Basic Attention Token is een cryptocurrency die nauw verbonden is met de Brave Browser. Het is de crypto die je uitbetaald krijgt in ruil voor je aandacht en voor het zien van advertenties. Samen met de Brave Browser heeft Basic Attention Token namelijk de potentie om de volledige online advertentiemarkt op zijn kop te zetten. In dit artikel leggen we uit wat de Basic Attention Token precies is en hoe het samenwerkt met de Brave Browser. Ook weet je na het lezen van dit artikel hoe je er zelf geld (BAT tokens) mee kunt verdienen.

De Browser

Zoals aangegeven werkt de BAT token nauw samen met de Brave Browser. Samen zijn ze onderdeel van een idee dat de complete advertentiemarkt op zijn kop gaat zetten. 

Op het moment kom je om van de advertenties online. Voor iedere video op Youtube, op iedere website (ook deze) en noem het maar op. Dit zijn advertenties die een gedeelte van je aandacht vergen, zonder dat jij hier iets voor terug krijgt. De enige die er beter van wordt is de adverteerder. Dit terwijl het jou je belangrijkste asset kost, namelijk je tijd. 

De bedenkers van de Brave Browser en Basic Attention Token zijn hard onderweg om dit concept om te gooien. Met de browser van Brave kun je namelijk standaard alle advertenties en trackers blokkeren die je tegenkomt op het internet. Dit scheelt je een hoop tijd zoals je ook kunt zien op onderstaande afbeelding.

Bespaarde tijd BAT
Bespaarde tijd BAT

Dit wordt gedaan door middel van een ingebouwde adblocker in de browser, het ‘Brave shield’. Dit is een knop je die aan of uit kunt zetten en aan de hand van de stand functioneert de browser ‘normaal’ of blokkeert het alle advertenties die je tegenkomt. Alleen deze functie is al handig en hier ben ik persoonlijk erg tevreden over, nooit meer reclames voor Youtube bijvoorbeeld.

Download de Brave Browser om BAT te verdienen

Hoe werkt de Basic Attention Token?

Maar het wordt nog mooier. Het idee achter dit concept is namelijk het veranderen van het advertentiesysteem. In de Brave browser heb je namelijk de mogelijkheid om de advertentie knop aan te zetten. Dit betekent dat je toestemming geeft aan de browser om je advertenties te tonen.

Het grote verschil hiermee is echter dat alle data die over je bekent is niet doorgestuurd wordt naar de organisatie Brave en dit is anders dan bij normale browsers.

Normaal gesproken wordt namelijk al je data verzamelt en doorgestuurd naar bijvoorbeeld Google of Facebook. Aan de hand van deze data worden vervolgens advertenties aan je getoond zonder dat je hierom gevraagd hebt.

Bij de Brave Browser wordt je data opgeslagen in je browser en alleen daar. Er zal dus nooit data naar het moederbedrijf gestuurd worden en dit zorgt dus voor veel privacy. Daarnaast is Brave van mening dat jij beloond zou moeten worden voor het zien van advertenties.

Het kost jou namelijk tijd en zelfs geld wanneer advertenties via je mobiele data ingeladen moeten worden. Hier komt Basic Attention Token om de hoek kijken. Je ontvangt namelijk 70% van het geld dat adverteerders betalen om jou een advertentie te tonen in de vorm van Basic Attention Token.

Geld verdienen in je Browser

Deze verdiende BAT coin wordt automatisch iedere maand op je wallet gestort. Bij de eerste installatie van je browser wordt je gevraagd een wallet te creëren en deze kun je vervolgens gebruiken om je BAT te claimen. 

Deze tokens kun je vervolgens laten uitbetalen of uitdelen aan je favoriete websites, je blokkeert immers ook hun advertenties. En dit is exact de gedachte achter Brave en BAT. Het hele advertentiesysteem zoals dat nu bestaat gaat ten koste van de gebruiker van het internet. Met de Basic Attention Token kunnen zowel jij als de adverteerders profijt hebben van advertenties. 

Jij ontvangt advertenties op basis van de websites die je graag bezoekt. Deze data is volledig privé en wordt alleen in jouw browser opgeslagen. Je ontvangt hiervoor 70% van de opbrengsten en herverdeeld een gedeelte naar de door jou bezochte sites. Zo hou jij een vergoeding over voor het zien van advertenties en blijven de websites die je bezoekt inkomsten houden voor het maken van goede content.

Dit idee zorgt voor een win-win situatie en heeft daarom grote kans het huidige advertentiesysteem op zijn kop te gooien. Dat is namelijk alleen maar een win voor de mensen die advertenties tonen en niet voor alle betrokkenen.

