Het wordt vaak aangegeven dat Bitcoin een ‘hedge’ is tegen het huidige financiële systeem. Je kunt je ermee ‘verzekeren’ tegen de soms schandalige praktijken op de financiële markt. De maximale hoeveelheid Bitcoin (21 miljoen) kan nooit aangepast worden en hierdoor is het daadwerkelijk schaars. Helemaal wanneer we dat vergelijken met de euro en dollar die op dit moment op grote schaal bijgedrukt worden.

Geld bijdrukken voor de coronacrisis

Er wordt altijd een bepaalde hoeveelheid geld bijgedrukt maar sinds de Corona toestand is dit behoorlijk opgeschroefd. Zo heeft de Europese Centrale Bank in maart al aangegeven minstens 750 miljard euro bij de drukken om de pandemie en de economische gevolgen tegen te gaan. 

Ook de Federal Reserve in Amerika heeft aangegeven nog zeker 3x zoveel geld te ‘printen’ om de economische gevolgen van de coronacrisis te kunnen dekken. Dit geld is bedoeld om bedrijven boven water te houden, banen te behouden en om te verdelen onder de mensen ter compensatie voor het verlies van inkomen.

Het probleem aan deze manier van financieren is alleen dat het geld nergens vandaan komt. Het is geen geld dat opgehaald is door belastingen en komt ook niet uit de spaarpot. Het wordt letterlijk bijgemaakt en dit zorgt voor problemen. Het geld dat namelijk al in de omloop is wordt minder waard, er is namelijk meer van hetzelfde.

Moneyprinter go brr meme
Moneyprinter go brr meme

Bitcoin bull run

Volgens Tyler Winklevoss, mede-eigenaar van de Gemini exchange en groot Bitcoin fanaat (en bezitter) is dit een goed teken voor Bitcoin. Hij verwacht dat al dit nieuwe geld een nieuwe Bitcoin bull market kan veroorzaken. Een periode zoals we ook zagen eind 2017 en begin 2018 waarin de Bitcoin koers hard steeg. 

De aandelenmarkt zou door dit geld omhoog gebracht worden maar zal ook de aandacht op Bitcoin richten als alternatief voor dezelfde aandelenmarkt. Veel financiële experts geven aan dat het belangrijk is om je geld te bewaren in assets buiten de ‘stock market’ en noemen steeds vaker Bitcoin als goede investering. 

bijdrukken geld is goed voor bitcoin

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.