Op deze pagina bekijken we Avalanche. Consensus is essentieel op de blockchain. Het is de overeenstemming tussen onafhankelijke deelnemers op een netwerk over een beslissing of transactie. Hiermee wordt onder andere bereikt dat er veilige transacties gedaan kunnen worden. Nodes op het netwerk moeten overeenstemming (consensus) bereiken over de juistheid van deze transacties. Pas dan zal het toegevoegd worden op de blockchain.

Avalanche heeft verbeteringen aangebracht en een Avalanche consensus geïntroduceerd. Hiermee wil het o.a. het maken van applicatie specifieke blockchains binnen handbereik brengen, uit uitgeven van Dapps en dat soort zaken.

Daarom nemen we in dit artikel Avalanche onder de loep. We behandelen de technieken achter het project, gaan in op de AVAX koers en de Avalanche verwachting voor de toekomst. Wat gaat de Avalanche crypto doen?

Wat is Avalanche?

Avalanche is een gebaseerd op het Avalanche protocol geïntroduceerd door het anonieme ‘team Rocket’ in 2018. Het introduceerde een nieuw soort consensus mechanisme dat in theorie velen malen sneller en makkelijker te draaien is.

Met de introductie van blockchain en het consensusmechanisme van Bitcoin werd op dit gebied een doorbraak gedaan. Het komt echter niet zonder zijn problemen. Bij drukte op het netwerk neemt de snelheid af en het netwerk wordt naarmate de groei vordert ‘zwaarder’ om te draaien. Er is constant meer rekenkracht en energie nodig om consensus te bereiken.

Dit zijn geaccepteerde risico’s, maar volgens Avalanche kan dit beter. Met de introductie van het ‘Avalanche protocol’ in 2018 werd hiermee de start gemaakt.

Consensus

Het grote verschil met Bitcoin of originele consensus zit hem in de manier waarop er gevalideerd wordt. Er zijn bij Avalanche geen leiders op het netwerk die dit regelen zoals bij Delegated Proof of Stake. Iedere node op het netwerk heeft zijn eigen stem.

Op het moment dat er een transactie gedaan wordt zal iedere node op het netwerk zijn stem uit moeten brengen of het een ‘juiste’ transactie is. Zitten er verschillen in het oordeel, dan zal de transactie afgewezen worden.

Waar Avalanche snelheid en met name ook zijn lichtgewicht karakter aan overhoudt, is de manier waarop dit gebeurt. Er wordt namelijk rekening gehouden met kansberekening. 

Iedere Node selecteert namelijk een x-aantal willekeurige andere nodes om te kijken wat hun oordeel is en of er overeenstemming is. Dit proces gebeurt telkens weer tot dat er consensus is bereikt. Niet iedere node hoeft in dit geval te communiceren met iedere andere deelnemer op het netwerk. 

Dit maakt dat de snelheid van transacties hoog is, zo’n drie seconden per block. Ook zorgt dit ervoor dat iedere computer in het huishouden een node kan zijn, hiervoor is geen geavanceerde mining apparatuur nodig of iets dergelijks. 

Toepassingen

Met deze hoge snelheid en goede schaalbaarheid zijn talloze toepassingen mogelijk. Bovendien is Avalanche gemaakt om alle programmeerbare punten van andere blockchains te ‘kopieeren’. De mogelijkheid tot het ontwikkelen van smart contracts en zelfs de potentie van de privacy features van Monero. Ook het ontwikkelen van eigen blockchains op het Avalanche netwerk is mogelijk. 

Avalanche consensus mechanisme
Avalanche consensus mechanisme

Wat doet de Avalanche koers?

Avalanche is gelanceerd via een succesvolle ICO gehouden in juli 2020. Tijdens deze token sale werd er in totaal voor $ 42 miljoen aan AVAX tokens verkocht voor een prijs van $ 0,50 p/s. De tokens verkocht in deze sale bedroegen bijna 5% van het totaal. De actuele Avalanche koers is $ 17.24.

