In de wereld van de cryptocurrency maken we voor het grootste gedeelte gebruik van exchanges om onze coins om te wisselen. We betalen hiervoor transactiekosten en zijn bovendien afhankelijk van het aanbod op de betreffende exchange en de liquiditeit van de betreffende token. Bancor bouwt het platform dat zorgt voor liquiditeit voor iedere token.

In dit artikel bekijken we Bancor. We gaan in op de Bancor koers verwachting voor de toekomst en de BNT coin, de currency op het platform.

Wat is Bancor?

Bancor is een protocol op de blockchain dat het mogelijk maakt om verschillende tokens direct voor elkaar om te ruilen. Hier komt geen exchange bij kijken en ook het vraag en aanbod principe is niet aan de orde. Het netwerk draait volledig op smart contracts en een eigen techniek die Smart Tokens genoemd wordt.

Op de meeste exchanges handel je met een bepaalde token op de markt. Jij verkoopt de coin en iemand anders kan het op dat moment kopen. Kom je een prijs overeen? Dan wordt de transactie uitgevoerd. 

Voor grote projecten zoals Ethereum en Bitcoin is dit geen enkel probleem. Deze markten zijn zo groot waardoor er altijd kopers en verkopers op de markt zijn zonder dat de prijzen hard gaan schommelen. Voor kleinere, nieuwere projecten is dit alleen wel een probleem. 

Het kan soms lang duren voordat je een bepaalde token kunt kopen omdat er simpelweg maar weinig verkopers zijn. Ook als je grote hoeveelheden van de betreffende coin wilt kopen kan dit ervoor zorgen dat de prijs flink omhoog schiet

Bancor is ontwikkeld voor precies deze markt. Het is gemaakt om deze illiquiditeit op te lossen. Bancor is namelijk van mening dat je iedere coin zo zou moeten kunnen kopen, ook al is er op dat moment even geen verkopen. Dit krijgt BNT voor elkaar door het gebruik van Smart Tokens.

Wat zijn Smart Tokens?

Smart Tokens een nieuw soort tokens gemaakt op het ERC-20 netwerk door het Bancor protocol. De Smart Tokens maken het mogelijk om ERC-20 tokens met elkaar te ruilen zonder dat hiervoor een exchange nodig is. 

Smart Tokens kunnen deze transacties intern op de blockchain afhandelen doordat de tokens een reserve aanhouden van andere ERC-20 tokens in hun smart contract. Deze Smart Tokens ‘bewaren’ dus in feite andere tokens zodat transacties op het netwerk direct afgehandeld kunnen worden zonder dat de tegoeden via een exchange moeten.

De coins in een Smart Token kunnen omgewisseld worden met coins uit een andere Smart Token. Hierdoor ontstaat een groot netwerk bij BNT dat het mogelijk maakt om iedere ERC-20 cryptocurrency direct om te wisselen voor een andere.

Bancor Network Token (BNT)

De currency die hoort bij het Bancor Netwerk is BNT. Dit is ook de eerste Smart Token op het netwerk en wordt door iedere Smart Token als reserve gehouden. Hierdoor kan BNT altijd gebruikt worden als ruilmiddel waardoor er aanzienlijk minder transacties nodig zijn om de ene crypto om te wisselen voor de andere.

De werking van Bancor heeft veel use-cases. Zodra bijvoorbeeld supermarkten een eigen loyaliteitsprogramma maken op het ERC-20 netwerk zou je de tokens van de ene winkel zo om kunnen ruilen voor de andere. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor airmiles van verschillende vliegtuigmaatschappijen of winkeltegoed van kledingwinkels. 

Liquiditeit – Constant Reserve Ratio (CRR)

De belangrijkste ontwikkeling in dit hele verhaal is het wegnemen van de noodzaak voor liquiditeit. Iedere token kan direct omgewisseld worden voor de andere zonder dat hier kopers en verkopers voor nodig zijn.

Om ervoor te zorgen dat dit altijd gebeurt zonder problemen wordt er een Constant Reserve Ratio (CRR) aangehouden bij alle Smart Tokens. Hierdoor zit geen enkele Smart Token zonder ‘tegoed’ en kunnen er altijd transacties plaatsvinden. 

Historische Bancor koers

De Bancor ICO werd gehouden in juni 2017, eindigde op de 11e en bracht maar liefst 153 miljoen dollar op. 1 BNT was op dat moment 0,01 ETH.

Bancor koers verwachting

Bancor heeft grootste plannen en de use case is duidelijk. Zorgen dat iedere token voor de andere gewisseld kan worden zonder op een exchange te staan. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos, helemaal als bedrijven in de toekomst zich meer bezig zullen houden met het maken van tokens. Loyaliteitsprogramma’s op de blockchain, kortingscodes of wat dan ook.

Mocht deze ontwikkeling zich voortzetten en Bancor blijft op deze manier werken aan het platform dan is dit goed voor de Bancor koers verwachting. De BNT koers zou in theorie dan ook sterk kunnen toenemen.

Aan de andere kant valt en staat het succes van Bancor en de BNT koers wel bij de gebruikers die het platform heeft. Er zijn wel vaker goede producten geweest die uiteindelijk niet gebruikt werden. Dit blijft afwachten maar alle goede signalen zijn in ieder geval daar.

Bancor prijs voorspelling 2020 – 2028

Zet de lijn van tokenization zich door en weet Bancor zich hier te positioneren als een vaste waarde? Dan is dit goed voor de BNT prijs voorspelling. Als we op het internet kijken naar de verwachting voor de toekomst ziet deze er dan ook rooskleurig uit.

De Bancor voorspelling voor het einde van 2020 zou wel eens uit kunnen komen rond een koers van $6,47 ($ 2,49). De Bancor verwachting voor 2023 is zelfs nog hoger dan de vraag naar het omwisselen van tokens groeit. Helemaal wanneer meer bedrijven daadwerkelijk loyaliteitsprogramma’s op bijvoorbeeld ERC-20 gaan ontwikkelen.

De BNT verwachting voor het einde van 2023 kan daarom uitkomen op een waarde van $16,13 als alles goed gaat.

Bancor wallet

Om gebruik te maken van Bancor heb je een wallet nodig die ERC-20 tokens ondersteunt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de online wallet MyEtherWallet gebruiken. Ook kun de Bancor wallet gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een Leder Nano S of Trezor T.

Bancor kopen

Wil je Bancor kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog geen account op bitvavo? Dan kun je die aanmaken via deze link en profiteren van een welkomstbonus. Je trade de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.