BAT advertentiebeleid

Groei van het project

Dat dit concept aanslaat mag duidelijk zijn. Het is namelijk begin deze maand al de 10 miljoen actieve maandelijkse gebruikers voorbij gegaan. Ook worden er sinds kort (mondjesmaats) advertenties getoond aan Nederlandse gebruikers, waardoor de eerste BAT tokens verdient worden. Het mag duidelijk zijn dat de potentie van dit project groot is en daarmee dus ook de BAT koers verwachting.

Historische Basic Attention Token koers

Basic Attention Token is tot stand gekomen met behulp van een ICO. Deze werd gehouden op 31 mei 2017 en sindsdien is het hard gegaan met het project. De BAT coin werd tijdens de ICO verkocht voor 0.0360 USD en heeft grote pieken en dalen gezien zoals ieder ander Crypto project.

De actuele BAT koers vind je hieronder:

Basic Attention Token koers verwachting

Zoals gezegd heeft het project veel potentie. Veel mensen zijn ontevreden over het huidige advertentiebeleid op het internet. Er is dan ook veel draagvlak voor het project. Wat de BAT crypto koers betreft blijft het echter afwachten of ook dit zal aanslaan. Er komen in ieder geval veel nieuwe gebruikers bij en dit is erg positief.

Deze gebruiker zullen echter op termijn ook de verdiende BAT weer uit moeten delen aan de publishers om het advertentiebeleid daadwerkelijk te veranderen. Als iedereen de tokens alleen maar aan zichzelf uitbetaald is dit positief voor de gebruikers groei, maar zullen publishers op termijn ontevreden zijn. 

De koers verwachting is desondanks erg positief. Er zijn maar weinig projecten die een vergelijkbare harde groei doormaken en dit zorgt dus voor een hoge verwachting voor de BAT waarde in de toekomst.

Basic Attention Token prijs voorspelling 2020 – 2026

De BAT prijs voorspelling is erg positief. Dit heeft niet in de laatste plaats te maken met de enorme groei van de Brave Browser. Iedereen die de browser gebruikt komt automatisch in aanraak met de BAT token en zoals bij ieder crypto project geldt: Hoe meer gebruikers, hoe beter.

Hoe meer mensen de potentie inzien van het advertentiebeleid, hoe meer mensen op termijn ook zullen investeren in de token die eraan verbonden zit. De Basic Attention Token. Automatisch zal dit dan een positieve werking hebben op de waarde van de BAT. 

Er zijn een hoop voorspellingen gedaan voor de BAT coin en deze moet je nooit zomaar aannemen. Wel kan het dienen als voorzetje. Met het oog op de toekomst lijkt de Basic Attention Token koers verwachting zeer positief.

Recent nog kondigde Brave aan te stoppen met het zeer succesvolle referral programma. Dit betekent dat alle websites die de browser onder de aandacht brachten hier geen beloning meer voor krijgen. Minder BAT tokens op de markt is de potentie voor hogere koersen.

Hieronder vind je enkele van de Basic Attention Token voorspellingen voor de toekomst:

2020: $ 0,429 ($ 0,418)
2021: $ 0,423
2022: $ 0,655
2023: $ 0,670
2024: $ 0,732
2025: $ 0,925
2026: $ 0,922

Basic Attention Token kopen

Heb je besloten Basic Attention Token op te willen nemen in je portfolio? Dan kun je dit op twee manieren doen. Uiteraard kun je het gaan verdienen door de Brave Browser te downloaden en te gebruiken. Dat kun je hier doen.

De snelste manier om BAT toe te voegen aan je portfolio is door het te kopen. Dit kan gemakkelijk met iDeal op deze exchange. Zo weet je zeker dat je kunt profiteren van een eventuele stijging van de koers mocht het project verder doorgroeien.

Beste wallet voor Basic Attention Token

Er wordt automatisch een wallet voor je aangemaakt in je browser mocht je hiervoor kiezen. Dit is heel gemakkelijk en zonder moeite te regelen. Hier wordt je verdiende BAT coin in opgeslagen. Wil je dit nou uitbetalen? Dan gebeurt dit naar de officiële partner Uphold. Vanaf daar kun je het versturen naar een wallet op bijvoorbeeld Bitvavo om het uit te laten betalen.

Je kunt het natuurlijk ook sturen naar een hardware wallet om het veilig te bewaren voor de toekomst. Nog geen hardware wallet? Dan kun je deze hier aanschaffen.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.