In dit artikel gaan we dieper in op ARPA Chain. Decentrale netwerken worden alsmaar populairder, maar het kent ook enkele belangrijke beperkingen. Met de opkomst van smart contracts bijvoorbeeld neemt de hoeveelheid transacties snel toe. In de meeste systemen moeten hiervoor alle smart contracts opnieuw nagerekend worden om tot de juiste uitkomst te komen. Dit is bij kleine netwerken niet zo’n probleem, maar bij grote lopen hiervoor de kosten snel op.

Deze problemen hebben we gezien op verschillende blockchains zoals Ethereum op het moment dat er veel drukte was. ARPA Chain werkt aan een ‘layer 2’ oplossing voor dit probleem en dit kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van de blockchain.

We nemen in dit artikel daarom ARPA Chain door. We gaan in op de ARPA Chain verwachting en de ARPA coin. We hopen je hiermee een beter beeld te geven over het project, maar vooral ook de oplossingen die er bedacht worden voor de schaalbaarheid en daarmee de adoptie van de blockchain. Wat gaat de ARPA Chain crypto doen?

Wat is ARPA Chain?

ARPA Chain is een nieuwe oplossing voor de schaalbaarheid op de blockchain. Het stelt een layer-2 oplossing voor die de hoeveelheid transacties moet beperken en daarmee de schaalbaarheid moet vergroten. Bovendien moet met deze oplossing de anonimiteit weer een zekerheid zijn.

Er zijn geen centrale entiteiten op een blockchain die je kunt raadplegen voor de check van een transactie. Hiervoor moet iedere node zelf de benodigde berekeningen doen om te kunnen waarborgen dat het klopt. Dit is de kracht van een decentraal netwerk, maar naarmate de hoeveelheid transacties toeneemt wordt dit duurder en duurder. 

Een goed voorbeeld is een spel dat draait op de blockchain. Iedere kleine actie is in feite een transactie op de blockchain die ook weer gecheckt moet worden. Hierdoor wordt de blockchain ‘drukker’ en gaan de kosten voor het doen van een transactie omhoog. 

Een oplossing die de ‘layer-2’ (ook wel off-chain computation) brengt van ARPA Chain is dat iedere transactie off-chain gedaan wordt. Enkel de resultaten worden daadwerkelijk op de publieke blockchain geplaatst en hierdoor kan de druk aanzienlijk omlaag gebracht worden.

ARPA Chain is een combinatie van verschillende technieken. Een belangrijke is de Multiparty Computation (MPC). Hierbij kan een groep nodes berekeningen uitvoeren zonder iets prijs te geven aan anderen. Een voorbeeld hiervan is het versturen van wat bitcoin.

Als jij hiermee betaalt in de winkel kan niemand jouw naam vinden op de blockchain. In theorie kan alleen de ontvanger van jouw BTC wel zien hoeveel bitcoin je in je wallet hebt omdat jouw input gekoppeld is aan de output (jouw wallet en de verstuurde bitcoin). 

Met ARPA Chain worden dit soort berekeningen off-chain gedaan en enkel de output, de verstuurde data/transactie, wordt op de publieke blockchain geplaatst. Hierdoor gaat de workload van de blockchain omlaag en kunnen er anonieme transacties gedaan worden.

Wat doet de ARPA Chain koers?

De ARPA koers staat sinds 16 juli 2019 op coinmarketcap. In april van dat jaar werd de token sale gehouden. Er is $ 8 miljoen opgehaald. Vroege beleggers konden destijds één ARPA coin kopen voor $ 0,02. In totaal was er ongeveer 30% van de maximale hoeveelheid ARPA Chain coins beschikbaar tijdens de sale. De actuele ARPA Chain koers is $ 0.033216.

Als we de koers bekijken zien we dat deze meebeweegt met de markt. Dit is in lijn met de meeste andere cryptocurrency projecten. In tijden van een bull markt gaat de koers mee omhoog en in rustige tijden ook direct weer omlaag. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -4.57%.

Het is verstandig om dit soort koersbewegingen in de gaten te houden. Niet alleen op korte termijn, maar ook van jaren geleden als dat mogelijk is. Hierin kun je namelijk trends ontdekken en van profiteren als je de bewegingen in de gaten hebt. Hieronder hebben we daarom de ARPA chain koersgrafiek voor je geplaatst.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de ARPA Chain verwachting 2022 – 2027?