50% van de totale hoeveelheid AVAX coins is gereserveerd als stake reward, om het gebruik van het netwerk te stimuleren. Tijdens de token sale is er 6,93% verkocht in een seed, private en public verkoop ronde. 10% van alle tokens is voor het team en de resterende 33,07% is voor de verdere ontwikkeling van het project en de gemeenschap eromheen.

Zodra we Avalanche bekijken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering dateert uit 23 september 2020. Beleggers konden toen hun AVAX crypto kopen voor $ 4,10 per stuk. Verder valt op dat de Avalanche coin redelijk gelijkwaardig omhoog gegaan is gedurende de bull markt van 2021, geen plotselingen stijgen en dalingen die lijken op een pump & dump of iets dergelijks. Een gezonde stijging tijdens deze periode van positiviteit.

De Avalanche All Time High staat op een prijs van $ 144.96 (November 21, 2021). Het is inmiddels  311 dagen geleden dat we op dit hoogtepunt stonden. De totale market cap is op dit moment $ 5,113,621,844 en daarmee staat het project op positie 17 van grootste crypto projecten.

Door al deze data goed in de gaten te houden over een langere periode kun je trends ontdekken. Door deze trends als eerste te zien kun je ook als eerste in- of verkopen en zo winsten pakken. Volg je alleen Youtubers of andere influencers? Dan krijg je de informatie niet direct en loop je vaak achter de feiten aan. Hieronder vind je daarom de Avalanche koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Avalanche verwachting 2022 – 2027

De schaalbaarheid op de blockchain en de ‘zware’ consensus mechanismes worden vaak genoemd als een negatief punt van een project. Niemand kan thuis echt nog Bitcoin minen, hiervoor is het proces te zwaar. 

Avalanche is een Proof of Stake mechanisme waardoor investeerders gestimuleerd worden om zelf een node te worden. Hoe meer deelnemers op het netwerk, hoe veiliger het bovendien is. De mogelijkheid om met Proof of Stake passief te verdienen aan je Avalanche bezittingen maakt het dat beleggers een extra incentive hebben om te investeren. 

Dit kan daarom zeer positief zijn voor de Avalanche koers verwachting in combinatie met de hoge transactiesnelheden. Voeg hier de programmeerbaarheid aan toe en Avalanche wordt nog een stuk interessanter. Programmeerbare tokens voor ieder doeleinde en smart contracts in combinatie met hoge snelheden zijn gewenste features.

Als we de whitepaper en website van Avalanche doornemen is het duidelijk dat Avalanche en de AVAX token interessant zijn. De hoge snelheden maken het niet alleen voor investeerders interessant, maar ook voor bedrijven om het te gebruiken en pas dan zal de AVAX koers echt hard kunnen stijgen.

Het blijft echter afwachten hoe de toekomst van Avalanche eruit zal zien. Het protocol is zeer interessant, maar of het gebruikt zal worden in de toekomst is lastig inschatten. Er zijn vaker producten geweest die goed waren maar niet aansloegen. 

De potentie van AVAX zit hem in het gebruik van het netwerk door bedrijven en de hoeveelheid investeerders. Alle noodzakelijke features lijken aanwezig, inclusief een constant minder wordende supply. Het is nu de vraag hoe goed Avalanche zichzelf in de markt weet te zetten.

Zodra we hiervoor de Avalanche verwachting voor 2022 willen schetsen moeten we concluderen dat dit best lastig te voorspellen is. Op een dergelijke korte termijn zijn dingen als het laatste Avalanche nieuws, ontwikkelingen in de crypto markt en ook de activiteit van de gemeenschap belangrijk. Er kan op een korte termijn zoals één jaar iets onverwachts gebeuren, wat het moeilijk te voorspellen maakt.

Kijken we verder vooruit en proberen we een Avalanche verwachting voor 2027 te maken? Dan heeft het project al wat meer tijd om zich te ontwikkelen. De verwachting is dat de crypto markt op de lange termijn in waarde zal stijgen. Weet Avalanche deze groei door te pakken zoals ze tijdens de bull markt van 2021 ook al deden? Dan lijkt geen voorspelling te gek.

