Leestijd: < 1 minuut

China is nu veel serieuzer dan in 2017 en andere voorgaande jaren over zijn crypto-verbod, meent Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance. In een recent interview liet hij weten dat Binance zich inzet om aan de regelgeving te voldoen en positieve gesprekken heeft gevoerd met regelgevende instanties wereldwijd.

China serieuzer over crypto-verbod dit jaar

Binance werd halverwege 2017 in China opgericht. Het waren de Chinese gebruikers die sterk bijdroegen aan het succes van Binance. Sinds 2017 is China echter bezig met het uitroeien van de cryptocurrency industrie. Dit jaar heeft China zijn crypto-verbod strenger gemaakt en treedt het hard op.

In 2017 blokkeerde China’s firewall Binance.com. Dit jaar heeft China echter zelfs sms-berichten naar Chinese nummers geblokkeerd, die cruciaal zijn bij twee-factor authenticatie (2FA). Ook e-mail authenticatie is onmogelijk gebleken voor Chinese gebruikers, onthulde CZ.

Binance is de afgelopen maanden in verschillende rechtsgebieden hard aangepakt door toezichthouders. In sommige landen was dat vanwege zijn lakse verificatiemethoden. Daardoor konden criminelen het Binance platform gebruiken om geld wit te wassen en mensen op te lichten.

CZ is echter vastbesloten ervoor te zorgen dat Binance de regelgeving naleeft. Met name omdat het met toenemende kritiek te maken heeft gekregen vanuit verschillende landen. Daarom publiceerde Binance onlangs een zogeheten Bill of Rights.

Deze roept onder andere op tot universele toegang tot financiële instrumenten en ook tot de strikte bescherming van persoonlijke data van gebruikers. Deze Bill of Rights is een stap om beter te voldoen aan wereldwijde en lokale regelgeving.

Maar volgens CZ is er geen enkele manier waarop Chinese gebruikers op een redelijke manier gebruik kunnen blijven maken van crypto-platforms zoals dat van Binance. CZ verwacht ook niet dat het beleid op korte termijn zal veranderen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.