Lang hikte Bitcoin tegen de psychologische grens van $20.000 aan. Rond dit bedrag stond in de vorige bull run de all time high en ook enkele weken geleden wist Bitcoin de 20K niet te verbreken, tot gister. 

Op 16 december rond een uurtje of drie in de middag was het zover. Bitcoin schoot voorbij de $20.000. Wat er vaak gebeurt na het bereiken van een mijlpaal is dat de koers even omlaag gaat, maar daar wou BTC niets van weten. Bitcoin steeg in de loop van de nacht door en staat op het moment van schrijven zelfs ruim boven de $22.000.

Met speels gemak werd er dus een nieuwe all time high bereikt en het lijkt erop dat deze groei zich nog wel even door zet. Dit komt onder ander doordat er steeds meer Bitcoin van de exchanges gehaald wordt. Deze Bitcoin is dus gekocht om te bewaren voor de lange termijn.

BTC reserve exchanges omlaag
Steeds minder BTC reserve bij exchanges

Hierdoor wordt het aanbod aan BTC nog kleiner op de exchanges waardoor de koers zal stijgen. Uiteraard komt er een punt waarop mensen weer een beetje winst gaan pakken, maar wanneer dit zal zijn is nog niet duidelijk. Voorlopig ziet de data er goed uit en wordt er alsmaar meer Bitcoin van de exchanges en dus van de markt gehaald. 

De schaarste van Bitcoin is altijd een van de belangrijkste punten geweest. Er zullen er maximaal 21 miljoen zijn. Hoe meer mensen in zien dat Bitcoin schaars is en er wat gaan kopen voor de lange termijn, hoe minder er te verkrijgen is en hoe harder de koers omhoog zal gaan. Dit principe wordt op dit moment erg duidelijk want het lijkt de Bitcoin koers nu voor de wind te gaan.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.