Consensus is essentieel op de blockchain. Het is de overeenstemming tussen onafhankelijke deelnemers op een netwerk over een beslissing of transactie. Hiermee wordt onder andere bereikt dat er veilige transacties gedaan kunnen worden. Nodes op het netwerk moeten overeenstemming (consensus) bereiken over de juistheid van deze transacties. Pas dan zal het toegevoegd worden op de blockchain.

Avalanche heeft verbeteringen aangebracht en een Avalanche consensus geïntroduceerd. In dit artikel kijken we dan ook naar dit project, de AVAX koers en de voorspellingen voor de toekomst.

Wat is Avalanche?

Avalanche is een gebaseerd op het Avalanche protocol geïntroduceerd door het anonieme ‘team Rocket’ in 2018. Het introduceerde een nieuw soort consensus mechanisme dat in theorie velen malen sneller en makkelijker te draaien is.

Met de introductie van blockchain en het consensus mechanisme van Bitcoin werd op dit gebied een doorbraak gedaan. Het komt echter niet zonder zijn problemen. Bij drukte op het netwerk neemt de snelheid af en het netwerk wordt naarmate de groei vordert ‘zwaarder’ om te draaien. Er is constant meer rekenkracht en energie nodig om consensus te bereiken.

Dit zijn geaccepteerde risico’s, maar volgens Avalanche kan dit beter. Met de introductie van het ‘Avalanche protocol’ in 2018 werd hiermee de start gemaakt.

Avalanche consensus

Het grote verschil met Bitcoin of originele consensus zit hem in de manier waarop er gevalideerd wordt. Er zijn bij Avalanche geen leiders op het netwerk die dit regelen zoals bijvoorbeeld bij Delegated Proof of Stake. Iedere node op het netwerk heeft zijn eigen stem.

Op het moment dat er een transactie gedaan wordt zal iedere node op het netwerk zijn stem uit moeten brengen of het een ‘juiste’ transactie is. Zitten er verschillen in het oordeel, dan zal de transactie afgewezen worden.

Waar Avalanche snelheid en met name ook zijn lichtgewicht karakter aan overhoudt is de manier waarop dit gebeurt. Er wordt namelijk rekening gehouden met kansberekening. 

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Iedere Node selecteert namelijk een x-aantal willekeurige andere nodes om te kijken wat hun oordeel is en of er overeenstemming is. Dit proces gebeurt telkens weer tot dat er consensus is bereikt. Niet iedere node hoeft in dit geval te communiceren met iedere andere deelnemer op het netwerk. 

Dit maakt dat de snelheid van transacties hoog is, zo’n drie seconden per block. Ook zorgt dit ervoor dat iedere computer in het huishouden een node kan zijn, hiervoor is geen geavanceerde mining apparatuur nodig of iets dergelijks. 

Avalanche consensus mechanisme
Avalanche consensus mechanisme

Toepassingen

Met deze hoge snelheid en goede schaalbaarheid zijn talloze toepassingen mogelijk. Bovendien is Avalanche gemaakt om alle programmeerbare punten van andere blockchains te ‘kopieeren’. De mogelijkheid tot het ontwikkelen van smart contracts en zelfs de potentie van de privacy features van Monero. Ook het ontwikkelen van eigen blockchains op het Avalanche netwerk is mogelijk. 

Avalanche koers verwachting

De schaalbaarheid op de blockchain en de ‘zware’ consensus mechanismes worden vaak genoemd als een negatief punt van een project. Niemand kan thuis echt nog Bitcoin minen, hiervoor is het proces te zwaar. 

Avalanche is een Proof of Stake mechanisme waardoor investeerders gestimuleerd worden om zelf een node te worden. Hoe meer deelnemers op het netwerk, hoe veiliger het bovendien is. De mogelijkheid om met Proof of Stake passief te verdienen aan je Avalanche bezittingen maakt het dat beleggers een extra incentive hebben om te investeren. 

Dit kan daarom zeer positief zijn voor de Avalanche koers verwachting in combinatie met de hoge transactiesnelheden. Voeg hier de programmeerbaarheid aan toe en Avalanche wordt nog een stuk interessanter. Programmeerbare tokens voor ieder doeleinde en smart contracts in combinatie met hoge snelheden zijn gewenste features.

Avalanche prijs voorspelling 2020 – 2027

Als we de whitepaper en website van Avalanche doornemen is het duidelijk dat Avalanche en de AVAX token interessant zijn. De hoge snelheden maken het niet alleen voor investeerders interessant, maar ook voor bedrijven om het te gebruiken en pas dan zal de AVAX koers echt hard kunnen stijgen.

Het blijft echter afwachten hoe de toekomst van Avalanche eruit zal zien. Het protocol is zeer interessant, maar of het gebruikt zal worden in de toekomst is lastig inschatten. Er zijn vaker producten geweest die goed waren maar niet aansloegen. 

De potentie van AVAX zit hem in het gebruik van het netwerk door bedrijven en de hoeveelheid investeerders. Alle noodzakelijke features lijken aanwezig, inclusief een constant minder wordende supply. Het is nu de vraag hoe goed Avalanche zichzelf in de markt weet te zetten.

We hebben enkele Avalanche prijs voorspellingen voor je op een rij gezet.

2020: $ 6,49 ($ 5,89)
2021: $ 7,44
2022: $ 8,86
2023: $ 10,66
2024: $ 12,65
2025: $ 15,10
2026: $ 14,09
2027: $ 18,78

AVAX kopen

Neem nooit zomaar voorspellingen aan van het internet of van welke persoon dan ook. Doe altijd zelf je eigen onderzoeken koop pas Avalanche zodra je er zelf van overtuigd bent dat het een interessante aanvulling is op je portfolio. Ben je zover? Dan kun je Avalanche kopen op enkele van de grootste exchanges ter wereld, waaronder Binance. Je kunt hier een account aanmaken mocht je dat nog niet hebben.

  1. Ga naar de Binance exchange ( <– Alleen via deze unieke link ontvang je voor altijd 10% korting op je handelskosten!)
  2. Log in of maak een account aan
  3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
  4. Wissel je crypto om (market order)
  5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.