Augur is een platform waarop mensen kunnen wedden op de uitkomst van gebeurtenissen. Niet alleen voetbalwedstrijden bijvoorbeeld, maar ook politieke gebeurtenissen of op de mogelijke veroordeling van iemand. Je kunt het zo gek niet bedenken. Dit systeem zorgt ervoor dat iedereen weddenschappen kan opzetten zonder dat hiervoor centrale bedrijven je geld beheren. 

In dit artikel gaan we in op Augur en de REP koers. Ook bekijken we de Augur koers verwachting en proberen we je te helpen met een antwoord op de vraag: “Is Augur een goede investering?”.

Wat is Augur?

Augur is een decentraal voorspellingen platform dat werkt op de Ethereum blockchain. Op het platform kan iedereen in ruil voor wat Ethereum een ‘markt’ openen waarop mensen geld kunnen inzetten. Hiermee speelt Augur in op de kennis van het grote publiek. 

Met alle voorspellingen kan Augur een voorspellingstool maken waarmee enorm accurate voorspellingen gedaan kunnen worden. De gedachte hierbij is dat het gemiddelde antwoord van de meerderheid van de mensen altijd beter is dan de mening van een enkele expert.

Je kunt het zo gek niet bedenken of je zou de markt kunnen openen, bijvoorbeel: “Tikt Bitcoin de $100.000 aan voor 2025?”, “Wie wint de verkiezingen in Amerika in 2020?” of “Landen er aliens op aarde voor het jaar 2023?”. Letterlijk alles kan gebruikt worden als markt.

Als maker van een markt stel je een creator fee in. Dit is een percentage van de beloning die uitbetaald wordt aan de winnaars. Als maker van de markt ontvang je dit percentage op het moment dat de markt gesloten wordt. Het is verstandig om als maker van een markt een goede fee in te stellen. Hoe hoger de fee, hoe minder mensen op de markt willen inzetten.

REP tokens (Reputation) 

De REP coin wordt gebruikt op het Augur ecosysteem voor het maken van markten, maar ook voor het controleren van de uitkomsten. Op het moment dat je een markt maakt moet je namelijk ook iemand aanwijzen die de uitslag van de markt invult op het moment dat de weddenschap gesloten kan worden (noemen we maar even de scheidsrechter), bijvoorbeeld de uitslag van de verkiezingen in Amerika. Hiervoor betaald de maker van de markt een ‘no-show vergoeding’. 

Op het moment dat de weddenschap sluit, heeft de scheidsrechter een aantal dagen om de markt te sluiten met de juiste uitslag. Gebeurt dit niet op tijd? Dan gaat het geld dat hiervoor gereserveerd is naar de eerst volgende op het platform die de weddenschap sluit. 

Vult de scheidsrechter wel op tijd de uitslag in, dan ontvangt de maker van de weddenschap gewoon zijn geld terug. Om ervoor te zorgen dat er niet gefraudeerd wordt moet de scheidsrechter ook aandelen in de markt gekocht hebben.

Augur coin
Augur coin route

Historische Augur koers

Augur en de REP coin hebben flinke schommelingen gezien in de laatste jaren, zoals de meeste projecten. De REP token sale werd gehouden in augustus 2015 en destijds waren de kosten voor 1 REP $0,602. De actuele REP koers vind je hieronder.

Augur koers verwachting

De koers van Augur valt en staat bij de hoeveelheid gebruikers van het platform. Aan de ene kant kunnen mensen voorspellingen plaatsen om leuk wat te wedden, maar waar Augur echt kan verschillen van de ‘standaard’ wed platformen is de voorspelling van de menigte.

Je zou bij miljoenen gebruikers vraagstukken kunnen openen en de mening vragen van de menigte. Zoals Augur zelf ook zegt, is de mening van veel mensen bijna altijd accurater dan de mening van een enkele expert. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk..

Weet Augur veel (nieuwe) gebruikers naar het platform te trekken, dan is dit zeer positief voor de Augur koers verwachting voor de toekomst. 

Augur prijs voorspelling 2020 – 2026

Er zijn veel voorspellingen te vinden over Augur en REP. De een verwacht dat het een hele grote jongen zal worden in de toekomst en de ander heeft er geen vertrouwen in dat er veel mensen gebruik van zullen maken. Hoe dit zich zal ontwikkelen blijft afwachten, maar de use case is in ieder geval interessant.

Hieronder vind je een overzicht met enkele Augur prijs voorspellingen voor de toekomst:

2020: $ 34,02

2021: $ 30,78

2022: $ 30,12

2023: $ 28,23

2024: $ 29,91

2025: $ 41,87

2026: $ 44,15

Hoe Augur kopen?

Heb je besloten dat Augur een interessant project is en wil je daarom REP kopen? Dan kun je dit doen op enkele van de grootste exchanges ter wereld, zoals bijvoorbeeld Binance. Heb je hier nog geen account? Dan kun je hier gratis beginnen.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange

Crypto masterclass

crypto masterclass