Er ontstaat eigenlijk iedere dag wel nieuwe cryptocurrency op een eigen blockchain. Dat is leuk voor de marketing, maar praktisch is het niet in het grote geheel. Het is namelijk best lastig om de informatie van de naar de andere blockchain te krijgen, laat staan gebruiken op grote schaal.

Met de ARK core code genaamd bridgechains is het doel van ARK om de drempel zo laag mogelijk te maken voor het instappen in de blockchain wereld voor bedrijven. Partijen kunnen hun eigen blockchain maken op het ARK netwerk zonder dat hierdoor de communicatie tussen deze verschillende chains verloren gaat.

Een interessante use-case waarvan je wel snapt dat het een goede toevoeging aan de crypto wereld kan zijn. In dit artikel bekijken we daarom ARK. We gaan in op de ARK verwachting, het laatste nieuws rondom het project en de ARK crypto. Ik hoop je hiermee een beter beeld te geven over het project en de potentie. Wat gaat de ARK koers doen?

Wat is ARK?

ARK is een cryptocurrency en ecosysteem dat zich onderscheidt van de rest door zijn SmartBridge technologie en het Delegated Proof of Stake. ARK streeft ernaar om een volledig ecosysteem te maken dat de link legt tussen de ARK coin en andere blockchains zodat iedereen het kan gebruiken. 

Hiermee wil het de belangrijke problemen in de blockchain wereld oplossen:

 • Schaalbaarheid
 • Beveiliging
 • Decentralisatie

ARK is natuurlijk niet het enige project dat zich stort op deze use-case. Toch blijkt dat het vaak een grote puzzel is hoe dit probleem opgelost moet worden. Weet je de schaalbaarheid omhoog te krijgen? Dan gaat dit ten koste van de beveiliging of de decentraliteit.

Met behulp van het smartbridge mechanisme wordt schaalbaarheid verkregen. De workload wordt zo verdeeld over verschillende blockchains zodat de efficiëntie van transacties flink omhoog gaat. Dit gaat niet ten koste van de decentraliteit door het Delegated Proof of Stake mechanisme.

Wat is SmartBridge technologie?

ARK is van plan een volledig ecosysteem te creëren waarop bedrijven en consumenten kunnen bouwen. Dit proberen ze voor elkaar te krijgen door middel van SmartBridge technologie. 

Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel verschillende blockchains, voor ieder project en bedrijf een andere. Het lastige hieraan is dat deze vaak niet met elkaar in verbinding staan. Met deze technologie van ARK kunnen verschillende blockchains zich aansluiten bij het ecosysteem.

Hierdoor kunnen transacties van de ene naar de andere blockchain automatisch gewisseld worden voor de betreffende currency. Zo kun je direct ARK sturen naar iemand en kan deze persoon dit ontvangen in Bitcoin. Dit maakt het veel eenvoudiger om transacties te doen van de ene naar de andere blockchain. 

Op dit moment is er wellicht nog niet zoveel vraag naar, maar je kunt je voorstellen dat in de toekomst wanneer blockchain overal aanwezig is hier een grote behoefte aan is. Dit kan dan ook gunstig uitpakken voor de ARK crypto verwachting.

ARK SmartBridge

Wat is Delegated Proof of Stake?

De meeste cryptocurrencies maken gebruik van Proof of Work (PoW) zoals Bitcoin om transacties goed te keuren op de blockchain. Dit wordt ook wel mining genoemd en dit gebeurt met speciale en vaak dure mining apparatuur. De miners verdienen hier een block reward voor.

Ook zijn er cryptocurrency projecten die gebruikmaken van Proof of Stake (PoS). Hierbij worden berekeningen uitgevoerd door middel van alle munten die in de wallet staan op het netwerk. De mensen die hun wallet beschikbaar stellen aan het netwerk krijgen een gedeelte proportioneel aan de waarde van hun wallet uitgekeerd als block reward. 

Bij het Delegated Proof of Stake van ARK werkt het net iets anders. Het is in grote lijnen vergelijkbaar met PoS, met de uitzondering dat je met DPoS moet stemmen op een delegate. Deze delegate fungeert als het ware als een minister en zorgt ervoor dat de transacties goedgekeurd worden. 

Op het ARK netwerk kunnen in totaal 51 actieve delegates zijn en deze worden gekozen door middel van stemmen. Iedereen met ARK coin in zijn wallet kan een stem uitbrengen op een Delegate en de top 51 met de meeste stemmen (meeste ARK achter zich) zijn actief en krijgen de beloning.

Dit verdelen ze vervolgens onder hun stemmers aan de hand van een voorstel dat ze geschreven hebben. Je kunt dit voorstel zien als een kiesprogramma waarin de voorwaarden en verdeling van de tegoeden staan. Dit kiesprogramma verschilt per Delegate.

Deze vorm is erg veilig aangezien niet één iemand de koers van het project kan bepalen. Er zijn er 51 in totaal die de koers bepalen en de blockchain beveiligen. Er is dus erg veel nodig om de blockchain te beïnvloeden. Dit mechanisme zorgt voor schaalbaarheid én decentraliteit doordat de workload verdeeld wordt over 51 delegates.

