Op deze pagina behandelen we Balancer. Tegenwoordig bestaan er een hoop exchanges waar de liquiditeit door het platform geregeld wordt. De exchange is verantwoordelijk voor het orderboek en je betaald hier ook commissies voor. Bovendien heeft de exchange in veel gevallen de geheime sleutels in handen van de crypto’s op de exchange. Met de opkomst van decentrale exchanges worden een hoop van dit soort problemen opgelost. Balancer is een van deze oplossingen.

In dit artikel gaan we het daarom hebben over Balancer en de BAL coin. We bekijken de Balancer verwachting en zoeken naar de potentie. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over de toekomst van de Balancer coin en de toepassingen. Wat gaat de Balancer crypto doen?

Wat is Balancer?

Balancer is een protocol dat draait op Ethereum en zorgt voor Automated Market Making. Op het protocol kunnen gebruikers zelf liquiditeit inleggen om zo samen tot een Balancer Pool te komen waarmee mensen kunnen traden. Je handelt dus nu niet ‘tegen’ een exchange en betaald geen hoge handelskosten, maar je handelt direct met de andere gebruikers van het protocol.

Een Balancer Pool bestaat uit een of meerdere cryptocurrency (maximaal acht) die samen een markt vormen. Gebruikers kunnen deze Pool zelf aanmaken en de liquiditeit hiervoor inbrengen. Het protocol schaalt automatisch bij aan de hand van de koersen in de Balancer Pool. Moet het bijvoorbeeld voor 50% uit Balancer tokens bestaan en schiet de koers omhoog? Dan wordt de hoeveelheid $BAL automatisch bijgesteld zodat het weer uit 50% Balancers coins bestaat.

Door liquiditeit in te leggen in een Balancer Pool kan de ‘liquidity provider’ een gedeelte van de opbrengsten opstrijken. Het protocol regelt het technische verhaal en de gebruikers leggen de cryptocurrency in. In ruil voor de  liquiditeit ontvangen ze $BAL coins als beloning. 

Wat Balancer onderscheidt van andere DeFi protocollen is dat gebruikers een fonds tot wel acht verschillende cryptocurrency kunnen maken. Het protocol schaalt de coins in de Pool automatisch bij en de liquidity provider ontvangt ook hierover een vergoeding.

Voor grote cryptocurrency bezitters heeft een dergelijke Pool nog andere voordelen. Het is namelijk mogelijk om een Private Pool te maken. Hier kan alleen de geldverstrekker bij en kan gebruikt worden om automatisch een portfolio te managen. Wil je bijvoorbeeld 50% BTC, 20% ETH, 10 % BAL en 20 % ARK in je portfolio? De Private Pool schaalt dit automatisch bij rekening houdend met de koersschommelingen.

Wat doet de Balancer koers?

Het Balancer project is gestart in 2019 en heeft in een eerste investeringsronde zo’n $ 3 miljoen opgehaald. Sinds de start van het project heeft de koers een behoorlijke stijging meegemaakt. Dit lijkt aardig in lijn met andere DeFi projecten. We gaan steeds meer richting decentraliteit en Balancer past qua koers dus goed in dit rijtje thuis.

De eerste notering van de koers vinden we terug op 26 juni 2020. Beleggers konden de BAL coin toen kopen voor $ 17,50. Niet lang daarna zien we de eerste grote stijging terug in de bull markt van 2021 om vervolgens weer zijwaarts te bewegen. De actuele Balancer koers staat op $ 5.29.

De Balancer All Time High staat op een waarde van $ 74.45 (May 4, 2021). Dat is inmiddels 512 dagen geleden. De eerste investeringsronde leverde 3 miljoen op en inmiddels staat de totale waarde van het project op $ 193,565,781. Met die waardering heeft Balancer plek 160 op de lijst met grootste crypto projecten.

Hieronder kun je de live Balancer koers vinden in euro. 

Wat is de Balancer verwachting 2022 – 2027?

De Balancer coin (BAL) is de coin op het protocol dat gebruikt wordt om de transacties te doen en is bovendien een aandeel in het protocol zelf. Met de verwachting dat decentrale exchanges in de toekomst zullen groeien kan een dergelijk aandeel dus meegroeien.

