt. Daarnaast kost het laden van deze advertenties jou ook nog eens internet kosten. Worden de advertenties bijv. geladen op je mobiele telefoon? Dan moet jij hiervoor betalen. Met de Brave browser is dit nu allemaal verleden tijd.

Inhoudsopgave:
Wat is de Brave browser
Wat is Basic Attention Token
Hoe werkt de Brave browser
Hoe kan ik beginnen met de Brave browser

Read More

ONT NEO

De ONT Airdrop als cadeau voor de NEO gemeenschap

Op 12 februari 2018 kondigde het bestuur van NEO een Airdrop aan voor NEO gemeenschap. De tokens die verdeelt zullen worden, zijn de ONT tokens van Ontology. Dit is een blockchain project gestart door Onchain, een blockchain organisatie uit China. Deze partij gaan samenwerken met NEO en heeft daarvoor het NEO bestuur 20 miljoen ONT tokens beloofd. Het NEO bestuur heeft aangekondigd deze tokens te zullen verdelen onder alle NEO bezitters door middel van een Airdrop.

Read More

IOTA

Wat is IOTA? “De eerste Cryptocurrency zonder blockchain” (IOTA)

IOTA is een project dat zich richt op de Internet of Things. Er wordt gesproken over dit concept wanneer de door mensen bestuurde apparaten (smartphone, desktops) in de minderheid zijn op het internet. Voorbeelden van de Internet of Things zijn bijvoorbeeld de Smart Homes, huizen waar veel apparatuur in verbinding staat met internet. De thermostaat leert zelfstandig wanneer jij wel en niet thuis bent en past hier de temperatuur op aan om te besparen. De wasmachine kan op afstand aangezet worden en je kunt via de telefoon bekijken wie er voor de deur staat en beslissen om open te doen.

Read More

Airswap

Wat is Airswap? “Het protocol om Ethereum Tokens te verhandelen” (AST)

Airswap is een project dat zich richt op het ontwikkelen van een gedecentraliseerde exchange waarop Ethereum Tokens op geruild kunnen worden. Op het Ethereum netwerk worden veel ICO’s gehouden. Deze projecten betalen de investeerders uit in Tokens van het betreffende project. Tegenwoordig moet je wanneer je hierin wilt ruilen altijd gebruik maken van een derde partij. Met Airswap is het mogelijk om direct en zonder tussenpersoon munten te ruilen op het Ethereum netwerk. Ook nog eens zonder trading fee.

Read More

Telcoin

Wat is Telcoin? “De Cryptocurrency voor het mobiele netwerk” (TEL)

Telcoin is een project dat zich richt op het mobiele netwerk. Wereldwijd zijn er 1,2 miljard mensen met een reguliere bankrekening. Tegelijkertijd zijn er 5 miljard mensen met een mobiele telefoon. Ook in landen waar gewoon bankieren bijna onmogelijk is heeft wel iedereen een telefoon. Hier gaan Telcoin op inspelen. Telcoin richt zich op de netwerk aanbieders en gaan samenwerkingen aan met deze partijen. Samen zorgen ze ervoor dat iedereen die gebruikt maakt van een bepaald mobiel netwerk, ook gebruik kan maken van de Telcoin. Het is hiermee mogelijk om direct geld (Telcoin) te versturen via het mobiele netwerk, ook over de grenzen. Dit zorgt er voor dat veel meer mensen over de hele wereld beschikken over een manier om geld te bewaren en te versturen.

Read More

tron

Wat is Tron? “Het content entertainment systeem op de blockchain” (TRX)

Tron is een project dat zich richt op het ontwikkelen van een gedecentraliseerd platform op de blockchain. Met behulp van dit platform kunnen makers van content dit plaatsen en ook zelf beheren, waardoor ze de verdiensten voor zichzelf kunnen houden. Maak je graag filmpjes of kun je goed zingen? Vaak wordt dit materiaal nu op youtube of iets dergelijks geplaatst. Deze partij strijkt dan ook een groot gedeelte van de advertentie opbrengsten op. Met Tron heb je de distributie helemaal zelf in de hand, en kun je dus ook partijen als Youtube omzeilen.

Read More

Bankera

Wat is Bankera? – ICO – “Bankieren op de Blockchain” (BNK)

Bankera is een gereguleerde bank in ontwikkeling. Deze online bank werkt aan een platform waar traditioneel bankieren mogelijk wordt op de blockchain. Traditionele bankproducten als een lening, betalingen via IBAN of creditcard of de mogelijkheid om te investeren zullen hier aangeboden worden, maar dan door middel van de Blockchain technologie. Ook zullen andere cryptocurrencies ondersteunt worden, naast de euro, dollar en de Britse pond. Er wordt op dit moment geld ingezameld door middel van een ICO. Je krijgt voor je bijdrage Bankera tokens (BNK), welke de Cryptocurrency van het platform is.

Read More

Ripple

Wat is Ripple? “De digitale valuta voor betalingen” (XRP)

Ripple is een bedrijf en Cryptocurrency gericht op het faciliteren van internationale transacties. Ze streven ernaar om veilige, directe en bijna gratis transacties van over de hele wereld te kunnen verzenden ongeacht de grootte van die transactie. Op dit moment kan het nog lang duren wanneer je een overboeking wil doen naar een andere bank of een ander land, soms wel meerdere dagen.