Eerder steeg de Avalanche coin namelijk al met 3876% in één jaar. Natuurlijk is dit geen garantie voor de toekomst, maar het geeft wel aan dat het zeker niet onmogelijk is. We zijn dan ook heel benieuwd hoe de koers zich zal ontwikkelen.

* Currency in USD
Historical Price for Avalanche
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de AVAX coin?

Op het netwerk is de Avalanche coin (AVAX) de valuta die gebruikt wordt om transacties te doen en om de kosten te betalen. Daarnaast kunnen beleggers het gebruiken om te staken en zo een beloning te verdienen die kan oplopen tot ruim 9% per jaar.

De coin data is interessant omdat dit mede de koers bepaalt. Hoe schaarser de AVAX crypto is, hoe beter dit vaak is voor de toekomstige koers. Data om te checken is o.a. de huidige supply (295,919,757 AVAX) vergeleken met de maximale supply (410,669,017 AVAX).

Daarnaast is het goed om naast de Avalanche verwachting op de lange termijn de schommelingen in de prijs op de korte termijn in de gaten te houden. Dit is vaak een goede graadmeter of er iets gebeurt op het moment. Zie je de koers hard omhoog of omlaag gaan, dan is het verstandig om het AVAX nieuws erbij te pakken. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil 0.02% en in de laatste zeven dagen was dit 3.46%.

Huidige supply295,919,757 AVAXMaximale supply410,669,017 AVAX
% verschil 24u0.02%% verschil 7D3.46%

Waar Avalanche kopen?

Wil je Avalanche kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op Bitvavo? Maak dan een gratis account aan en profiteer van de welkomstbonus. Je handelt de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Avalanche nieuws

Zoals ik eerder ook al aangaf, is het verstandig om naast de coin data ook het Avalanche nieuws van vandaag te volgen. Door dit goed te volgen zie je namelijk als eerste de laatste ontwikkeling. Denk aan nieuwe technieken, aanvullingen of het team of onenigheid rondom de coin.

Door dit Avalanche nieuws tot je te nemen kun je snel schakelen. Ook negatief nieuws is namelijk belangrijk voor je belegging. Gebeurt er iets op de markt of rondom de coin? Dan moet je dit snel weten om hier als eerste op in te kunnen spelen en van de kunnen profiteren. De Avalanche twitter kan je hierbij helpen.

FAQ

Avalanche is een crypto project met de focus op het consensusmechanisme. Ontwikkelaars en bedrijven kunnen op het netwerk eigen blockchains maken waarbij geen één enkele entiteit de volledige controle over de tokens heeft.

Avalanche heeft een indrukwekkende stijging doorgemaakt in de eerste fase van haar bestaan. Natuurlijk is dit geen garantie voor succes in de toekomst, maar het geeft wel aan dat er goede dingen gebeuren.

De AVAX coin is de valuta op het netwerk. Je betaalt er de transactiekosten mee en de token wordt gebruikt in het consensusmechanisme dat centraal staat bij de veiligheid van het project. Bovendien koop je het als je vertrouwen hebt in de toekomst van de AVAX waarde.

De Avalanche koers in euro is 17,97 .

De Avalanche koers in dollar is $ 17.24.

De Avalanche koers stijgt zodra er meer kopers dan verkopers op de markt zijn.

De Avalanche koers daalt zodra er meer verkopers dan kopers op de markt zijn.

De beste wallet om je Avalanche crypto in te bewaren blijft toch een hardware wallet. Hier sla je zonder al te veel moeite je crypto los van het internet op.

Wij als Nederlanders kunnen terecht bij Bitvavo om de coin te kopen. Daarnaast zijn er nog een hoop andere platformen waarop dit mogelijk is. Hiervan hebben we een overzicht voor je gemaakt.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?