Tegenwoordig bestaan er een hoop exchanges waar de liquiditeit door het platform geregeld wordt. De exchange is verantwoordelijk voor het order boek en je betaald hier ook commissies voor. Bovendien heeft de exchange in veel gevallen de geheime sleutels in handen van de crypto’s op de exchange. Met de opkomst van decentrale exchanges worden een hoop van dit soort problemen opgelost. Balancer is een van deze oplossingen.

In dit artikel gaan we het daarom hebben over Balancer en de BAL coin. We bekijken de Balancer koers verwachting en zoeken naar prijs voorspellingen en prognoses. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project en de toekomst.

Wat is Balancer?

Balancer is een protocol dat draait op Ethereum en zorgt voor Automated Market Making. Op het protocol kunnen gebruikers zelf liquiditeit inleggen om zo samen tot een Balancer Pool te komen waarmee mensen kunnen traden. Je handelt dus nu niet ‘tegen’ een exchange en betaald geen hoge handelskosten, maar je handelt direct met de andere gebruikers van het protocol.

Een Balancer Pool bestaat uit een of meerdere cryptocurrency (maximaal acht) die samen een markt vormen. Gebruikers kunnen deze Pool zelf aanmaken en de liquiditeit hiervoor inbrengen. Het protocol schaalt automatisch bij aan de hand van de koersen in de Balancer Pool. Moet het bijvoorbeeld voor 50% uit Balancer tokens bestaan en schiet de koers omhoog? Dan wordt de hoeveelheid $BAL automatisch bijgesteld zodat het weer uit 50% Balancers coins bestaat.

Door liquiditeit in te leggen in een Balancer Pool kan de ‘liquidity provider’ een gedeelte van de opbrengsten opstrijken. Het protocol regelt het technische verhaal en de gebruikers leggen de cryptocurrency in. In ruil voor de  liquiditeit ontvangen ze $BAL coins als beloning. 

Wat Balancer onderscheidt van andere DeFi protocollen is dat gebruikers een fonds tot wel acht verschillende cryptocurrency kunnen maken. Het protocol schaalt de coins in de Pool automatisch bij en de liquidity provider ontvangt ook hierover een vergoeding.

Voor grote cryptocurrency bezitters heeft een dergelijke Pool nog andere voordelen. Het is namelijk mogelijk om een Private Pool te maken. Hier kan alleen de geldverstrekker bij en kan gebruikt worden om automatisch een portfolio te managen. Wil je bijvoorbeeld 50% BTC, 20% ETH, 10 % BAL en 20 % ARK in je portfolio? De Private Pool schaalt dit automatisch bij rekening houdend met de koers schommelingen.

Balancer koers

Het Balancer project is gestart in 2019 en heeft in een eerste investeringsronde zo’n $ 3 miljoen opgehaald. Sinds de start van het project heeft de koers een behoorlijke stijging meegemaakt. Dit lijkt aardig in lijn met andere DeFi projecten. We gaan steeds meer richting decentraliteit en Balancer past qua koers dus goed in dit rijtje thuis. Hieronder kun je de live Balancer koers vinden in euro. 

Balancer koers verwachting

De Balancer coin (BAL) is de coin op het protocol dat gebruikt wordt om de transacties te doen en is bovendien een aandeel in het protocol zelf. Met de verwachting dat decentrale exchanges in de toekomst zullen groeien kan een dergelijk aandeel dus mee groeien.

Er moet bij verteld worden dat het netwerk in het verleden te maken heeft gehad met een hacker. Een Balancer Pool met ongeveer $ 500.000 aan o.a. wrapped Ethereum werd destijds leeggehaald en zorgde voor ophef in de gemeenschap.

Desalniettemin doet Balancer al sinds de start goed mee in de wereld van de decentrale protocollen en is het in ieder geval het overwegen waard. Sinds de hack is er niets meer voorgevallen en weet Balancer deze koers voort te zetten dan kan dit positief zijn voor de Balancer koers verwachting. De prognose voor BAL lijkt goed.

Balancer prijs voorspelling 2021 – 2028

Als we voor je op zoek gaan naar de toekomstvoorspellingen voor Balancer is de grootste smet op deze verwachting de hack uit het verleden. Investeerders zijn bang dat het nogmaals voor zal komen en dat dit negatieve gevolgen zal hebben voor de BAL koers. Tot zover lijkt er alleen niet meer aan de hand.

Als we vervolgens kijken naar de toepassing van Balancer is deze interessant. Steeds vaker komen exchanges in het nieuws door hoge kosten, het verliezen van de tegoeden of zelfs het offline zijn wanneer de koersen grote schommelingen maken.

Een protocol als Balancer is hiervoor de oplossing al is er wel veel concurrentie in dezelfde markt. Weet Balancer met de BAL coin een gedeelte van deze markt op te vangen? Dan is dit positief voor de Balancer voorspelling voor de komende jaren. Enkele voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 55,02
2022: $ 63,42
2023: $ 78,24
2024: $ 95,56
2025: $ 113,12
2026: $ 125,07
2027: $ 139,25
2028: $ 157,89

BAL kopen

Tot voor kort was Balancer nog niet te verkrijgen op een Nederlandse exchange, maar sinds kort kun je BAL kopen op Bitvavo. Heb je besloten dat Balancer een interessante toevoeging is voor je portfolio of wil je zelfs een private pool maken om je portfolio te beheren? Dan kun je voor de BAL tokens terecht bij Bitvavo.

  1. Stort euro’s via Bitvavo
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?