Leestijd: 2 minuten

Binance US, de Amerikaanse dochteronderneming van ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, is bezig met het sluiten van een pre-IPO-financieringsronde. Binance US zal zijn pre IPO-financiering over ongeveer een of twee maanden sluiten en verwacht daarmee een paar honderd miljoen dollar binnen te halen.

Binance US wil een paar honderd miljoen gaan ophalen in pre IPO-financiering

Binance US, de Amerikaanse dochteronderneming van ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, is bezig met het sluiten van een pre IPO-financieringsronde. Binance Global CEO Changpeng “CZ” Zhao, verwacht “een paar honderd miljoen dollar”. Op te kunnen halen. 

Financieringspogingen hebben in het verleden niet goed uitgepakt voor Binance US. Deze werden zelfs gedwarsboomd door zorgen van beleggers over de macht van CZ over de beurs en leidden zelfs tot het aftreden van ex-CEO Brian Brooks.

De financiering komt op een moment dat cryptocurrency en blockchain bedrijven in hun hordes investeerders aantrekken nu de industrie flink aan het toenemen is. Dit jaar alleen al hebben mega financieringsrondes bijna $4 miljard opgebracht voor slechts 10 bedrijven.

In juli haalde FTXexchange $900 miljoen op bij een waardering van $18 miljard, met Sequoia Capital en Coinbase Ventures onder de opmerkelijke investeerders. Circle, het bedrijf achter de populaire USDC stablecoin, haalde in mei $440 miljoen op en kondigde aan dat het naar de beurs zou gaan via een SPAC deal die het bedrijf op $4,5 miljard zou waarderen.

Andere bedrijven die succesvolle financieringsrondes hadden waren Ledger, BlockFi, Siolana en Fireblock. Ledger haalde in juni $380 miljoen op met een waardering van $1,5 miljard. BlockFi wist in maart $350 miljoen op te halen bij een waardering van $3 miljard. Solana Labs was ook succesvol in zijn fondsenwerving en haalde in juni $314 miljoen op via een onderhandse verkoop van tokens. Fireblocks haalde in juli $310 miljoen op bij een waardering van $2 miljard.

Binance US heeft hoge doelen voor de pre IPO-financiering. Hoewel CZ geen specifieke cijfers bekendmaakte, beweerde hij dat het om een “paar honderd miljoen dollar” zou gaan.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.