De beleggingsadviseur Guggenheim waarschuwt voor een mogelijke pullback van de bitcoin koers. De CIO vergelijkt de huidige bitcoin markt zelfs met een bubbel zoals ook GameStop die eerder meemaakte. Hij noemt deze pull back een goed instapmoment voor beleggers in bitcoin die dit doen voor de lange termijn.

Een goed instapmoment

Scott Minerd, de Chief Investment Officer (CIO), laat weten dat het een pullback in de bitcoin koers verwachting. Hierbij worden koersen van $ 20 – 30 K genoemd. Tot deze niveaus zou de koers terug kunnen zakken. Hierbij noemt hij overigens geen moment waarop dit zou moeten gebeuren.

Op zich is dit geen vreemde conclusie. In het verleden is er altijd een grote pullback geweest na een bull markt. Er zijn echter wel wat dingen anders sinds de vorige bull markt in 2017. Zo kopen nu veel grote bedrijven bitcoin voor de lange termijn in tegenstelling tot jaren geleden. Op z’n minst zou dit betekenen dat de ‘bodem’ hoger is als deze bedrijven niets verkopen. 

Deze pullback is voor beleggers altijd een goed instap moment gebleken en daarom geen reden tot paniek. In 2018 en 2019 toen bitcoin ‘dood’ was na de bull markt kochten veel beleggers juist nieuwe bitcoin. Hier worden nu de vruchten van geplukt. Bitcoin daalde na de vorige all time high van rond de $ 20.000 helemaal terug naar ongeveer $ 4.000. Met de huidige koers van $ 56,463.00 is dit een behoorlijk rendement.

Guggenheim heeft eerder ook zeer positieve verwachtingen uitgesproken voor de lange termijn. Hierbij moet je denken aan een waarde van $ 400 – $ 600K binnen tien tot twintig jaar. 

Alle koersen die omhoog gaan zullen ook weer eens omlaag komen. Dit geldt voor altcoins en voor bitcoins. Er bestaat iets als een cyclus en deze is in het verleden redelijk accuraat gebleken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kijken naar het Stock to Flow model of de historische koers van Bitcoin sinds het ontstaan. Je kunt hier een aantal interessante patronen in ontdekken voor en na een grote piek.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.