Leestijd: 2 minuten

Binance gaat zijn activiteiten in Singapore afbouwen nadat het zijn lokale licentieaanvraag formeel heeft ingetrokken. Het lokale filiaal gaat in de komende maanden alle handelsproducten terugtrekken. Maar de beurs gaat niet al zijn activiteiten stopzetten. Ze gaat zich in Singapore heroriënteren om een blockchain innovatie hub te worden.

Binance heeft licentie aanvraag in Singapore ingetrokken

Binance heeft bevestigd dat het zijn plannen voor crypto licenties in Singapore heeft ingetrokken. De toonaangevende crypto exchange schreef gisteren het volgende:

“Rekening houdend met strategische, commerciële en ontwikkelingsoverwegingen wereldwijd, heeft Binance Asia Services haar aanvraag bij de Monetary Authority of Singapore (MAS) voor een vergunning om een gereguleerde cryptocurrency exchange in het land te exploiteren, ingetrokken.”

Het bedrijf deelde mee dat het zijn activiteiten zal sluiten per 13 februari 2022. Vanaf dan zullen gebruikers niet langer op zijn platform kunnen handelen. Binance zei verder dat het zijn activiteiten in Singapore zal heroriënteren om een blockchain innovatiehub te worden. Daarmee zal het bedrijf andere blockchain-georiënteerde projecten en bedrijven kunnen ondersteunen.

Zoals we vorige week al vermeldden, heeft Binance ambitieuze plannen in andere regio’s, zoals Indonesië. De wereldwijde crypto beurs is naar verluidt in gesprek met de rijkste familie in Indonesië om een crypto handelsplatform op te zetten.

Bovendien bevestigde Binance CEO Changepeng Zhao in een recent interview ook dat de beurs volop in gesprek is met Britse regelgevers. Binance wil haar activiteiten in de U.K. opnieuw opbouwen.

“We willen een aanwezigheid in de U.K. blijven vestigen en U.K. gebruikers op een volledig vergunde en volledig compliant manier bedienen,” verklaarde de CEO.

Binance is in verschillende rechtsgebieden onder de loep genomen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong en Duitsland. Deels hebben deze rechtsgebieden hun toezicht opgevoerd na een sterke toename van het gebruik van cryptocurrency.

Veel van deze rechtsgebieden noemden consumentenbescherming en het waarborgen van financiële stabiliteit als redenen om de activiteiten van Binance onder de loep te nemen. Het bedrijf heeft de laatste tijd zijn inspanningen om aan deze toezichthouders te voldoen radicaal opgevoerd.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.