Bitcoin lijkt maar niet te stoppen met stijgen. Bijna dagelijks wordt er op dit moment een nieuwe All Time High verbroken. Ook ging bitcoin nu voor het eerst door een wel heel bijzondere magische grens heen, namelijk die van een market cap van 1 biljoen (!).

Bitcoin en de nieuwe records

De huidige All Time High van bitcoin staat op € 46.558,84 en werd in de nacht van 19 op 20 februari behaald. Gezien het verloop van de bitcoin koers lijkt het erop dat dit snel weer opnieuw verbroken zal worden. 2021 is een goed jaar voor bitcoin en cryptocurrency in het algemeen, maar februari spant tot nu toe de koon. 

Op 1 februari stond de bitcoin koers net iets onder de € 27.000. Nog geen drie weken later staat de koers ruim € 18.600 hoger, een stijging van ongeveer 68%. Dit zijn unieke stijgingen die aangeven hoe enorm positief het sentiment op de bitcoin markt op dit moment is.

Particulieren lijken de crypto markten gevonden te hebben. Dit kunnen we onder andere zien aan de Nederlandse exchange Bitvavo. Hierop werd in de afgelopen dertig dagen bijna 5 miljard aan cryptocurrency omgezet, enorme bedragen. Daarnaast hebben de grootste bedrijven ter wereld zoals Tesla Inc. aangegeven voor kapitalen aan bitcoin gekocht te hebben. 

Al deze factoren verklaren de koersstijging van bitcoin. Het enige waar mensen nu nog aan denken is tot hoe hoog het zal gaan. Als we de bitcoin voorspellingen van bijvoorbeeld PlanB erbij pakken hebben we nog wel even te gaan. Het beste scenario uit het Stock to Flow model geeft namelijk een koers van ongeveer $ 288.000 aan (ruim € 237.000). Of we dit gaan halen blijft afwachten, maar op dit moment ziet de markt er zeer rooskleurig uit.

1 biljoen market cap

Bij dit positieve sentiment hoort ook een wel heel bijzondere mijlpaal, namelijk het bereiken van de $ 1 biljoen market cap. Dit is duizend miljard dollar. Dit is het bedrag dat aangeeft hoeveel geld er in totaal in de markt zit (aantal stuks x de prijs). 

Door deze stijging is bitcoin in zijn geheel de bedrijven als Facebook, Tesla en Alibaba voorbij wat betreft de waarde. Het volgende ‘slachtoffer’ lijkt Alphabet, het moederbedrijf van Google. De market cap van GOOG staat op dit moment op ongeveer $ 1,4 biljoen.

Natuurlijk is dit interessante data om te zien als je bezig bent met bitcoin. Het zorgt er echter ook voor dat mensen, regelgevers, banken en bedrijven nu echt niet meer om bitcoin heen kunnen. Het is al jaren niet meer dat geld voor nerds of voor criminelen, maar het is een serieuze speler op de financiële markten. 

Hoe meer bedrijven, beleggingspartijen en prominente figuren hun vizier richten op bitcoin, hoe beter dit is voor de markt in zijn geheel. Voorspellingen voor de toekomst lijken met dit in het achterhoofd dan ook nog vele malen hoger dan de voorspelling van planB voor op de korte termijn. 

Dit soort voorspellingen blijven afwachten. Niemand weet het zeker en er kan natuurlijk van alles mis gaan. Het grootste gevaar voor bitcoin lijkt echter in het verleden te liggen. Nu bedrijven als Tesla, PayPal en Microstrategy zich ook op bitcoin richten lijkt de weg omhoog op de lange termijn onomkeerbaar.

Investeer echter nooit geld dat je niet kunt missen. Niets in het leven is een zekerheid, zeker niet als we het hebben over een investering. Wil je wel met bitcoin aan de slag? Dan kun je hiervoor gebruik maken van de bitvavo exchange. Schrijf je je in via deze link? Dan hoef je ook nog eens geen handelskosten te betalen over je eerste € 1000.

  1. Inloggen op Bitvavo
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.