Update: Vanaf 15 april 2020 maakt de Binance exchange het mogelijk om direct vanaf de exchange te staken en een beloning te krijgen. Binance is vanaf dit moment een Delegate waarop je stemt zodra je je ARK op de exchange hebt staan. Goed nieuws, hierdoor komen namelijk veel meer mensen direct in aanraking met (de voordelen van) ARK! Hetzelfde geldt voor staken op de Bitvavo exchange. Ook hier kun je nu direct op de exchange je ARK staken voor een passief inkomen.

ARK delegated proof of stake

Hoe ARK staken?

 • Allereerst is het zaak om de ARK desktop wallet te downloaden, dit kan via GitHub. Het is niet mogelijk om via een andere wallet te staken. Wél kun je via je Bitvavo wallet automatisch staken. Dit is de makkelijkste manier.
 • Wanneer je de wallet gedownload hebt klik je op ‘create account’
 • Volg vervolgens de stappen om je wallet te installeren
 • Na de installatie is je wallet klaar voor gebruik. Je kunt ARK kopen op verschillende exchanges, bijvoorbeeld Bitvavo. Stuur je gekochte ARK coin naar de wallet.
 • Nadat de ARK op je wallet staat kun je gaan stemmen. Ga naar ‘Votes’ en stem op een van de Delegates. Op deze pagina kun berekenen hoeveel rendement je krijgt per delegate, maar over het algemeen is iemand uit de top 10 altijd goed om een beloning te krijgen.

Wat doet de ARK koers?

De ARK crypto is tot stand gekomen vanuit een ICO eind 2016. Gedurende de token sale van een maand is er % 22 miljoen opgehaald. Beleggers konden één ARK coin kopen voor $ 0,10. De actuele ARK koers is $ 0.383794.

Met de token sale is 75% van de maximale supply verkocht aan beleggers. 15% is voor de founders, 7% voor het ARKShield program, 2% voor bounties en de laatste 1% is gereserveerd voor escrow.

Als we het project opzoeken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering is in maart 2017. Investeerders konden toen voor $ 0,058 ARK coin kopen. Direct daarna is de koers behoorlijk gestegen gedurende de bull markt om zijwaarts te bewegen tot de bull markt in 2021.

De ARK All Time High staat op een waarde van $ 10.22 (January 10, 2018). Deze koers werd 1723 dagen geleden bereikt. Inmiddels heeft het project een totale markt cap van $ 64,509,169 en daarmee staat het op plaats 342 van grootste crypto projecten.

Het is belangrijk om deze data in de gaten te houden omdat je zo als eerste trends kunt ontdekken in de prijs. Zie je dit als een van de eersten? Dan kun je hier ook als eerste op inspelen en zo veel geld verdienen. Kijk je enkel naar Youtubers? Dan loop je meestal achter de feiten aan. Hieronder vind je daarom de ARK koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de ARK verwachting 2022 – 2027?

Helaas kan niemand je met zekerheid vertellen hoe de toekomstige koersen eruit gaan zien en dat geldt ook voor de ARK koers verwachting. Het is verstandiger om goed onderzoek te doen naar de eigenschappen van het nut van het project en hierop je mogelijke belegging te baseren.

Wat is persoonlijk erg interessant vind aan ARK is het Delegated Proof of Stake. Dit mechanisme werkt erg goed en je krijgt zo een leuke stroom aan nieuwe ARK coins, zonder hiervoor werk te leveren. Ongeacht de prijs krijg je dagelijks, wekelijks of maandelijks (afhankelijk van de delegate waarop je stemt) nieuwe ARK coin.

Het maakt in dit geval ook in mindere mate uit wat de koers op dat moment doet. Je spaart passief nieuwe tokens zonder iets te hoeven doen. Breekt de bull markt uit? Dan schieten alle coins omhoog, dus ook de ARK crypto die je in de mindere periode hebt verzameld.

Verder is de use-case een belangrijke factor en in het geval van ARK zit dit wel goed naar mijn idee. De problemen in de crypto wereld zijn bekend. Bij een beetje drukte op het Ethereum netwerk schieten direct de transactiekosten omhoog en moeten gebruikers uren wachten tot de tegoeden aankomen bij de ander.

Met behulp van verschillende chains wordt deze drukte ontnomen en is schaalbaarheid mogelijk zonder dat hiervoor de veiligheid of decentraliteit in het gedrang komt. Belangrijk is wel om hierbij te melden dat het in theorie nog zo mooi kan zijn. Het succes van ARK, of wel ander project dan ook, hangt af van de hoeveelheid gebruikers die het aan zich weet te binden.

Als we met dit in het achterhoofd naar de ARK verwachting voor 2022 kijken moet ik concluderen dat het lastig is om hierover wat te zeggen op zo’n korte termijn. Het ARK nieuws, maar ook de algemene crypto markt zijn hiervoor doorslaggevend.

