ARK is een van de vele cryptocurrencies die er tegenwoordig bestaan, maar toch is ARK onderscheidend. Niet alleen de huidige dagwaarde is van belang bij de ARK koers, maar ook de verdiende nieuwe ARK coin door Delegated Proof of Stake. In dit artikel gaan we in op het verdienen van passief inkomen door ARK, de ARK koers verwachting en de voorspellingen voor de toekomst.

Wat is ARK?

ARK is een cryptocurrency en ecosysteem dat zich onderscheidt van de rest door zijn SmartBridge technologie en het Delegated Proof of Stake. ARK streeft ernaar om een volledig ecosysteem te maken dat de link legt tussen de ARK coin en andere blockchains zodat iedereen het kan gebruiken. 

Wat is SmartBridge technologie?

ARK is van plan een volledig ecosysteem te creëren waarop bedrijven en consumenten kunnen bouwen. Dit proberen ze voor elkaar te krijgen door middel van SmartBridge technologie. 

Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel verschillende blockchains, voor ieder project en bedrijf een andere. Het lastige hieraan is dat deze vaak niet met elkaar in verbinding staan. Met deze technologie van ARK kunnen verschillende blockchains zich aansluiten bij het ecosysteem waardoor transacties van de ene naar de andere blockchain automatisch gewisseld worden voor de betreffende currency. Zo kun je direct ARK sturen naar iemand en kan deze persoon dit ontvangen in Bitcoin. Dit maakt het veel eenvoudiger om transacties te doen van de ene naar de andere blockchain. 

Op dit moment is er wellicht nog niet zoveel vraag naar, maar je kunt je voorstellen dat in de toekomst wanneer blockchain overal aanwezig is hier een grote behoefte aan is. Dit kan dan ook gunstig uitpakken voor de ARK koers.

SmartBridge

Wat is Delegated Proof of Stake?

De meeste cryptocurrencies maken gebruik van Proof of Work (PoW) zoals Bitcoin om transacties goed te keuren op de blockchain. Dit wordt ook wel mining genoemd en dit gebeurt met speciale en vaak dure mining apparatuur. De miners verdienen hier een block reward voor.

Ook zijn er cryptocurrency projecten die gebruik maken van Proof of Stake (PoS). Hierbij worden berekeningen uitgevoerd door middel van alle munten die in de wallet staan op het netwerk. De mensen die hun wallet beschikbaar stellen aan het netwerk krijgen een gedeelte proportioneel aan de waarde van hun wallet uitgekeerd als block reward. 

Bij het Delegated Proof of Stake van ARK werkt het net iets anders. Het is in grote lijnen vergelijkbaar met PoS, met de uitzondering dat je met DPoS moet stemmen op een delegate. Deze delegate fungeert als het ware als een minister en zorgt ervoor dat de transacties goedgekeurd worden. 

Op het ARK netwerk kunnen in totaal 51 actieve delegates zijn en deze worden gekozen door middel van stemmen. Iedereen met ARK coin in zijn wallet kan een stem uitbrengen op een Delegate en de top 51 met de meeste stemmen (meeste ARK achter zich) zijn actief en krijgen de beloning. Dit verdelen ze vervolgens onder hun stemmers aan de hand van een voorstel dat ze geschreven hebben. Je kunt dit voorstel zien als een kiesprogramma waarin de voorwaarden en verdeling van de tegoeden staan. Dit kiesprogramma verschilt per Delegate.

Deze vorm is erg veilig aangezien niet één iemand de koers van het project kan bepalen. Er zijn er 51 in totaal die de koers bepalen en de blockchain beveiligen. Er is dus erg veel nodig om de blockchain te beïnvloeden. 

Update: Vanaf 15 april 2020 maakt de Binance exchange het mogelijk om direct vanaf de exchange te staken en een beloning te krijgen. Binance is vanaf dit moment een Delegate waarop je stemt zodra je je ARK op de exchange hebt staan. Goed nieuws, hierdoor komen namelijk veel meer mensen direct in aanraking met (de voordelen van) ARK!

ARK voting

Passief inkomen door DPoS met de ARK coin

  • Allereerst is het zaak om de ARK desktop wallet te downloaden, dit kan via GitHub. Het is niet mogelijk om via een andere wallet of exchange te ‘staken’
  • Wanneer je de wallet gedownload hebt klik je op ‘create account’
  • Volg vervolgens de stappen om je wallet te installeren
  • Na de installatie is je wallet klaar voor gebruik. Je kunt ARK kopen op verschillende exchanges, zoals bijvoorbeeld Bitvavo. Stuur je gekochte ARK coin naar de wallet.
  • Nadat de ARK op je wallet staat kun je gaan stemmen. Ga naar ‘Votes’ en stem op een van de Delegates. Op deze pagina kun berekenen hoeveel rendement je krijgt per delegate, maar over het algemeen is iemand uit de top 10 altijd goed om een beloning te krijgen.

ARK koers verwachting

Er wordt nog steeds hard gewerkt aan het ARK ecosysteem en de ARK coin. Daarnaast is de SmartBridge technologie een zeer interessante ontwikkeling die met name in de toekomst veel potentie heeft. Op dit moment wordt er dus op de achtergrond hard gewerkt en zal dit wellicht in de toekomst zijn vruchten afwerpen.

Helemaal als we kijken naar de huidige ARK koers. De ARK koers verwachting is dus met name voor de lange termijn zeer interessant. 

Historische ARK koers

Zoals ieder ander project heeft ook ARK al veel pieken en dalen gezien. De All Time High van ARK was op 10 januari 2018 en stond op $10,22 dollar. Dit is een groot verschil met de huidige koers, maar zou juist daarom interessant kunnen zijn. De actuele ARK koers vind je hieronder:

ARK prijs voorspelling 2020 – 2028

De ARK koers en daarmee de ARK prijs voorspelling is afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk dat ARK gebruikt gaat worden. Met name met de opkomst van blockchain technologie kan het hiermee ineens snel gaan.

Ook de mogelijkheid om mee te doen aan het ‘staken’ door Delegated Proof of Stake en passief inkomen te verdienen kan voor veel mensen een reden zijn om in ARK te investeren. Zodra dit gebeurt, zal dit goed zijn voor de ARK verwachting. Daarom lijkt met name op de lange termijn de prijsvoorspelling voor ARK gunstig.

Voor 2020 is de ARK coin prijs verwachting op $0,3766 ($ 0,54). Zodra het project en de gehele crypto markt weer goed op gang komt kan het hard gaan. Voor 2022 staat de ARK voorspelling dan ook op $3,9411 en voor 2025 zelfs op $8,9634. Dit blijft overigens een voorspelling en is geen zekerheid.

Enkele andere ARK voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 0,56
2022: $ 0,67
2023: $ 0,83
2024: $ 0,98
2025: $ 1,16
2026: $ 1,35
2027: $ 1,32
2028: $ 1,78

ARK kopen

Mocht je besloten hebben dat ARK een goede toevoeging is aan je portfolio en/of dat je ARK wilt staken? Dan kun je gemakkelijk ARK kopen via Bitvavo. Stort er je euro’s gemakkelijk met iDeal en laat je winst ook zo weer op je bankrekening storten. Als je je aanmeldt op onderstaande link profiteer je van de actie en betaal je de eerste week geen fee over je eerste €1000.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Beste ARK wallet?

ARK coin is gemakkelijk te staken via een Ledger. Hiermee bewaar je zowel je cryptocurrency op een hardware wallet en kun je ook deelnemen aan het staken op het netwerk. Je kunt hier meer lezen over het veilig opslaan van je crypto en ARK coin

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.