Schaalbaarheid is een van de meest voorkomende use-cases van blockchain projecten. De problemen die Bitcoin bijvoorbeeld heeft bij drukte op het netwerk zijn langzame transacties en relatief hoge kosten. Hiervoor zijn een hoop theoretische oplossingen en Ardor doet dit door middel van child chains.

In dit artikel vertellen we je alles over Ardor en de ARDR koers. We gaan in op de Ardor koers verwachting voor de toekomst en vertellen je uiteraard ook waar je het kunt kopen.

Wat is Ardor?

Ardor is een open-source platform speciaal ontworpen om het probleem met de schaalbaarheid op te lossen. Het is gemaakt op basis van child chains en een parent chain. Iedere child chain (andere projecten noemen dit soms sidechain) draait volledig op zichzelf en kan zijn eigen token hebben. Alle transacties en de verificatie wordt gedaan door de Ardor parent chain.

Beide chains staan met elkaar in verbinding. Dit maakt Ardor zeer geschikt voor bedrijven om een eigen child chain op te beginnen. Enkele voordelen hiervan zijn:

  • Alle child chains staan indirect met elkaar in verbinding. Ze draaien op zichzelf, maar kunnen door dezelfde code eenvoudig met elkaar communiceren. De overdracht van gegevens tussen child chains is dan ook heel eenvoudig.
  • Door de verschillende child chains wordt de ‘workload’ op het netwerk lager. Hierdoor kan een hogere mate van schaalbaarheid aangehouden worden..
  • Iedere child chain kan zijn eigen token maken voor het betalen van transacties en de ontwikkeling van extra features.

ARDR coin

Ardor wordt draaiende gehouden door een Proof of Stake mechanisme. Dit betekent dat je je ARDR coins beschikbaar kunt stellen aan het netwerk om hiervoor nieuwe tokens te ontvangen. Bovendien maakt dit Ardor een erg energie zuinig project in tegenstelling tot projecten met Proof of Work.

Het staking proces wordt bij het project ‘forging’ genoemd. Dit is een van de redenen dat er niet zo snel ‘verstopping’ ontstaat op het netwerk. Hoe meer coins er op het netwerk beschikbaar staan, hoe meer nodes er bijdragen aan de verificatie. 

Ardor koers

Ardor is voortgekomen uit het bedrijf Jelurida. Het eerste product van dit bedrijf was NXT. De eerste ARDR coins werden dan ook naar rato van de NXT coins verdeeld in de begindagen zonder dat hiervoor een ICO gehouden werd. 

De eerste notering van de Ardor koers was al in 2016 en bedroeg ongeveer €0,034. Je kunt de Live Ardor koers hieronder volgen.

Ardor koers verwachting

Wat de ARDR koers precies gaat doen in de toekomst is door niemand met zekerheid te zeggen. Het is daarom belangrijk om alle voor- en nadelen te overwegen. Aan de ene kant heeft Ardor een ingewikkelde use-case uitgekozen. Het is niet het enige project dat zich richt op schaalbaarheid door het bieden van side chains. 

Weet Ardor echter voet aan de grond te krijgen in deze ‘markt’ en meer bedrijven op het platforom te krijgen? Dan kan het snel gaan met de groei. Het idee van child chains is namelijk in vergelijking met een hoop andere projecten relatief eenvoudig te begrijpen voor investeerders en bovendien goed te gebruiken voor bedrijven. Weet Ardor beleggers naar zich toe te trekken? Dan kan dit positief uitpakken voor de Ardor koers verwachting.

Ardor prijs voorspelling

De Ardor verwachting loopt zoals altijd ver uiteen. Waar sommige investeerders verwachting dat de ARDR prijs langzaam omlaag zal gaan zijn er anderen die verwachten dat de koers met de adoptie van crypto mee zal stijgen.

Het is niet de meest populaire cryptocurrency wat betreft aandacht op bijvoorbeeld social media al doet Ardor al wel sinds 2016 mee en wordt er nog steeds aan gewerkt.

Hieronder staan enkele Ardor voorspellingen voor de toekomst. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je gaat investeren.

2020: $ 0,1276
2021: $ 0,1574
2022: $ 0,1782
2023: $ 0,2092
2024: $ 0,2361
2025: $ 0,2764
2026: $ 0,3074

ARDR kopen

Lang niet iedere voorspelling op het internet moet je serieus nemen. Het dient slechts als indicatie en als startpunt voor je eigen onderzoek. Heb je besloten dat je ARDR wilt kopen? Dan kun je dit doen op een van de grootste exchanges van dit moment, Binance.

  1. Ga naar de Binance exchange
  2. Log in of maak een account aan
  3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
  4. Wissel je crypto om (market order)
  5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar


Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.