Audius richt zich op de muziekindustrie en die is en blijft booming. Iedereen heeft tegenwoordig muziek in de oren. Op de fiets, op kantoor, in de auto en ga zo maar door. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om je favoriete platen te draaien door de opkomst van streaming.

Vroeger moesten we met platen en cd’s in de weer. Later werd het illegaal downloaden voor de Mp3-speler, maar inmiddels zijn bedrijven als Spotify aan de beurt. Voor ons spotgoedkoop om duizenden nummers onbeperkt te luisteren. Voor de muzikant is dit alleen minder interessant. Geen grote opbrengsten meer van de verkoop van een plaat van een paar tientjes en tevreden moeten zijn met een gemiddelde van $ 0,004 per stream.

Volgens Audius moet dit beter kunnen in een industrie die jaarlijks tientallen miljarden omzetten. We kijken daarom in dit artikel naar het project, de Audius verwachting en de manier waarop ze de markt willen veranderen. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie van de AUDIO coin voor de toekomst. Wat gaat de Audius crypto doen?

Wat is Audius?

Audius is decentrale, met blockchain gemaakte muziek streamingdienst. Het platform brengt de muzikale artiesten en fans bij elkaar en moet voor een betere ervaring voor zowel de fans als de artiesten zorgen. Dit gebeurt op een platform waar muzikanten de volledige vrijheid hebben om te doen wat ze willen met hun muziek. 

Het platform is nu nog volledig in ontwikkeling, maar het heeft een interessant einddoel voor ogen. Het is namelijk de bedoeling dat Audius een soort marktplaats wordt voor artiesten waar ze zelf de waarde van een stream kunnen bepalen.

Een artiest zou bijvoorbeeld aan kunnen geven dat ze € 0,01 of meer voor een stream willen hebben. In de toekomst is het de bedoeling dat luisteraars zich op een playlist of een artiest in het bijzonder kunnen abonneren voor een vergoeding die de artiest bepaald. Je kunt dus voor een bepaalde prijs (in de AUDIO coin) de muziek van de muzikant ‘unlocken’.

Interessant aan dit verhaal is dat 90% van deze opbrengsten direct naar de artiest gaan. Dit in tegenstelling tot de abonnementsvorm die we zien bij een Spotify waar de muzikanten een heel klein percentage krijgen van de opbrengst.

Het bedrijf achter Audio heeft geen winstoogmerk en alles op het netwerk gaat via de AUDIO token. Het is een community project dat vooral gemaakt wordt om een nieuw verdienmodel voor de muziekindustrie te maken. 

Het concept lijkt aan te slaan, want het heeft al meerdere investeringen binnen weten te slepen. Onder andere TikTok en bekende artiesten als deadmau5 scharen zich achter Audius en dat wekt vertrouwen. Dat is niet zo vreemd, want in tegenstelling tot de streaming reuzen heeft Audio hele duidelijke waarden:

 • Muzikanten moeten een beloning krijgen aan de hand van de hoeveelheid waarde die ze leveren aan het netwerk
 • Artiesten zouden direct met hun fans moeten kunnen communiceren
 • Het bestuur over de koers van het netwerk zou bepaald moeten worden door de mensen die daadwerkelijk actief zijn en bedragen
 • Prijzen en beloningen zouden consistent, voorspelbaar en transparant moeten zijn
 • De invloed en opbrengsten voor de tussenpersoon moet minimaal zijn

Deze waarden zijn goed terug te zien in het platform. Waar streamers als Spotify de grote middelman zijn en in feite de grootste beloning opstrijken zijn de opbrengsten voor Audius minimaal. De CEO heeft zelfs al aangegeven dat hij verwacht dat het geld een keer opraakt en dat was vooraf ook de bedoeling. De verwachting is alleen dat het platform dan zó belangrijk is voor artiesten en fans dat ze zullen doneren voor verdere ontwikkeling.

Wat doet de Audius koers?

Als we kijken naar de token distributie van Audius zien we dat hier een aantal interessante dingen te vinden zijn. Er is geen openbare ICO geweest, maar er is gewerkt met investeringsrondes voor bedrijven. In totaal is er ongeveer $ 10 opgehaald bij bedrijven als Binance Labs, Standard Crypto en Hack VC. In totaal ging dit op 360 miljoen AUDIO tokens (36% van het huidige totaal).

Het team en adviseurs hebben bij een eerste minting van 1 miljard tokens maar liefst 40,6% van alle tokens gekregen (406 miljoen Audius coins). De foundation treasury heeft hiervan 17,8% gekregen en 5,5% is verdeeld over de gebruikers met een Airdrop. 

Jaarlijkst worden er 7% nieuwe tokens uitgegeven. Dit om de beloningen voor streamers te kunnen betalen. De gedachte hierachter is dat de tokens niet in eerste instantie in handen komen van een kleine groep mensen, maar dat nieuwe deelnemers aan het netwerk in de toekomst ook deze tokens kunnen verdienen.

Als we naar de Audius koers kijken op coinmarketcap zien we dat eerste notering was op 24 oktober 2020. De eerste waarde van de AUDIO coin was $ 0,47. Ook heeft de token flink genoten van de bull markt die volgde in 2021. De actuele Audius koers is $ 0.215168.

De Audius all time high staat op dit moment op een waarde van $ 4.95 (March 27, 2021). Het is in totaal 550 dagen geleden dat de koers op zijn hoogste punt stond.