Het schetsen van een exacte ARPA Chain koers verwachting kan niemand met zekerheid doen. Het is hiervoor beter om je niet te laten beïnvloeden door mensen van buitenaf en te kijken naar de use-case en de middelen die het project inzet om de doelen te bereiken

Als we in het geval van ARPA Chain kijken naar de use-case dan wordt het snel duidelijk dat deze erg interessant is. Met de opkomst van NFT’s, games op de blockchain zoals Axie Infinity en de ontelbare smart contracts voor DeFi neemt de hoeveelheid transacties snel toe. 

Ditzelfde kunnen we zeggen van de transactiekosten en dit houdt echte adoptie tegen. Het plaatsen van een NFT op een marktplaats kan soms wel tientallen euro’s kosten vanwege de fee en dit moet opgelost worden. Met projecten als deze wordt het in theorie mogelijk om veel sneller te groeien zonder dat de kosten omhoog blijven gaan en dit zorgt voor een positieve ARPA Chain crypto verwachting voor de toekomst.

Het is wel goed om je er bewust van te zijn dat ARPA Chain natuurlijk niet het enige project is dat zich hiermee bezig houdt. Andere projecten proberen hetzelfde te bereiken via verschillende methoden. De vraag welk project de go-to layer-2 oplossing wordt voor de blockchain is nog niet duidelijk. 

Weet ARPA Chain zich zo te vestigen? Dan lijkt geen enkele ARPA Chain waarde te gek. Of ze dit voor elkaar kunnen krijgen blijft echter de vraag en dat maakt de ARPA Chain verwachting ook moeilijk te voorspellen.

* Currency in USD
Historical Price for ARPA Chain
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de APRA coin?

Zoals ik al aangaf zijn er veel factoren die de ARPA Chain verwachting voor 2022 of verder in de toekomst kunnen beïnvloeden. We hebben het al gehad over de use-case en het doel van het project en dit is duidelijk een interessante richting. Om verder nog een beeld te schetsen over de ARPA coin kunnen we nog kijken naar de data.

Schaarste is een belangrijke factor. Dit kun je checken door de huidige supply (982,174,603 ARPA) te vergelijken met de maximale supply (1,500,000,000 ARPA). Hoe meer tokens er al zijn uitgegeven, hoe beter dit is voor de ARPA Chain koers in de toekomst. 

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van de ARPA token -0.93%. Hieraan kun je zien of het misschien een goed instapmoment is of dat er nog belangrijke gebeurtenissen zijn geweest in de laatste week. Hoe groter dit verschil (zowel positief als negatief), hoe beter je zou moeten kijken wat er allemaal is gebeurd de laatste dagen. 

ARPA Chain heeft op dit moment een marketcap van $ 32,608,600. In de afgelopen 24 uur is er in totaal $ 7,306,831 over de toonbank gegaan (handelsvolume).

Huidige supply982,174,603 ARPAMaximale supply1,500,000,000 ARPA
% verschil 24u-4.57%% verschil 7D-0.93%

Waar ARPA Chain kopen?

Wil je ARPA Chain kopen vanwege de potentie voor de toekomst en als aanvulling van je portfolio? Dan kun je de ARPA coin op verschillende exchanges krijgen, waaronder Binance. Hierop heb je het meeste volume en daarom de grootste kans dat je order direct gevuld is. Heb je hier nog geen account? Maak die dan vooral aan via deze link en profiteer van een levenslange 10% korting op je handelskosten.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste ARPA Chain nieuws

Op deze pagina hebben we je hopelijk wat nieuwe informatie bij kunnen brengen die je kunt gebruiken voor het opmaken van de ARPA Chain verwachting. De use-case en de manier waarop snellere transacties gedaan moeten worden zijn nuttig om in je onderzoek mee te nemen.

De laatste factor, wellicht een van de belangrijkste, is het laatste ARPA Chain nieuws. Volg je dit op de voet, dan zie je namelijk direct hoe actief het project nog is en welke nieuwe technieken er uitgevonden worden die het project vooruit moeten helpen. De ARPA twitter is hiervoor een geschikte bron van informatie.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?