Er moet bij verteld worden dat het netwerk in het verleden te maken heeft gehad met een hacker. Een Balancer Pool met ongeveer $ 500.000 aan o.a. wrapped Ethereum werd destijds leeggehaald en zorgde voor ophef in de gemeenschap.

Desalniettemin doet Balancer al sinds de start goed mee in de wereld van de decentrale protocollen en is het in ieder geval het overwegen waard. Sinds de hack is er niets meer voorgevallen en weet Balancer deze koers voort te zetten dan kan dit positief zijn voor de Balancer koers verwachting. De prognose voor BAL lijkt goed.

Als we voor je op zoek gaan naar de toekomstvoorspellingen voor Balancer is de grootste smet op deze verwachting de hack uit het verleden. Investeerders zijn bang dat het nogmaals voor zal komen en dat dit negatieve gevolgen zal hebben voor de BAL koers. Tot zover lijkt er alleen niet meer aan de hand.

Als we vervolgens kijken naar de toepassing van Balancer is deze interessant. Steeds vaker komen exchanges in het nieuws door hoge kosten, het verliezen van de tegoeden of zelfs het offline zijn wanneer de koersen grote schommelingen maken.

Een protocol als Balancer is hiervoor de oplossing al is er wel veel concurrentie in dezelfde markt. Weet Balancer met de BAL coin een gedeelte van deze markt op te vangen? Dan is dit positief voor de Balancer voorspelling voor de komende jaren.

De Balancer verwachting voor 2022 is alleen moeilijk te voorspellen. Zoals ik al zei is de markt waarin Balancer zich bevindt nog jong en moet deze zich nog ontwikkelen. Bovendien zijn de grillen van de markt bij een dergelijke korte termijn vaak belangrijker dan de ontwikkelingen van een project zelf.

Voor de Balancer verwachting voor 2027 is dat wel anders. De markt van Automated Market Making zou zich in een periode van vijf kunnen ontpoppen tot dé nieuwe markt en project die zich hierop richting kunnen hiervan profiteren al is dat natuurlijk geen zekerheid.

* Currency in USD
Historical Price for Balancer
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de BAL coin?

De Balancer coin is de token die centraal staat bij het project. Ga je er vanuit dat AMM belangrijker wordt in de toekomst en dat Balancer hier een gedeelte van de taart kan opeisen? Dan is het kopen van de Balancer crypto wellicht een goed idee. De twee zijn met elkaar verbonden en zodra het project populairder wordt zal ook de waarde van de coin stijgen.

Voor het kopen van de BAL crypto is het goed om te kijken naar o.a. de trends op de markt op dit moment en de supply. Hoeveel nieuwe tokens komen er nog in omloop in de komende jaren?

Huidige supply36,499,674 BALMaximale supply52,470,393 BAL
% verschil 24u-1.77%% verschil 7D-0.35%

Waar BAL kopen?

Tot voor kort was Balancer nog niet te verkrijgen op een Nederlandse exchange, maar sinds kort kun je BAL kopen op Bitvavo. Heb je besloten dat Balancer een interessante toevoeging is voor je portfolio of wil je zelfs een private pool maken om je portfolio te beheren? Dan kun je voor de BAL tokens terecht bij Bitvavo.

ExchangeOmschrijvingRating
Bitvavo (Onze aanrader!☝️)De beste keuze in NL. De laagste handelskosten & eenvoudig te gebruiken. Ontvang een welkomstbonus bij je inschrijving! 4,2/5Bezoek exchange
eToroGrootste social trading platform ter wereld. Handel zonder moeite mee met experts en profiteer van hun winst!4,2/5Bezoek exchange
BinanceDe grootste exchange ter wereld, groot assortiment en veel extra’s zoals staking & ICO’s2/5Bezoek exchange

Het laatste Balancer nieuws

Hopelijk heb ik je iets meer kunnen vertellen over de factoren die belangrijk zijn voor de Balancer verwachting. De markt van AMM, de use-case en de BAL coin zijn hierin doorslaggevend. Wat nog ontbreekt is het Balancer nieuws van dit moment. Door dit bijvoorbeeld op twitter te volgen zie je direct de laatste ontwikkelingen en weet je gelijk hoe actief het team nog is.

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Crypto parelsEen duidelijk overzicht met cryptocurrency die wellicht wel x 100 kunnen gaan, gevonden door experts met veel ervaring.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?