Goed nieuws voor de mensen die ARK bezitten of een makkelijke manier willen om extra ARK te verdienen. Sinds vandaag (15-04-2020) is het namelijk mogelijk om direct vanuit je Binance wallet te staken.

Binance heeft aangekondigd het staken mogelijk te maken direct vanaf de Binance exchange. Dit betekent concreet dat Binance een van de 51 Delegates is op het ARK netwerk en daarmee alle ARK beschikbaar stelt voor staking. Dit is een beloning die je kunt verdienen door middel van Delegated Proof of Stake.

De beloning zal evenredig verdeeld worden onder alle ARK houders op de exchange en zal gemiddeld een rendement van 1 tot 3 procent op jaarbasis opleveren. Deze schatting lijkt mij persoonlijk wat laag, maar dit is natuurlijk wel afhankelijk van de koers van ARK.

De verdeling van de verkregen ARK is als volgt:

ARK gegenereerd per gebruiker = Totale ARK staking reward ontvangen door Binance * de ARK holding ratio van de gebruiker

ARK holding ratio van de gebruiker = Gemiddelde ARK holding / gemiddelde totale ARK beschikbaar voor staking

Je zult dus een ARK beloning ontvangen naar ratio van je eigen holdings. Hoe meer ARK je bezit, hoe hoger je reward in principe zal zijn.

Om deel te kunnen nemen aan staking heb je ten minste 5 ARK nodig. Gedurende de maand worden er snapshot genomen (momentopnames) van je ARK wallet. Aan de hand van deze snapshots wordt automatisch je gemiddelde ARK holdings berekend en op basis hiervan gebeurt de uitbetaling.

Je beloning wordt berekend gedurende de maand en zal altijd voor de 20e van de maand uitbetaald worden in je eigen wallet op de exchange.

Het staken van ARK is absoluut niet nieuw, zelf doe ik dit ook al tijden. Wat nieuw is is de mogelijkheid om dit direct op Binance te doen. Het is wellicht niet de veiligste manier, want je kunt ook direct vanuit je hardware wallet staken, maar het is wel een manier waarop ineens veel mensen in aanraking komen met ARK.

De drempel is hiermee een stuk lager en dit maakt ARK weer een stuk interessanter voor de lange termijn. Nog alleen door het staken, maar ook door de aandacht die ARK nu krijgt. Er zijn nog maar een handjevol coins die je direct op Binance kunt staken en ARK is er een van!

Heb je nog geen account op Binance? Schrijf je dan direct in via deze link. Omdat je op Binance niet direct met iDeal ARK kunt kopen raadt ik daarvoor Bitvavo aan. Heel makkelijk en je boekt je ARK zo over naar je Binance wallet.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.