Leestijd: 3 minuten

Binance is een van de grootste exchanges ter wereld. Naast het handelen in cryptocurrency is het ook mogelijk om te handelen met leverage, je Binance coin te staken via de Binance Launchpool en te profiteren van nieuwe tokens. In dit artikel gaan we het hebben over de Binance Launchpad. Een nieuwe methode voor nieuwe projecten om fondsen te werven.

Binance Launchpad

Binance is al tijden de grootste exchange ter wereld. Dat betekent dat talloze handelaren het platform weten te vinden voor hun crypto aankopen. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat het voor nieuwe projecten interessant is om op Binance te komen. Ze komen hiermee direct met al deze handelaren in aanraking en dit doet wonderen voor de bekendheid en de koers.

Een zeer geschikte manier voor projecten om dit te doen is via de Binance Launchpad. In plaats van het houden van een ICO op de eigen website wordt de tokensale uitgevoerd op Binance zelf. Gebruikers van Binance kunnen met de hoeveelheid Binance coins die ze hebben exclusief meedoen aan de token sale van het nieuwe project.

Voor de nieuwe projecten is dit zeer interessant, want al deze nieuwe investeerders komen in een keer in aanraking met de nieuwe token. Bij een lancering op enkele kleinere exchanges is de bekendheid lang niet zo groot.

Voor de beleggers is het interessant om hieraan mee te doen aangezien de token sale exclusief is op de Binance exchange. Je bent er dus als eerste bij. In het verleden zijn er al een hoop tokens via de Binance Launchpad flink in waarde toegenomen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Injective Protocol

Bij de token sale van Injective Protocol op de Binance Launchpad ging 1 INJ over de toonbank voor 0,013 BNB. Op het moment van schrijven staat dit op 0,22 BNB. Een stijging van 1692%.

 • Alpha Finance Lab

Bij de token sale van Alpha Finance Lab kon je 1 ALPHA kopen voor 0,00073 BNB. Nu staat de ALPHA koers op 0,047 BNB. Een stijging van 6438%..

 • The Sandbox

Gedurende de Launchpad token sale van The Sandbox ging 1 SAND over de toonbank voor 0,00038 BNB. Inmiddels staat de koers op 0,002 BNB. Dit is een stijging van 526%.

 • Kava

Kava werd verkocht voor 0,0258 BNB tijdens de eerste verkoop op Binance. Inmiddels staat de koers op 0,056 BNB per KAVA coin. Dit is een stijging van 217%.

In totaal zijn er tot nu toe 22 coins op het platform gelanceerd. Deze zijn inmiddels allemaal te verhandelen op de Binance exchange en hebben investeerders geen windeieren gelegd. 


Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Hoe doe ik mee aan de Binance Launchpad?

Meedoen aan een Binance Launchpad token sale is heel eenvoudig. Het belangrijkste wat je moet doen is het aanhouden van een bepaalde hoeveelheid Binance Coins in je binance account. Er wordt namelijk vaak gewerkt met een loterij.

Over een bepaalde periode wordt er gekeken naar de gemiddelde hoeveelheid BNB die je op je account hebt gehad. Hiervoor kun je na deze periode een loterij ticket claimen en tokens kopen. Dit is bedacht om een zo eerlijk mogelijk distributie systeem te bedenken.

Een handig tip hierbij is dat je je Binance Coin in je Binance Vault kunt bewaren. Ze tellen in dit geval mee en zo ontvang je toch beloningen terwijl je Binance Coins op je account hebt.

 1. Ga naar Binance
 2. Stort of koop Binance Coin op je account
 3. Kies in het menu onder ‘Finance’ voor ‘Binance Earn’. Klik onder ‘Flexibele looptijden’ op ‘Launchpool’ en ‘toon meer’
 4. Hier zie je de Launchpad en de beschikbare en historische tokens. 
 5. Door op ‘View Details’ te klikken kun je meer lezen over de distributie en de voorwaarden van de token sale
 6. Om mee te doen is het verstandig om zoveel mogelijk BNB tokens op je account te hebben, bijvoorbeeld in de Binance Vault. Ook moet je je KYC gedaan hebben

De Binance Launchpad is een interessante manier om als eerste bepaalde coins te kopen voordat ze te verhandelen zijn op de markt. De eerste investeerders boeken vaak de grootste winsten.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

 • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
 • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
 • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
 • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
 • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.