Read More

Dogecoin

Wat is Dogecoin? Alles over de Dogecoin koers en Dogecoin kopen

Dogecoin is een Cryptocurrency begonnen als ‘joke currency’. De munt van het project, de DOGE, lijkt enorm op de Shiba Inu hondensoort en is afgeleid van de bijbehorende internet meme, dit is dan ook het logo. De Dogecoin heeft misschien wel een van de grootste en fanatiekste communities in de Cryptocurrency gemeenschap, met ongeveer 92.000 abonnees op de Dogecoin reddit.

Read More

Hempcoin THC

Wat is HempCoin? “De munt voor de landbouw industrie” (THC)

Zoals al vaker aangegeven zijn er verschillende Cryptocurrencies met verschillende functies. HempCoin heeft de focus liggen op de landbouw en marihuana industrie. Met name de marihuana industrie in Amerika is een enorm snel groeiende markt. In 2016 is deze markt in Noord Amerika met 30% toegenomen en de verwachting is dat deze groei aan zal blijven. HempCoin wil hier dus met zijn munt op inspelen.

Read More

ARK coin

Passief inkomen: Verdien ARK coin door te stemmen (DPoS)

Er zijn tal van Cryptocurrencies die je kunt overwegen aan te schaffen. En uiteraard wil je altijd zien dat de waarde van je munt stijgt. Met ARK en de ARK coin is de eventuele prijsstijging niet het enige interessante. Het is namelijk mogelijk om door middel van Delegated Proof of Stake te stemmen op een van de ‘miners’ om zo passief inkomen te verdienen. Je verdient hiermee namelijk meer ARK coin. 

Read More

Vertcoin

Wat is Vertcoin? Alles over Vertcoin kopen en de Vertcoin koers

Vertcoin (VTC) is een Cryptocurrency afgeleid van Litecoin (LTC). De visie van Vertcoin is om trouw te blijven aan de ‘originele’ versie van Cryptocurrency, namelijk een financieel systeem door en voor de gebruiker. 


Doordat er met speciale en dure mining hardware (ASIC) steeds beter gemined kan worden, is het voor de ‘normale’ gebruiker niet meer te doen om met hun eigen computerkracht te minen. Je hebt enorm veel dure apparatuur nodig wil je dit rendabel maken. Bij Vertcoin gaan ze dit tegen en zorgen ze ervoor dat minen weer voor iedereen rendabel kan zijn.

Read More

Ethereum

Wat is Ethereum? “Het applicatieplatform op de Blockchain” (ETH)

Ethereum is een gedecentraliseerd applicatieplatform op de blockchain. Het is op dit platform mogelijk om door middel van smart contracts applicaties te laten draaien. Dit betekent dat de voorwaarden van het contract geprogrammeerd zijn en hier dus niet van afgeweken kan worden. Ethereum heeft een eigen blockchain waarop ontwikkelaars deze applicaties kunnen bouwen. Het platform zorgt er dus voor dan ontwikkelaars eenvoudig applicaties kunnen ontwikkelen die gebaseerd zijn op de Blockchain. Dit wordt vereenvoudigd door de programmeertaal die specifiek hoort bij ETH.

Read More

Monero

Wat is Monero? “Veilig, prive en ontraceerbeer” (XMR)

Monero is een van de vele Cryptocurrencies die er inmiddels bestaan. Wat Monero onderscheidt van vele andere munten is dat het zich richt op privacy en anonimiteit. Net zoals andere Cryptocurrencies als bijv. Verge, doet Monero er alles aan om de transacties en saldo’s van de gebruikers verborgen te houden voor de buitenwereld. Veel privacy munten doen er alles aan om de ‘veiligste’ te zijn, maar hoe doen ze dat bij Monero?

Read More

Verge

Wat is Verge? “De veilige en anonieme digitale munteenheid?” (XVG)

Er bestaan tal van Cryptocurrencies. Maar in grote lijnen zijn deze op te delen in twee soorten. Openbare munten en privacy munten. Waar openbare munten altijd tot op zekere hoogte privacy bieden aan de gebruikers, ligt bij privacy munten hier echt de focus. Wanneer je Bitcoin koopt, hoef je dit niet perse onder je eigen naam te doen. Hierdoor is het dus moeilijker om jou identiteit te achterhalen. Maar slimme computermensen kunnen doormiddel van je IP-adres en de transacties die je maakt uiteindelijk weer bij jou terecht komen. Bij privacy munten doen ze er alles aan om dit te voorkomen. Maar hoe doen ze dat bij Verge?

Read More

handelen in cryptocurrency

Handelen in Cryptocurrency: Hoe begin je daarmee?

Persoonlijk ben ik begonnen met het handelen in Cryptocurrency vanwege de lage rente bij de banken en mijn persoonlijke interesse. Ik zie dit ‘avontuur’ als een soort spaarrekening. Ik blijf nog steeds euro’s sparen, maar iedere maand stop ik een klein beetje meer in Cryptocurrency. Als het ware is dit mijn tweede spaarrekening. Ik doe dit dan ook alleen met geld dat ik kan missen, en dit is enorm belangrijk. Hoewel ik vertrouwen heb in de toekomst van Bitcoin en andere munten is dit geen garantie. Onthoud dus goed: investeer alleen geld dat je kunt missen. Maar goed, hoe beginnen we nou met het handelen? In dit artikel zal ik je dat uitleggen.

Read More