Het internet is een grote database met informatie die voor iedereen te zien is. We weten echter niet of de informatie die we zien juist is, na het schrijven nog is aangepast of morgen nog online zal staan. Voor veel dingen is dat ook niet erg. Echter is het voor informatie die belangrijk is voor meerdere generaties wel erg belangrijk en hier komt Arweave met de oplossing.

In dit artikel bekijken we het interessante Arweave. We gaan bovendien in op de AR koers en Arweave koers verwachting voor de toekomst.

Wat is Arweave?

Arweave is software dat gemaakt is om bestanden op een permanente manier op te slaan op een gedistribueerd netwerk van computers. Het doel van Arweave is om een gigantische bibliotheek te maken met documenten dat zal bestaan voor de eeuwigheid. 

Een groot probleem met het internet van nu waar eigenlijk nog weinig mensen over spreken is de centraliteit van de data centers. Grote bedrijven als Google, Amazon en Microsoft beheren namelijk het grootste gedeelte van deze centra’s en daarmee het internet.

Arweave probeert op haar beurt deze markten te verstoren door het aanbieden van peer to peer storage waarbij gebruikers een beloning kunnen ontvangen voor het bijdragen aan het netwerk. De permanente opslag van gegevens is hierbij het belangrijkste onderdeel. 

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Arweave is een netwerk dat de mensen met extra schijfruimte in verbinding brengt met mensen die permanente opslag nodig hebben. Iedereen kan data bewaren op het netwerk en het wordt allemaal decentraal aangestuurd.

Een goed voorbeeld van een use-case van Arweave is het recente initiatief met ‘the internet archive’. Dit is de organisatie achter ‘Wayback Machine’. Hiermee kunnen oude webpagina’s bekeken worden die soms nu niet meer bestaan. 

Hiermee wordt een groot gedeelte van het internet opgeslagen en inzichtelijk voor een latere generatie. Arweave is al deze gegevens aan het opslaan op het eigen platform om te garanderen dat de volgende generatie over deze juiste data beschikt. De integriteit van informatie kan hierdoor gegarandeerd worden. Dit ‘nieuwe internet’ wordt het permaweb genoemd.

Proof of Access

Arweave zelf is niet per se een traditionele blockchain. De blokken staan namelijk in verbinding met twee eerdere blokken. Deze structuur wordt ook wel een blockweave genoemd.

Iedere Node op het netwerk dat deelneemt aan het checken van de informatie zoekt namelijk uit een bundel met transacties naar een willekeurig gegenereerd punt uit een vorige bundel. Kan de Node deze aanduiding vinden? Dan kan de transactie toegevoegd worden aan het netwerk.

AR Coin

De coin van Arweave is de AR coin. Deze is tijdens een ICO gehouden in juni 2018 voor het eerst verkocht en ze gingen toen over de toonbank voor $0,73 p/s. Er is in totaal ruim $8  miljoen opgehaald. 

De token wordt gebruikt op het netwerk als beloning. Mensen die hun schrijfruimte beschikbaar stellen voor opslag kunnen AR tokens verdienen en dit verkopen voor hun moeite. De huidige AR koers vind je hieronder:

Arweave koers verwachting

Arweave is een interessant project en zeker anders dan veel crypto’s die we hier behandelen. De permanente data opslag is een noodzakelijke feature om een juiste weergaven van de data achter te laten voor volgende generaties. 

Wij beschikken bijvoorbeeld nog steeds over de kranten die we jaren terug hadden. Het nieuws van tegenwoorden verschijnt echter steeds vaker online en dit kan allemaal aangepast worden. De noodzaak voor permanente opslag is daarom aanwezig.

Ook het gedistribueerde karakter is essentieel. Het internet wordt nu in feite beheert via de servers van de grootste bedrijven. Door de data peer to peer te maken worden mogelijke problemen rondom censuur in de toekomst hopelijk verholpen.

Al met al maakt dit Arweave een boeiend project. Weet het ook nog meer mensen naar zich te trekken door samenwerkingen zoals die met de Wayback Machine, dan is dit zeer positief voor de Arweave koers verwachting.

Arweave prijs voorspelling 2020 – 2027

Het is lastig om een prijs voorspelling op te geven voor de AR coin. Ook is het verstandig om niet zomaar iedere voorspelling op het internet aan te nemen als de juiste. Als we echter kijken naar de use-case van Arweave dan kunnen we wel concluderen dat het een boeiende is en ook een met relatief weinig concurrentie. 

Weet Arweave daarom daadwerkelijk voet aan de grond te krijgen en meer samenwerkingen aan te gaan? Dan zal dit ook blijken uit de toekomstige Arweave koers. Dit is dan ook terug te zien in enkele van de voorspellingen die we voor je verzamelt hebben:

2020: $ 6,90 ($ 7,23)
2021: $ 8,46
2022: $ 9,66
2023: $ 11,99
2024: $ 14,55
2025: $ 17,14
2026: $ 16,94
2027: $ 21,64

AR kopen

Heb je besloten dat Arweave een interessante toevoeging is en wel je AR kopen? Dan kun je dat doen op een aantal exchanges, waaronder Bittrex. Ook kun je de AR token verdienen door actief deel te nemen aan het netwerk en de data opslag. Heb je nog geen account op Bittrex? Dan kun je die hier aanmaken.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.