Het wordt vaak aangegeven dat Bitcoin een ‘hedge’ is tegen het huidige financiële systeem. Je kunt je ermee ‘verzekeren’ tegen de soms schandalige praktijken op de financiële markt. De maximale hoeveelheid Bitcoin (21 miljoen) kan nooit aangepast worden en hierdoor is het daadwerkelijk schaars. Helemaal wanneer we dat vergelijken met de euro en dollar die op dit moment op grote schaal bijgedrukt worden.

Geld bijdrukken voor de coronacrisis

Er wordt altijd een bepaalde hoeveelheid geld bijgedrukt maar sinds de Corona toestand is dit behoorlijk opgeschroefd. Zo heeft de Europese Centrale Bank in maart al aangegeven minstens 750 miljard euro bij de drukken om de pandemie en de economische gevolgen tegen te gaan. 

Ook de Federal Reserve in Amerika heeft aangegeven nog zeker 3x zoveel geld te ‘printen’ om de economische gevolgen van de coronacrisis te kunnen dekken. Dit geld is bedoeld om bedrijven boven water te houden, banen te behouden en om te verdelen onder de mensen ter compensatie voor het verlies van inkomen.

Het probleem aan deze manier van financieren is alleen dat het geld nergens vandaan komt. Het is geen geld dat opgehaald is door belastingen en komt ook niet uit de spaarpot. Het wordt letterlijk bijgemaakt en dit zorgt voor problemen. Het geld dat namelijk al in de omloop is wordt minder waard, er is namelijk meer van hetzelfde.

Moneyprinter go brr meme
Moneyprinter go brr meme

Bitcoin bull run

Volgens Tyler Winklevoss, mede-eigenaar van de Gemini exchange en groot Bitcoin fanaat (en bezitter) is dit een goed teken voor Bitcoin. Hij verwacht dat al dit nieuwe geld een nieuwe Bitcoin bull market kan veroorzaken. Een periode zoals we ook zagen eind 2017 en begin 2018 waarin de Bitcoin koers hard steeg. 

De aandelenmarkt zou door dit geld omhoog gebracht worden maar zal ook de aandacht op Bitcoin richten als alternatief voor dezelfde aandelenmarkt. Veel financiële experts geven aan dat het belangrijk is om je geld te bewaren in assets buiten de ‘stock market’ en noemen steeds vaker Bitcoin als goede investering. 

bijdrukken geld is goed voor bitcoin

Webinar beleggen & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In dit Gratis Webinar leer je de beginselen van het beleggen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.