Bijzonder nieuws uit Cyprus. Apollon FC is namelijk het eerste team geworden dat een voetbalwedstrijd gewonnen heeft met behulp van blockchain. Fans konden met behulp van tokens stemmen op opstelling en formatie en hiermee heeft het team een overwinning geboekt.

Fans van Apollon FC kregen voor een vriendschappelijke wedstrijd de kans om met de $APL Fan Tokens van de club te stemmen op de opstelling en formatie. De formatie die gekozen werd was 4-2-3-1 en de aanvallers die opgesteld werden door de fans waren bovendien succesvol. 

Drie van de vier gekozen aanvallers wisten te scoren in de eerste helft, waaronder Benschop die we nog kunnen kennen uit zijn tijd in de Eredivisie.

Het is uniek en de eerste keer dat een professionele wedstrijd door blockchain bepaald is. Dit alles gebeurde via de Fan Tokens van Socios.com. De CEO van Socios zegt hierover het volgende:

Today Socios.com & Apollon FC made history. The friendly match against Aris Limassol was the first match ever to be powered by blockchain, with fans picking the formation and the players. I’m so proud to have delivered this level of fan engagement for our partners Apollon FC, and for the fans to have voted for the winning formation.

Socios heeft veel samenwerkingen met clubs van over de hele wereld, waaronder Barcelona, PSG en Juventus. Het blijft even afwachten of Koeman straks zijn opstelling zal bepalen aan de hand van de fans, maar deze ontwikkelingen zorgen wel voor meer betrokkenheid bij de clubs. 

Beste exchanges:

BitvavoTrade de eerste € 1000 zonder kostenBekijk de exchange
50+ cryptocurrency
De laagste fee
BitMEXHandelen met Leverage (x2 - x100)Bekijk de exchange
0,075% transactiekosten
BinanceDe grootste exchange ter wereldBekijk de exchange
150+ cryptocurrency