Leestijd: 1 minuut

Samson Mow, chief strategy officer van blockchain technologie aanbieder Blockstream, verwacht dat El Salvador met haar door vulkanen aangedreven Bitcoin obligaties ervoor gaat zorgen dat de Bitcoin koers in vijf jaar naar $1 miljoen stijgt.

Bitcoin op weg naar $1 miljoen

Mow is overtuigd van een optimistische Bitcoin toekomst, dit vanwege het ambitieuze Bitcoin plan van El Salvador. Het land is namelijk van plan om een Bitcoin obligatie van $ 1 miljard uit te geven.  Deze ‘vulkaanobligaties’, zoals ze nu algemeen genoemd worden, hebben een looptijd van 10 jaar en een rente van 6,5 procent. Het land is van plan om de eerste obligatie in 2022 uit te geven.

Volgens officiële gegevens is de schatkist van El Salvador op dit moment 1.120 Bitcoin (ruim $63 miljoen tegen de huidige prijs) in bezit had. Onder leiding van president Nayib Bukele wil het land nu een Bitcoin City bouwen. In de stad zullen geen belastingen worden geheven, behalve belasting op de toegevoegde waarde.

Dit initiatief wordt gesteund door een Bitcoin obligatie van $ 1 miljard en aangedreven door geothermische energie van de Conchagua vulkaan. De helft van dit bedrag zal gebruikt worden om de stad te bouwen, de andere helft zal gebruikt worden om meer Bitcoin te kopen.

Tijdens een weekendgesprek over hoe El Salvador zijn Bitcoin obligaties zou kunnen financieren, zei Mow dat El Salvador na de lock-up periode van vijf jaar een deel van de Bitcoin zal gaan verkopen. Deze worden gebruikt om de Bitcoin obligaties te financieren. Hierdoor krijgen investeerders “extra coupons”. De waarde van Bitcoin zou hierdoor flink stijgen. Zodra dit gebeurt, wordt El Salvador het financiële centrum van de wereld.

Als Bitcoin na vijf jaar de $ 1 miljoen bereikt, wat Mow denkt, verkopen ze Bitcoin in twee kwartalen en verdienen ze die $ 500 miljoen terug.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.