Sinds 21 mei 2020 staan de cryptodienstverleners in Nederland onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Hiervoor moesten de aanbieders zich eerder dit jaar registreren om de werkzaamheden te mogen voortzetten. Recent is AMDAX als eerste partij toegevoegd aan het register en is het daarmee de eerste partij in Nederland met een registratie.

AMDAX is een partij die private clients en financiële Instituten bedienen in de wereld van de cryptocurrency. Ze voorzien hun klanten van marktinformatie en helpen met het investeren en beheren van het crypto-vermogen. Om een rekening te openen heb je minstens 2,5 BTC nodig of de equivalente waarde in euro. Het is bovendien mogelijk om je crypto tegoeden bij AMDAX Crypto Wealth te verzekeren.

Dat nu de eerste registratie is uitgedeeld door DNB is in principe goed nieuws. Er komt zo hopelijk meer duidelijkheid over de regelgeving van DNB, ook voor de kleinere partijen. 

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Eerder dit jaar ontstond er namelijk behoorlijk wat opheft rondom de registratie. Er moest een registratievergoeding betaald worden en voor veel kleine crypto dienstverleners was dit niet te betalen. Ook de handhaving van alle transacties zou kapitalen kosten. Er zijn daarom helaas ook al veel bedrijven geweest die de deur achter zich dicht getrokken hebben vanwege deze kosten.

De registratieplicht is ingevoerd om o.a. het witwassen van geld door criminelen tegen te doen. Bedrijven moeten kunnen aantonen wie de klanten zijn maar ook waar het geld vandaan komt. 

Tussen 21 mei en 21 november 2020 zitten we nog in een overgangsperiode. Gedurende deze periode kunnen bedrijven die al actief waren in de crypto wereld hun aanvraag doen. Pas na de einddatum heeft het register een volledige weergave van alle crypto dienstverleners. 

Er wordt door DNB alleen toezicht gehouden op de nalevering van de regelgeving. Persoonlijke gegevens of je eigen financiële gegevens vallen hier niet onder. Ook de financiële gezondheid van een bedrijf valt hier niet onder. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.