In een enkel artikel is het niet te doen om het hele concept van de Bitcoin uit te leggen. Het is daarom erg verstandig om zelf veel bronnen te raadplegen wil je Bitcoin beter begrijpen. Maar ook dan kom je erachter dat er ontzettend veel verschillende bronnen zijn. Welke bronnen zijn nou eigenlijk de moeite waard om tijd in te steken?

Bitcoin begrijpen

Welke online bronnen kan ik raadplegen om Bitcoin beter te begrijpen?

  • Het artikel dat iedereen die geïnteresseerd is in Bitcoin gelezen moet hebben is natuurlijk de White paper van Satoshi Nakamoto. De bedenker van de Bitcoin. Dit artikel geeft de visie van Bitcoin duidelijk weer. Het zou de basis moeten zijn voor iedereen die Bitcoin wil begrijpen.
  • Op Coinmarketcap kun je actuele informatie vinden over alle Cryptocurrencies. Je kunt hier de huidige koers vinden, maar ook het trade volume. Daarnaast nog de marketcap en de grootste stijgers en dalers. Overweeg je dus een currency aan te schaffen? Dan doe je er verstandig aan deze eerst goed onder de loep te nemen.
  • Bitcointalk is een van de grootste forums wat betreft Bitcoin en andere Cryptocurrencies. De voornaamste taal is Engels, maar er zijn zelfs sub-forums in het Nederlands. Op dit forum wordt gesproken over individuele munten. Maar er kan ook gespeculeerd worden over de toekomst. Er is enorm veel informatie te vergaren, maar je moet uiteraard altijd goed filteren wanneer je leest. Niet alles is even betrouwbaar. In juli 2012 bereikte het forum de een miljoen posts en op dit moment zit dat aantal op ruim 25 miljoen.
  • Ook op het online platform Reddit wordt veel gesproken over Bitcoin. Met ruim 200.000 abonnees is /cryptocurrency een van de grootste sub-forums wat betreft Bitcoin. Er wordt op dit forum gesproken over de ontwikkeling van de verschillende munten. Maar er kan ook in afzonderlijke sub-forums gesproken worden over specifieke cryptocurrencies. Persoonlijk vind ik het aantal abonnees voor een bepaalde currency een goede indicatie. Hoe meer abonnees, hoe groter de achterban.
  • Twitter is een van de meest gebruikte social media’s voor Bitcoin. Veel influencers zijn actief aan het tweeten over de ontwikkelingen binnen de gemeenschap. Doordat veel ontwikkelaars actief zijn op dit platform blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Hier kun je je voordeel mee doen wanneer je munten wilt aanschaffen. De #bitcoin, #BTC en vergelijkbare hashtags van de currency naar jouw keuze geven je richting bij het zoeken naar specifieke onderwerpen. Persoonlijk heb ik een twitter account waar ik actief op ben. Enkel en alleen voor Bitcoin gerelateerde onderwerpen. Aan de rechterkant van deze pagina vind je een link naar mijn profiel.
  • Iedereen kent Wikipedia uiteraard, maar er is zelfs een speciale Bitcoin wikipedia waar je enorm veel informatie kunt vinden over specifieke onderwerpen. Weet je niet wat een bepaalde term betekent? De kans is groot dat je het hier kunt vinden.
  • Bitcoin magazine is een van de aller eerste uitgevers van Bitcoin gerelateerd nieuws. Het magazine is mede opgericht door Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum. Er verschijnt hier veel verschillend nieuws over diverse onderwerpen gerelateerd aan Bitcoin.

Welke boeken helpen mij om Bitcoin te begrijpen?

Er zijn naast online bronnen ook tal van boeken geschreven over Bitcoin en Cryptocurrencies. Sommige boeken gaan vooral over het technische gedeelte van Bitcoin. Anderen gaan specifiek over het handelen in Cryptocurrencies.

Mastering Bitcoin door Andreas Antonopoulos

Mastering Bitcoin wordt door veel prominente figuren in de Bitcoin wereld gezien als een van de beste boeken over dit onderwerp. Andreas staat bekent als een voorloper op het gebied van Bitcoin. Zijn boek Mastering Bitcoin wordt gezien als de beste technische gids voor de currency. Allereerst wordt duidelijk uitgelegd wat de geschiedenis is van Bitcoin en hoe het werkt. Later in het boek wordt er dieper ingegaan op de techniek achter Bitcoin en de blockchain. Zoals gezegd wordt dit boek door veel prominente figuren in de Bitcoin wereld gezien als een “must read”.

Blockchain Revolution door Don Tapscott & Alex Tapscott

Beide auteurs van dit boek over de Blockchain zijn prominente figuren in de zakenwereld. In dit boek leggen ze nauwkeurig uit wat de blockchain precies is. Daarnaast gaan ze dieper in op wat dit voor ons zal betekenen in de toekomst. Ze doen dit aan de hand van duidelijke toekomstige toepassingen zoals de registratie in de gezondheidszorg en zelfs het stemmen in een land.

Bitcoins beter begrijpen door Peter de Ruiter

Bovenstaande boeken zijn beide in het Engels. Dit Nederlandse boek legt duidelijk uit wat Bitcoin nou precies is en wat dit voor ons kan betekenen. Ook komen duidelijk de voor- en nadelen aan bod. Dit zonder al te veel technische termen om je oren geslingerd te krijgen. De informatie uit dit boek wordt aangevuld door experts van zowel binnen- als buitenland.

Welke artikelen op CurrentCrypto zijn de moeite waard?

Ook op deze site is veel informatie te vinden over Bitcoin en gerelateerde onderwerpen. Wanneer ik kijk naar mijn Google Analytics gegevens, blijken vooral de artikelen over passief inkomen populair te zijn. Wil jij dus ook passief inkomen genereren met Cryptocurrencies? Lees dan snel mijn artikelen over NEO/GAS en het sprouten van Bitbean.

Conclusie

De bronnen die ik in dit artikel noem zijn nog maar het topje van de ijsberg. Zeker de afgelopen maanden verschijnen er ontzettend veel artikelen, websites over dit onderwerp. Daarnaast zijn er meer discussies op het internet waar gesproken wordt over Bitcoin. Je doet er verstandig aan om jezelf goed in te lezen voordat je begint met investeren. Lees hier meer informatie over de Bitcoin prijs voorspelling.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.