Bitcoin is interessant om verschillende redenen. Het heeft de potentie om meer waard te worden, door de blockchain zijn transacties niet meer om te draaien en het is een globale currency die voor iedereen beschikbaar is. Van dit laatste hebben we op 19 april weer een mooi voorbeeld gezien op Twitter.

Crypto twitter

Op Crypto twitter zijn veel traders actief en mensen die continue praten over Bitcoin. Je ziet tweets voorbij komen met ‘Moon!!’, maar ook inhoudelijke discussies. 

Na een aantal tweets van @hodl_american over de huidige situatie in de wereld werd hij ‘bullish’ en stuurde hij een foto in waarop te zien was dat hij wat Bitcoin kocht. Op zichzelf niet zo bijzonder, dit zie je regelmatig.

hodl_american

Interessant was een van de reacties die hij hieronder kreeg. Iemand uit Colombia reageerde namelijk dat de tweet hem motiveerde om te investeren in Bitcoin. @ancapchildren liet weten ook zijn best te doen om zoveel mogelijk satoshi te kopen al ging het niet zo snel gezien het gemiddelde jaarlijkse salaris van $2500 per jaar in het land.

Door de onrust in land gaf hij aan satoshis te kopen zodat ‘niemand zijn geld meer kon stelen’. Hierbij liet hij een zelfde afbeelding zien van zijn portfolio, zo’n $19 (0,0026 BTC). Wat hierna gebeurde toont aan hoe interessant Bitcoin is als een globale currency.

send me an address

Het enige wat @hodl_american naar hem stuurde was; ‘send me an addres’ en deze kreeg hij van de Colombiaan in een tweet gestuurd. Niet lang daarna had ‘WARTIME HODL’ hem 0,01 BTC overgemaakt en de vreugde was groot. Binnen no-time had iemand uit een ander land een ‘vermogen’ gekregen van iemand uit een ander land.

Het balletje ging toen pas echt rollen en meer mensen uit de Bitcoin gemeenschap begonnen Bitcoin over te maken naar de Colombiaan. Binnen een paar dagen en ruim 250 transacties later had hij zelfs een volledige Bitcoin in zijn bezit, wat neerkomt op een aantal jaren salaris. 

Bitcoin gemeenschap

Dit is mogelijk door Bitcoin. Bij geen enkele andere currency is het zo eenvoudig om van zoveel verschillende landen geld over te maken naar iemand zonder dat hiervoor hoge transactiekosten betaald worden.

Geen BIC codes, wachttijden van de bank of hoge remittance kosten. Eén enkele Tweet met daarin een adres en veel mensen die bereid zijn om een kleine hoeveelheid Bitcoin over te maken en iemand heeft meerdere jaren salaris ontvangen. 

Geen persoonlijke data nodig, geen verificatie maar alleen een naam op Twitter. Hiermee wordt weer duidelijk dat Bitcoin daadwerkelijk het internet van het geld is. Een netwerk van mensen die allemaal door middel van Bitcoin aan elkaar verbonden zijn en handel met elkaar kunnen doen. Zoals we door het internet allemaal waar dan ook ter wereld beschikken over alle informatie die we maar kunnen vinden.

Alleen dit principe maakt Bitcoin al een interessant concept en dan hebben we het nog niet eens gehad over de verwachtingen van bitcoin voor de toekomst. Met de Bitcoin halving aanstaande en de controlled supply die aan Bitcoin verbonden zit hebben we hiermee een goed financieel systeem te pakken. 

Niemand kan het ‘geld’/ de Bitcoin van de Colombiaan nog minder waard maken door zomaar extra Bitcoin bij te maken. De hoeveelheid satoshi die hij heeft ontvangen maakt hem in één klap 1 van de 21 miljoen mensen die ooit een hele Bitcoin kan bezitten!

wholecoiner

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.