Je kent de Winklevoss tweeling wellicht van de film ‘the social network’ over het ontstaan van Facebook. De Amerikaanse tweeling van Harvard zouden de originele bedenkers van Facebook zijn geweest en Zuckerberg heeft het idee van ze gestolen. Hoewel ze uiteindelijk geschikt hebben met de social media gigant (en hieraan veel hebben verdient) blijft dit verhaal ze achtervolgen. 

In het boek ‘Bitcoin Billionaires’, geschreven door Ben Mezrich, wordt het leven van de Winklevoss broers vertelt na het Facebook debacle, want ze hebben zeker niet stilgezeten. Ze zijn namelijk prominente figuren in de Bitcoin wereld en zouden naar verluidt zelfs ongeveer 1% van alle Bitcoin bezitten. Daarnaast hebben ze investeringen gedaan in veel van de nu inmiddels legendarische Bitcoin bedrijven zoals BitInstant. Inmiddels zijn ze eigenaar van de Gemini exchange en werken ze dagelijks aan de verbetering van Bitcoin en hierin zijn ze zeer succesvol. Ze zijn zelfs de eerste bekende Bitcoin miljardairs. Interessant is om te onthouden dat juist Facebook op dit moment zwaar onder vuur ligt op het gebied van privacy en hun eigen cryptocurrency Libra. Wie het laatst lacht, lacht het best laten we maar zeggen. 

Het boek begint in de periode waarin Facebook gegroeid is tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Vervolgens gaat het verder met de zoektocht van de broers naar nieuwe investeringsmogelijkheden waarbij ze uiteindelijk terechtkomen bij Bitcoin. Veel van de prominente figuren uit de Bitcoin wereld worden beschreven en komen op het pad van de tweeling. Bitcoin Billionaires geeft dan ook een interessante kijk in de ‘early day’s’ van Bitcoin. 

De ‘Wild West’ zoals Bitcoin in de begindagen wel beschreven werd, wordt in het boek zeer duidelijk. Sommige mensen belanden in de gevangenis, andere maken een fortuin. Door het lezen van het boek wordt het duidelijk hoe het Bitcoin project in de begindagen vooruit is geholpen door verschillende mensen met verschillende visies. 

Erg interessant om te lezen en zeker een aanrader mocht je je verder willen verdiepen in de ‘early day’s’ van het project. Met de 361 pagina’s aan geschiedenis en visie van de grootste spelers van Bitcoin kom je ongetwijfeld tot wat interessante nieuwe inzichten.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.