Een Australische hacker is veroordeeld voor het stelen van 100.000 XRP in 2018. Kathryn Nguyen krijgt hiervoor een gevangenisstraf van maximaal twee jaar en drie maanden.

Samen met een handlanger heeft de 25-jarige hacker in januari 2018 in totaal ongeveer 100.000 XRP gestolen van één investeerder. Ze heeft tijdens de hack de two-factor authentication code verandert naar haar eigen telefoonnummer, zodat ze toegang had tot het account van het slachtoffer. 

Destijds stond XRP op een waarde van ruim $2,80. Hiermee bedroeg de totale schade ongeveer $300.000 voor het slachtoffer. Inmiddels is de koers flink omlaag gegaan en zijn de gesloten XRP nog ‘slechts’ $30.000 waard. Volgens de autoriteiten is er nog maar weinig van de buit teruggevonden.

Dit komt doordat de hacker alle XRP naar een Chinese exchange verzonden heeft. Hier zijn de coins omgewisseld naar Bitcoin en verzonden naar verschillende wallets. Of het slachtoffer al zijn XRP terug krijgt, laat staan de waarde van destijds, blijft dus afwachten.

Wel wordt het hierdoor nogmaals duidelijk hoe belangrijk het is om je crypto veilig te bewaren. Een beetje tegoed is geen probleem op een exchange, maar gaat het om serieuze bedragen? Dan is het verstandig te investeren in een hardware wallet. De investering is relatief klein in vergelijking met het risico van een hack. 

In dit artikel kun je meer lezen over het veilig bewaren van je Bitcoin en cryptocurrency.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.