Leestijd: < 1 minuut

Binance’s oprichter en CEO, Changpeng “CZ” Zhao, is de rijkste etnische Chinees in leven, beweert het mediakanaal Caijing. Mainstream Chinese media lijken terughoudend te zijn om over het nieuws te berichten.

Mediakanaal Caijing beweert dat Zhao de rijkste Chinese man is

De bewering werd gedaan door het uitgesproken mediakanaal Caijing op Weibo. Het werd vervolgens uitvoerig behandeld door talrijke Chineestalige zenders. De meeste daarvan zijn buiten het vasteland van China gevestigd. De grote mediakanalen in China zwegen echter over de zaak.

Het mediakanaal citeerde gegevens van niet bij naam genoemde “insiders”, en ook eerder gepubliceerde informatie van Forbes. Daarin stond dat Binance gewaardeerd werd op $300 miljard. Het mediakanaal voegde eraan toe dat Zhao, een Chinees-Canadees, 30% van de aandelen van Binance bezit.

Als deze berekeningen juist zijn, is het hoofd van Binance nu $90 miljard waard. Dit zou betekenen dat Zhao de rijkste [Chinese] man is geworden en tot de top 10 rijkste mensen ter wereld behoort.”

Het mediakanaal wees er snel op dat de oprichter van drankgigant Nongfu Spring, Zhong Sui Sui, de rijkste man in China is en de op één na rijkste Chinees ter wereld. Dit terwijl Zhao nu 35% meer waard is dan hij.

De volgende op de lijst was ByteDance (de TikTok operator) oprichter Zhang Yiming. Hij werd op zijn beurt gevolgd door Zeng Yuqun. Dit is de oprichter en voorzitter van het Ningde Times media imperium.

Zhao zelf leek de logica achter de berekeningen in twijfel te trekken met een tweet waarin hij zelf wat wiskunde uitvoerde. Op Weibo waren er veel reacties, waaronder het volgende:

“Hij is de rijkste man [op de lijst] alleen omdat hij aandelen Binance bezit. De waarde van zijn cryptocurrency bezittingen wordt niet eens meegeteld. Hij is iemand die met recht vergeleken kan worden met Elon Musk.”


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.