Als we verder kijken naar de ARK verwachting voor 2027 is dit al iets anders. De crypto markt heeft tegen die tijd veel meer tijd gehad om volwassen te worden. Dit betekent dat er naar alle waarschijnlijkheid aanzienlijk meer geld in de crypto markt zit.

Het is aan ARK om mee te groeien met deze trend. Het DPoS systeem maakt het voor beleggers een interessante investering, omdat je hiermee zelfs in een bear markt ARK coin kunt verdienen welke je kunt verkopen als de koers in een bull markt weer hoger staat.

Grote koers stijgingen hebben we in het verleden ook al gezien. Zo steeg eind 2017 de koers binnen enkele maanden met maar liefst 4027%. Of de volgende ARK crypto verwachting weer een dergelijke stijging zal hebben is niet zeker, maar als ARK meer gebruikers en beleggers weet te binden aan het project is het zeker niet onmogelijk.

* Currency in USD
Historical Price for Ark
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de ARK coin?

We hebben het al uitvoerig over de ARK token gehad. Beleggers kunnen het kopen als ze vertrouwen hebben in de toekomst van het project. Het is bovendien de valuta op de blockchain en kan gebruikt worden om te versturen tussen de verschillende chains op het netwerk.

Door de ARK coin te staken met DPoS kun je daarnaast als belegger een passief inkomen opbouwen. Dit komt uit op procenten per jaar, dus niet slecht voor helemaal niets doen met je tokens.

Het is goed om de coin data te bekijken voor een belegging en dit kun je o.a. doen door de schaarste te checken. Dit doe je bijvoorbeeld door de huidige supply (168,101,264 ARK) te vergelijken met de maximale supply (0 ARK).

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -1.26% en in de laatste zeven dagen was dit 0.24%. Zie je hier ook plotselinge schommelingen in? Dan weet je dat er iets broeit in de markt en dat er wel eens een in- of uitstapmoment aan kan komen.

Waar ARK kopen?

Mocht je besloten hebben dat ARK een goede toevoeging is aan je portfolio en/of dat je ARK wilt staken? Dan kun je gemakkelijk ARK kopen via Bitvavo. Stort er je euro’s gemakkelijk met iDEAL en laat je winst ook zo weer op je bankrekening storten. Ook je staking beloning wordt op de exchange automatisch bijgeschreven.

Heb je nog geen account? Maak hieronder dan een gratis account aan in enkele korte stappen en begin direct met het handelen in ARK en veel andere cryptocurrency.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste ARK nieuws

Belangrijke informatie op deze pagina is de use-case, de ARK verwachting en de richting die de koers mogelijk op gaat bewegen. Wat nog ontbreekt in deze analyse is het ARK nieuws van vandaag. Door hier goed op te letten hoor je als eerste de nieuwtjes. Bijvoorbeeld samenwerkingen of nieuwe technologieën.

Door dit zelf in de gaten te houden en niet afhankelijk te zijn van ‘influencers’ voor je ARK nieuws kun je als eerste de keuze maken om in- of uit te stappen en daarom ook de grootste marges pakken. Een goede bron van informatie is o.a. de twitterpagina.

FAQ

ARK is een cryptocurrency dat het mogelijk maakt om verschillende blockchains en projecten met elkaar in contact te brengen op een netwerk. Het project staat op plaats 342 van coinmarketcap en heeft een totale waarde van $ 64,509,169. De actuele ARK coin waarde staat op $ 0.383794 in de afgelopen 24 uur had de token een handelsvolume van $ 2,637,987.

Niemand kan je met zekerheid zeggen of de ARK coin gaat stijgen of dalen. Dit is afhankelijk van de mate waarin de blockchain gebruikt gaat worden en van hoeveel beleggers ze o.a. met het Delegated Proof of Stake mechanisme weten te trekken naar het netwerk.

De ARK coin is de valuta op het netwerk. Het is de token die je koopt als je vertrouwen hebt in de toekomst, die je gebruikt om transacties te doen en welke je kunt gebruiken om te staken en een beloning in ontvangt.

De ARK koers in euro is 0,399959 .

De ARK koers in dollar is $ 0.383794.

De ARK koers stijgt als er meer kopers dan verkopers op de markt zijn. De verkopers die er dan nog zijn kunnen een hogere prijs vragen voor hun tokens waardoor de koers omhoog gaat.

De ARK koers daalt als er meer verkopers dan kopers op de markt zijn. De verkopers moeten hun koers omlaag doen om nog van hun tokens af te komen, waardoor de waarde omlaag gaat.

ARK heeft een eigen wallet die je kunt gebruiken in combinatie met een hardware wallet. Daarnaast heeft Bitvavo standaard een wallet voor je waarmee je ook kunt staken.

In Nederland kunnen we gemakkelijk gebruikmaken van Bitvavo. Je kunt ARK hier kopen en verkopen en ook gewoon een passief inkomen opbouwen door het DPoS mechanisme. Daarnaast hebben we een overzicht met goede crypto exchanges voor je gemaakt mocht je nog andere platformen zoeken.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?