Leestijd: < 1 minuut

De hashrate van Bitcoin (BTC) schoot begin dit jaar omhoog naar een all-time high (ATH) van 207 E/hs op de 13e verjaardag van BTC’s ontstaan. Betekent dit het einde van de Chinese mijnbouw FUD?

ATH Bitcoin hashrate

Terwijl de cryptomarkten worstelen om overeind te blijven, heeft de indrukwekkende hashrate voor de broodnodige geruststelling gezorgd. Misschien nog belangrijker is dat de nieuwe ATH ook een belangrijke mijlpaal markeert in de evolutie van Bitcoin.

Sinds de ineenstorting van de Chinese Bitcoin mijnbouw eind mei 2021, vond er een grootste migratie van ASIC mijnbouwapparatuur in de geschiedenis plaats. De uittocht werd gekatalyseerd door ambtenaren in Beijing en hun besluit om China’s uitgestrekte BTC-mijnindustrie te sluiten. Dit was om de druk op het nationale energienet te verminderen en de weg vrij te maken voor de digitale yuan CBDC.

Het lijkt er nu op dat hardnekkige Chinese exploitanten hun activiteiten met succes naar meer uitnodigende regelgevende omgevingen hebben verplaatst. Met name Chinese mijnbouwoperatoren hebben zich gevestigd in Kazachstan en de Verenigde Staten.

De ATH van de Bitcoin hashrate is goed nieuws voor de crypto-industrie. Het zou de deuren moeten openen naar het einde van de Chinese FUD rond Bitcoin. Op het moment van schrijven zat de SHA-256 hash rate op 168.92 E/hs. Dit is een opmerkelijke tegenvaller ten opzichte van de ATH. Maar het is altijd een verbijsterend niveau dat erg hoog zit in vergelijking met zijn historische prestaties.

Maar we kunnen niet te vroeg juichen, want de vorige piek ging onmiddellijk vooraf aan de catastrofale inzinking in mei. Sommige deskundigen vragen zich daarom af of de prijsactie van Bitcoin nog verder omlaag kan gaan. Academici zouden echter snel gerustgesteld zijn, nu een Russische studie van het verband tussen Bitcoin’s prijs en hashrate aantoont dat ze slechts losjes gecorreleerd zijn.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.