Dit zijn vragen die mensen in de wereld van Bitcoin en cryptocurrency vaak te horen krijgen: Ben ik te laat met het kopen van Bitcoin? Is het te laat om cryptocurrencies te kopen? In dit artikel probeer ik antwoord te geven op deze vragen.

Vaak worden deze vragen gesteld met de gedachte om even snel veel geld te verdienen. Als dit je insteek is dan heeft het niet zoveel zin om het aan mensen te vragen, want niemand kan je het met honderd procent zekerheid zeggen. Daarnaast is het ook niet de juiste reden om te investeren in welk project dan ook. De beste reden om ergens in te investeren is om er ook daadwerkelijk in te geloven.

Ditzelfde geldt voor bedrijven op de ‘normale’ stock exchange. Denk je dat je morgen miljonair kunt zijn door nu te investeren in Google of Facebook? Waarschijnlijk niet. Maar denk je dat deze bedrijven nog zullen groeien in de toekomst? Dan is het misschien niet onverstandig om een gedeelte van het geld dat je kunt missen hierin te investeren. Hetzelfde kun je zeggen over Bitcoin.

Wat is het verloop van de Bitcoin koers?

Door de jaren heen zijn er veel momenten geweest van extreme euforie en extreme moedeloosheid in de Bitcoin wereld. Vaak was dit afhankelijk van de waarde van het project op dat moment.

Jaren geleden konden mensen nog Bitcoin kopen voor een paar centen. Je kunt je voorstellen dat die mensen nu een enorm groot vermogen hebben als ze de BTC hebben weten te behouden. Er zijn voorbeelden van mensen die bedrijven verkocht hebben voor meer dan 100.000 Bitcoin. Maar denk je dat deze personen niets met hun Bitcoin gedaan hebben in de tussentijd?

In die tijd schommelde de Bitcoin prijs tussen de $100 en $300. Je kunt je voorstellen dat toen de Bitcoin prijs eind 2013 steeg naar $1300 deze mensen een hoop verkocht hebben. De garantie dat iets meer waard blijft heeft niemand, maar achteraf zullen ze er misschien wel flink van gebaald hebben want het is twee jaar geleden ruim $20.000 waard geweest.

Van dit soort momenten zijn er talloze geweest in de geschiedenis van Bitcoin en het antwoord op de vraag of je te laat bent om Bitcoin te kopen is dan ook een duidelijke nee.

Niemand weet precies wat de Bitcoin prijs gaat doen, maar zoals uitgelegd in het artikel over de Bitcoin koers verwachting is het niet verstandig alleen maar te letten op de prijs. Geloof je in Bitcoin en denk je dat we het in de toekomst meer zullen gebruiken? Dan doe je er goed aan een beetje van het geld dat je kunt missen te investeren. Het doet er in dit geval niet toe wat de huidige prijs is, het gaat met deze redenatie toch meer waard worden.

Baal momenten uit het verleden

Heel regelmatig is Bitcoin als dood geschetst in de media. Nog niet zo heel lang geleden was dit weer het geval. Na de prijsstijging eind 2017 begon de prijs te dalen tot een aantal maanden geleden het dieptepunt bereikt werd van iets meer de $3000. Vele mensen deden hun verhaal dat ze baalden geld gestopt te hebben in Bitcoin. Maar niet veel later is de Bitcoin prijs ruim verdubbeld en dit is iets wat in de geschiedenis van Bitcoin al vaak gebeurt is.

Zo zijn er talloze voorbeelden te noemen van mensen die balen Bitcoin verkocht te hebben. Zo ook een Twittergebruiker in een tweet uit 2011. Hij geeft aan te balen zijn 1700 Bitcoin verkocht te hebben rond de $0,30 want ze waren niet veel later $8 waard. Hieruit blijkt maar weer dat het soms heel aantrekkelijk lijkt om Bitcoin te verkopen, maar het is tot nu toe vaak negatief uitgepakt.

Balen vanwege de verkoop van Bitcoin
Balen vanwege de verkoop van Bitcoin

Niemand kan met zekerheid zeggen wat de Bitcoin koers gaat doen. Veel mensen hebben tijdens de hype eind 2017 voor een relatief hoge prijs BTC gekocht. Deze mensen staan op het moment onder water met hun investering. Pas op het moment dat je die BTC ook echt verkoopt neem je je verlies. Bewaar je de Bitcoin en wacht je op betere tijden? Dan kan het maar zo zijn dat er weer nieuwe all time high’s aanbreken. Maar wanneer en of dat zal zijn weet niemand.

Hoe sprak men in 2012 over Bitcoin?

Naar mijn idee is de manier waarop tegenwoordig gesproken wordt over Bitcoin niet zo anders dan in 2012. Iedereen probeert er het beste van te maken en alleen de mensen die er echt in geloven blijven actief in de crypto wereld. Op onderstaande video is te zien hoe iemand begin 2012 sprak over de Bitcoin prijs en zijn verwachting. Interessant bij het kijken van deze video is het nadenken over de toekomst. Misschien kijken wij over 7 jaar wel terug op deze tijd en hebben we allemaal spijt dat we niet geprofiteerd hebben van de ‘lage’ Bitcoin prijs van bijna €7000 op dit moment. Maar tegelijk is het belangrijk om te onthouden dat Bitcoin over 7 jaar misschien ook niet meer bestaat. Ik kan het me niet voorstellen, maar wie weet.

Het belangrijkste wat je uit dit artikel kunt halen is het volgende: investeer alleen maar het geld dat je kunt missen en doe dit alleen maar als je daadwerkelijk in het project gelooft. Op deze manier kun je je investering beschouwen als verloren en hoef je je minder druk te maken om de prijsschommelingen die gegarandeerd voor gaan komen. Spreek met jezelf een leuke prijs af waarvoor je eventueel iets wilt verkopen en kijk pas weer naar je investering zodra je doel gehaald is. Dit scheelt je een hoop stress gedurende de rit, want schommelen doet de prijs van Bitcoin in ieder geval.

Bitcoin kopen

Het is duidelijk dat het actief handelen in Bitcoin en het investeren voor de lange termijn twee hele verschillende dingen zijn. Persoonlijk is het mij te doen voor de lange termijn en mocht je dit ook willen doen is het verstandig met een aantal dingen rekening te houden.

Zo moet je allereerst Bitcoin kopen en dit bewaren op een hardware wallet. Als je actief gaat handelen kun je je crypto op een exchange bewaren. Maar wil je er voor een langere termijn niet meer naar omkijken, dan doe je er goed aan bijvoorbeeld een Ledger Nano X aan te schaffen. Hiermee bewaar je je Bitcoin offline, waardoor het niet gestolen kan worden door hackers. Houdt hierbij rekening dat je je private keys goed weet te bewaren, want mocht je dit kwijtraken ben je ook je Bitcoin kwijt. Via onderstaande knop kun je direct beginnen met het investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Koop hier direct je Bitcoin

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.