Leestijd: 2 minuten

De kans is groot dat je regelmatig wat cryptotermen voorbij hoort komen. Dat is ook niet zo gek, want het lijkt erop dat de zogenoemde digitale munten steeds populairder beginnen te worden. Zo kun je bijvoorbeeld ook beleggen in crypto. Zit jij daar ook aan te denken? Dan is het wel belangrijk om eerst deze do’s en don’ts door te nemen én in het achterhoofd te houden.

Do

1. Goed verdiepen

Voordat je in de beleggingswereld duikt en wil gaan starten met beleggen in crypto, is het eerst belangrijk om je goed te verdiepen. Niet alleen in het beleggen zelf, maar ook in de verschillende soorten cryptomunten. Wellicht heb je al enige ervaring met beleggen, maar de kans is natuurlijk ook aanwezig dat je niet goed weet waar je moet beginnen. In beide gevallen geldt dat het belangrijk is om je goed te verdiepen in de digitale munt: het beleggen in crypto is namelijk een vak apart. Zoek daarom informatie op over de munt en zijn achtergrond, zodat je zeker weet dat je niet gauw voor verrassingen komt te staan.

2. Weet waarin te beleggen

Er zijn meerdere cryptomunten waarin jij kunt beleggen. Denk alleen al aan de populaire Bitcoin en Ethereum. Voordat je gaat beleggen is het dan ook een absolute do om te weten in welke munt jij wil beleggen. Ken de geschiedenis van de munt, de momentele waarde en welke natuurlijk het meest betrouwbaar is. Je kunt bij meerdere exchanges crypto kopen.

Don’t

1. Al je geld beleggen

Het is belangrijk om nooit al jouw geld te beleggen. Je wil natuurlijk maar al te graag dat jouw geld meer waard wordt, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het risico op verlies bestaat natuurlijk ook. Beleg daarom alleen met geld dat je eventueel zou kunnen missen. Zet bijvoorbeeld iedere maand een bepaald bedrag op zij waar je niks mee doet, maar eventueel wel kunt gebruiken voor het beleggen.

2. Het risico niet kennen

Beleggen is natuurlijk niet zonder risico’s, dat weten we allemaal. Toch is het belangrijk om dit punt alsnog te benoemen. Want ook als je gaat beleggen in crypto, heb je te maken met risico’s. Een cryptomunt heeft namelijk geen vaste waarde en kan dus altijd meer of minder waard worden. Bovendien kleven er meer risico’s aan het beleggen in crypto: zo is er bijvoorbeeld nog vrij weinig toezicht. Wees je dus bewust van deze risico’s.

0 CommentsClose Comments

Leave a comment