Zomer 2020, terwijl bijna elke coin slaapt schiet de BAND koers door het dak. Stijgingen die we in het verleden wel gewend waren, maar nu toch best speciaal is. Met een top-100 notering op Coinmarketcap en een oplossing voor de blockchain die hard nodig is, is onze interesse gewekt.

In dit artikel kijken we waarom BAND in de top staat, hoe het gaat met de Band Protocol koers en kijken we naar de Band Protocol koers verwachting en voorspellingen voor de toekomst.

De kracht van Band protocol

Band Protocol omschrijft zichzelf als een “cross-chain data oracle”. Een data oracle verbind API’s en real-world data met gedecentraliseerde applicaties (Dapps) en smart contracts. Als we het hebben over data moet je denken aan bijvoorbeeld: de aandelenkoers, track and trace en weersverwachtingen.

Cross-chain betekent dat Band Protocol een data oracle kan zijn voor meerdere blockchains. Dit is erg positief aangezien er niet veel blockchainbedrijven zijn die dit doen. De blockchain van Band Protocol wordt BandChain genoemd. BandChain is goedkoop, snel en kan door elke blockchain makkelijk gebruikt worden.

BAND maakt gebruik van Delegated Proof of stake (DPos). Bij DPos komen validators en delegators om de hoek kijken. De validators maken nieuwe blocks aan op de BandChain en verwerken de transacties. In dit geval verschaffen ze data die wordt opgevraagd. Hiervoor worden ze beloond met BAND-tokens. In totaal zijn er 100 validators op de BandChain.

De delegators delegeren hun BAND coins aan de validators in ruil voor een deel van de beloning. Delegators worden niet gedwongen om validators te onderzoeken voordat ze met ze in zee gaan. Dit is echter wel verstandig want als de validator zijn werk niet goed doet kan de ingezette BAND coins van zowel de validator als de delegator voor een deel afgenomen worden.

Het is dus aan de validator om het vertrouwen te winnen van de delegator. Iedereen kan dus geld verdienen zolang de data die wordt opgehaald nauwkeurig is en relevant. Op deze manier zorgt BAND voor real-world data die betrouwbaar en bruikbaar is voor de blockchainbedrijven die hierom vragen. Zo’n ‘data-aanvraag’ kost gelukkig minder dan 1 dollar.

Als meer blockchainbedrijven Band Protocol gaan gebruiken en de real-world data nauwkeurig en betrouwbaar blijft dan zal dit erg gunstig zijn voor de BAND koers verwachting.

Band Protocol koers

BAND heeft in totaal twee ico’s gehad en een IEO. Tijdens de eerste ICO (augustus 2018) werden er 10 miljoen BAND coins verkocht tegen een prijs van 0,30 dollar per BAND coin. Tijdens de tweede ICO (mei 2019) kostte een BAND coin 0,40 dollar. Toendertijd werden er 5 miljoen BAND coins verkocht.

Dit zijn uiteraard al flinke bedragen voor het bedrijf, alleen met de IEO verdiende ze nog meer. Er werden 12,4 miljoen BAND coins verkocht tegen een prijs van 0,47 dollar. In totaal heeft Band Protocol meer dan 10 miljoen dollar verdiend met de ICO’s en de IEO.

De koers van BAND heeft een lange tijd niet zoveel spannends gedaan. Op Coinmarketcap begint de koers van BAND vanaf april 2020 wat te stijgen. Meerdere kleine groeispurtjes zijn te zien totdat de koers omhoog knalt. Een bijna kaarsrechte lijn omhoog is te zien in augustus waarna de koers weer daalt zodra de herfst aanbreekt.

Hieronder kan je de live Band Protocol koers volgen in euro.

Band Protocol koers verwachting

We weten nu hoe BAND aan nauwkeurige data komt en hoe ze ervoor zorgt dat dit nauwkeurig blijft, maar hoe gaat het opvragen van data in zijn werking?

Wanneer iemand een data-aanvraag indient bij Band Protocol dan doet hij dat via een smart contract. In dit smart contract staat beschreven wat voor data iemand precies wil opvragen en op welke manier hij de data verzamelt wilt hebben. Het smart contract wordt ingediend en er worden validators uitgezocht die de data verschaffen. Eenmaal aangevraagd door iemand blijven de gegevens op de BandChain staan voor eventuele andere aanvragers.

Om het gemakkelijk te maken moet je even denken aan het bestellen van eten. Jij plaatst een bestelling (smart contract) voor een broodje (data) waarvan je de ingrediënten op een bepaalde volgorde op het broodje wilt hebben (ordening van de data). Jij vind nou eenmaal de saus bovenop lekkerder dan onderop.

Als de bestelling rond is wordt er een kok (validator) gekozen die dat specifieke broodje het best kan maken. Nadat je hebt betaald in BAND coin kan jij je broodje (data) binnen zes seconden verorberen.

Er zijn niet veel blockchainbedrijven die zich hierop focussen terwijl een data oracle erg noodzakelijk is om gedecentraliseerde applicaties te laten werken. Als Dapps geen toegang hebben tot externe data dan blijven de Dapps beperkt.

De potentie van Band Protocol is enorm. Ze hebben wel een directe concurrent genaamd Chainlink. Deze coin is op dit moment de grootste en populairste oracle. De voordelen die BAND heeft ten opzichte van Chainlink is dat de BandChain cross-chain is en Chainlink alleen via Ethereum werkt.

Het tweede voordeel is dat Band Protocol sneller is omdat de kans groot is dat de data die je opvraagt al is opgeslagen op de BandChain. Dit zorgt ervoor dat je snel de gegevens krijgt tegen een lage prijs.

Zorgt BAND ervoor dat de kosten laag blijven, de data snel verstuurd kan worden en blijven ze een geduchte concurrent voor Chainlink dan zal dit goed uitpakken voor de Band Protocol koers en resulteert dit in een hoge BAND koers verwachting.

Band Protocol prijs voorspelling 2020 – 2026

De prijs van BAND is afhankelijk van het aantal gebruikers en de hoeveelheid data die ze tot hun beschikking hebben. Blijft dit groeien dan groeit ook de BAND waarde. De algehele cryptomarkt speelt ook een rol in de Band Protocol waarde. Als de cryptomarkt aan populariteit wint dan is dit ook voordelig voor BAND.

Hieronder zie je de BAND prijs voorspellingen voor de toekomst.

2020: $ 10,31 ($ 16,70)
2021: $ 11,71
2022: $ 13,97
2023: $ 17,80
2024: $ 20,46
2025: $ 21,83
2026: $ 26,65

BAND kopen

Voordat je overgaat tot het kopen van BAND is het verstandig om eerst goed research te doen. Heb je besloten om te investeren in Band Protocol? Dan kan je dit doen op verscheidene exchanges waaronder die van Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan aan via deze link en betaal in je eerste week geen handelskosten.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.