Leestijd: 2 minuten

Vorig jaar zagen we dat steeds meer landen harder gingen optreden op het gebied van crypto. Verwacht wordt dat er dit jaar steeds meer crypto-regelgeving zal komen. Veel blockchain bedrijven en crypto beurzen zullen nu op zoek gaan naar nieuwe landen om te verkennen. Bij het overwegen van mogelijke opties springt één land boven de rest uit.

Binance en Ripple focussen zich op dit gebied

Zowel Binance als Ripple hebben belangstelling getoond voor de regio Midden Oosten en Noord Afrika [MENA]. Een belangrijke reden daarvoor is een meer open regelgevend klimaat voor fintech innovatie.

Ripple heeft zijn oog laten vallen op de MENA-markten vanwege de waarde van zijn overboekingsnetwerken. Haar partnerschap met Pyypl om On-Demand Liquidity (ODL) in het Midden-Oosten in te zetten was daar een voorbeeld van, evenals haar regionale hoofdkwartier in Dubai.

Intussen is Binance naar verluidt aan het kijken naar een eigen hoofdkwartier in Dubai. Eind december ondertekende de crypto-uitwisselingsgigant zelfs een Memorandum of Understanding [MoU] met de Dubai World Trade Centre Authority om een “industrie-hub” op te richten.

Een nieuw overzichtsrapport van Arab News merkte de stijgende stroom van durfkapitalistische financiering naar de fintech sector van Saoedi-Arabië op. Volgens de publicatie werden tussen januari en augustus 2021 16 deals gesloten met een totale waarde van zo’n $157,2 miljoen. Dit is 10x zo veel ten opzichte van de in 2020 genoteerde waarde.

In een Arab News rapport stond dat de lancering van Open Banking in Saudi-Arabië in 2022, waarmee bedrijven gegevens over hun lopende rekeningen van consumenten kunnen delen als daarvoor toestemming is gegeven, zal naar verwachting ook het tempo van de fintech ontwikkeling versnellen.”

Het is mogelijk dat nieuwe programma’s als deze een signaal kunnen zijn voor crypto-bedrijven die een nieuwe markt willen verkennen. Intussen zijn de Saoedische Visie 2030 en het Ontwikkelingsprogramma voor de Financiële Sector twee initiatieven waarvan ook verwacht wordt dat ze digitale belanghebbenden naar de regio zullen trekken.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.