Het is verstandig om deze data goed in je op te nemen. Door dit regelmatig te checken kun je namelijk trends ontdekken en hierop inspelen. Maakt de Audius prijs een vreemde sprong en verwacht je dat dit snel weer bijtrekt? Dan kun je door op de hoogte te zijn van die data snel schakelen. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil bijvoorbeeld 1.64%.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Audius verwachting 2022 – 2027?

Op het Audius netwerk ligt misschien nog wel meer dan bij andere projecten de nadruk op de AUDIO coin. Artiesten worden ermee betaald, muziek kan ermee ‘gekocht’ worden en gebruiker kunnen het staken om ook bij te dragen aan het platform.

Het is daarom best lastig om een goede Audius koers verwachting te schetsen. Het is beter om te kijken naar wat het project doet en die use-case is duidelijk. Muziek steaming diensten zijn oppermachtig op dit moment en dat gaat ten koste van de muzikant zelf.  

Het is wel zo eerlijk dat de muzikant een goede beloning krijgt voor de eigen gemaakte muziek. Met het Audius platform is dit een grote stap dichter in de buurt van de werkelijkheid gekomen. Natuurlijk is het platform nog in ontwikkeling, maar de juiste stappen worden gezet.

De concurrentie met de streaming-reuzen is natuurlijk moordend. Weet Audius echter voet aan de grond te krijgen in de muziekwereld, en daar lijkt het op, dan is geen enkele Audius crypto verwachting te gek. In een industrie die jaarlijks tientallen miljarden omzet is de taart groot genoeg voor een indrukwekkende groei.

In het geval van Audius zal deze groei zich dus uitdrukken in de waarde van de AUDIO coin. Wat betreft de Audius verwachting voor 2022 is hier nog weinig over te zeggen. De groei zit er goed in, maar er kunnen op de korte termijn veel onverwachte dingen gebeuren.

Voor de langere termijn is dit anders. Weet Audius deze groei door te pakken? Dan kan de Audius verwachting voor 2027 vele malen hoger uitpakken. Indrukwekkende stijging van 100% of meer zijn in de crypto wereld heel normaal. In een markt als de muziekmarkt zou het zelfs nog vele malen hoger kunnen uitpakken.

Wat de waarde daadwerkelijk gaat doen blijft afwachten, we kunnen geen koffiedik kijken. Wel zijn de samenwerkingen met populaire artiesten en bedrijven als TikTok veelbelovend. Ook de groei van het aantal gebruikers en luisteraars wekt vertrouwen. Al met al een interessante coin om in elk geval in de gaten te houden en te overwegen als investering.

* Currency in USD
Historical Price for Audius
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de AUDIO coin?

Met de AUDIO token worden de belangrijkste zaken op het platform afgehandeld. Dit zijn:

 • Beveiliging
 • Exclusieve toegang tot muziek
 • Governance

Investeerders kunnen de coin kopen om het project te steunen en om te staken voor een beloning. Daarnaast wordt het op het platform gebruikt om te betalen voor muziek. In de toekomst worden ook de abonnementsvormen met de token betaald. Ook heb je met de token stemrecht over de koers die het project moet nemen.

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van AUDIO. Naast wat je ermee kunt is het ook goed om te letten op bijvoorbeeld de schaarste van de token. Dit doe je door te kijken naar de huidige supply (824,683,041 AUDIO) ten opzichte van de totale supply (1,115,698,910 AUDIO). Hou er in dit geval wel rekening mee dat er 7% nieuwe tokens bijkomen ieder jaar. Dit doet wat met de schaarste van de coin.

In de afgelopen zeven dagen was het koersverschil van AUDIO -2.10%. De coin heeft op dit moment een market cap van $ 177,669,791 en in de afgelopen 24 uur was het handelsvolume $ 5,050,906.

Huidige supply824,683,041 AUDIOMaximale supply1,115,698,910 AUDIO
% verschil 24u1.64%% verschil 7D-2.10%

Waar Audius kopen?

Zoals je hebt kunnen lezen heeft de AUDIO coin een hele centrale rol op het platform. Het wordt veel gebruikt en het staat bovendien heel letterlijk voor de waarde van het idee en het netwerk zelf. Als belegger kun je het voor veel doeleinden gebruiken en niet op de minste plaats kopen om te profiteren van een eventuele waardestijging.

Audius kopen doe je gemakkelijk op het Nederlandse Bitvavo. Je betaalt hier de minste handelskosten en alle wallets en technische toestanden zijn al voor je geregeld. Heb je hier nog geen account? Maak die dan op deze pagina aan om te profiteren van een welkomstbonus van € 1000 aan handelskosten.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Audius nieuws

We hebben op deze pagina al veel belangrijke zaken genoemd die je hopelijk helpen bij het opstellen van een goede Audius verwachting. De use-case en de omvang van de muziekindustrie wekken vertrouwen. Het is nu aan het team om dit waar te maken.

De laatste ontbrekende factor is het Audius nieuws. Volg je dit namelijk dagelijks? Dat zie je als eerste veranderingen in de strategie of nieuwe ontwikkelingen waar jij op kunt inspelen. Hoe eerder je erbij bent, hoe sneller je er winst mee kunt maken. Volg je het nieuws ook nog op de Audius twitter? Dan zie je direct hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?