Leestijd: 2 minuten

Meest recente update: 3 juli 2022 by Kaj

Het wordt vaak aangegeven dat Bitcoin een ‘hedge’ is tegen het huidige financiële systeem. Je kunt je ermee ‘verzekeren’ tegen de soms schandalige praktijken op de financiële markt. De maximale hoeveelheid Bitcoin (21 miljoen) kan nooit aangepast worden en hierdoor is het daadwerkelijk schaars. Helemaal wanneer we dat vergelijken met de euro en dollar die op dit moment op grote schaal bijgedrukt worden.

Geld bijdrukken voor de coronacrisis

Er wordt altijd een bepaalde hoeveelheid geld bijgedrukt maar sinds de Corona toestand is dit behoorlijk opgeschroefd. Zo heeft de Europese Centrale Bank in maart al aangegeven minstens 750 miljard euro bij de drukken om de pandemie en de economische gevolgen tegen te gaan. 

Ook de Federal Reserve in Amerika heeft aangegeven nog zeker 3x zoveel geld te ‘printen’ om de economische gevolgen van de coronacrisis te kunnen dekken. Dit geld is bedoeld om bedrijven boven water te houden, banen te behouden en om te verdelen onder de mensen ter compensatie voor het verlies van inkomen.

Het probleem aan deze manier van financieren is alleen dat het geld nergens vandaan komt. Het is geen geld dat opgehaald is door belastingen en komt ook niet uit de spaarpot. Het wordt letterlijk bijgemaakt en dit zorgt voor problemen. Het geld dat namelijk al in de omloop is wordt minder waard, er is namelijk meer van hetzelfde.

Moneyprinter go brr meme
Moneyprinter go brr meme

Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Bitcoin bull run

Volgens Tyler Winklevoss, mede-eigenaar van de Gemini exchange en groot Bitcoin fanaat (en bezitter) is dit een goed teken voor Bitcoin. Hij verwacht dat al dit nieuwe geld een nieuwe Bitcoin bull market kan veroorzaken. Een periode zoals we ook zagen eind 2017 en begin 2018 waarin de Bitcoin koers hard steeg. 

De aandelenmarkt zou door dit geld omhoog gebracht worden maar zal ook de aandacht op Bitcoin richten als alternatief voor dezelfde aandelenmarkt. Veel financiële experts geven aan dat het belangrijk is om je geld te bewaren in assets buiten de ‘stock market’ en noemen steeds vaker Bitcoin als goede investering. 

bijdrukken geld is goed voor bitcoin

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.